birikim yapabilmenin yolları

114.5 lirayken gramı almak lazımdı aslında. Bence de Düşmez sadece dalgalanmaları olur

Evdekilerle anlaşmaya girdim geçenlerde... Nasıl girdim hemen anlatayım. Haftalık belirli bir gunumuz var şimdi. O da perşembe günleri oldu... Eğer bir hafta içinde perşembe gunu dışında evin ihtiyacı dışında birşey alınırsa (abur cubur, çiğ köfte vs vs.) cezaya girecek alınan şeyin tutarı kadar parayı alıcam kumbaraya atıcam. Bugun abim çiğ köfte almış gelmiş hemen 7.5 tl yi yapıştırdım. Aldım parayı attım kumbaraya... Ay donu olunca cepte para yok diye sızlanıyorlardı. İyi oldu.

Cok iyi yapmussn canim bu gidisle kumbaran cabuk dolar

Cok iyi yapmussn canim bu gidisle kumbaran cabuk dolar
Kendi kumbarama atmıyorum. Ortaya bitane çıkardım kumbarayı oraya atıyorum. Şimdi birde aysonu cepte para kalmıyo diyolar ya. O yüzden. Hem ufak tefek şeyler alınır eve diyerek ortaya çıkardım. Bir ekmek alınır bilemedin bir ihtiyaç alınır diyr

Him anladim olsun sonucta birikim oluyo cok iyi fikir

Him anladim olsun sonucta birikim oluyo cok iyi fikir
Bizimkilerde ev için para biriktiriyor. Babam bir miktar abim bir miktar koyuyor. Babam emekli maaşını tümden koyuyor çalıştığı yerden aldığı parayı d kiraya ve evi geçindirmek için harcıyor. Abimin elinde kalanda ona hayli hayli yeter. Ama işte gereksiz yere harcadıkları da çok oluyor. En azından az da olsa onun önüne geçmek için. Ha kumbaradan harcsnmazsa kumbaradaki parayı oraya aktarırım diye duşundum birde

Ahh benimde hedefim ev
Biriktirip bnde bankaya atiyom biraz
Bazende altin aliyom
Bncede birikimi bankaya atin hem harcanmaz

Ahh benimde hedefim ev
Biriktirip bnde bankaya atiyom biraz
Bazende altin aliyom
Bncede birikimi bankaya atin hem harcanmaz
Atıyoruz. Fazla tutmuyoruz evde. 4-5 ay geçince direk bankaya gidiyo para. Bir miktarını bırakıyoruz çok acil bişey olur hastalık olur diye. Bende kendi adıma ayrı biriktiriyorum. Liseden beri (7-8 seneden beri) hayalimdi ev. O zamandan başlayıp da altın dolar vs. Yapsaydım şuan elimde baya para olurdu

maşallah pınar sana yaa.. ben seni evlisin diye düşünmüştüm..Bekar bir kız olarak bu kadar tutumlu olman inan takdire şayan..Aferin sana :)

Günaydın kızlar...mutlu hafta sonları...
yeni uyandım ve kahvemi içiyorum şu an...
dün Şubat ayı için kenara ne koymuşum hesap ettim. Her ay sonu altin , dolar ve tl olarak ne koymuşum bir çizelge oluşturdum. Böylelikle her şeyi daha net görebiliyorum.
Bu ayın 15 yada 20 sine kadar büyük bir harcamam olmaz diye düşünüyorum. Çünkü evde her şey fazla fazla mevcut. Ama insanın canı bazen isteyince yada çocuklar birsey isteyince almadan da olmuyor.
Benim sıfır harcamayla kapattığım gün olmuyor. Her gün ekmek , hafta sonu süt , kahvaltı için simit ve poğaça alınıyor. Çocuklara her gün harçlık veriliyor. Ama çok masrafsız kapatmaya çalışacağım önümüzdeki günleri.
Dün evde olanları değerlendirdim. Süt vardı sutlac yaptım. Kuru biberden dolma ve yanına tarhana çorbası yaptım. Bugün yine dolaptan birseyler yapmaya niyetliyim.
şimdi hafta sonu yapılacak islere başlıyorum. Çamaşır temizlik yemek derken akşam olur.
güzel bir gün diliyorum.

günaydın herkese...bende bugün haftalık alışveriş yapacağım..liste yaptım dışına çıkmadan yapmaya çalışacağım.. bende buzlukta kalanları ve konserveleri tüketmeye çalışacağım bu ay..zaten önümüzdeki aydan sonra herşey yeni çıkyor.. ev kredisini ödedim 2000... 1500 üde ayırdım altın borçları için birikime.. kalan parayı tüm ay yetireceğim :)

Bizde hem kredi ödüyoruz hem kira hem geçiniyoruz hem bir yandan birikim yapıyoruz. Çok şükür. Mayıs ayına kadar biraz sıkışabiliriz. Rabbim yardım etsin.
Masrafları kıstık bu süreçte yine de birikime ayırabildiğimiz kadar ayırıyoruz.
Yaza rahatlamış olarak gireceğiz İnşallah.
Birikimlerimiz hem çeyrek biriktirmek için hem bebek için.
Ev benim için şu an ütopik ama bebekten sonraki birikimlerde kredi bittiği için eve olur İnşallah.

Merhabalarr
Ya evden cikmadan baktim ceyrek alis 190 satis 194 kusurdu

Bndede 1 ceyrek vardi gidip 190 ken bozdurim dedim
Kime sorduysam 180 dedi
Neden acaba nette 190 ken onlar 180 diyo

Merhabalarr
Ya evden cikmadan baktim ceyrek alis 190 satis 194 kusurdu

Bndede 1 ceyrek vardi gidip 190 ken bozdurim dedim
Kime sorduysam 180 dedi
Neden acaba nette 190 ken onlar 180 diyo
Dükkan kirasından dolayıdır canım. Yoksa internette al sat yapsan fark olmaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…