• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Al bizden de o kadar.
Bu ay oğlum için hastane masrafı da çıktı. Mucize gibi ama sanırım 150 TL ile 20 gün filan geçirdik. Kendimizi sıktıkça sıktık ama hastane masrafı çıkınca mecbur kart kullandık. Bir toplu para da ben istiyorum şu kredi kartından tamamen kurtulmak için.
Yeni ay daha bereketli , huzurlu ve sağlık dolu geçsin.
Ve lütfen bir iş bulabileyim. Amin.

Sizi yazılarınızdan tanıyorum.daha çocuğunuz bile yoktu hatta:)) bugünleri çok çabuk atlatacaksınız inşallah. Zaten kıymeti biliyosunız herşeyin,öylece devam edeceğinede hiç şüphem yok.
En yakın zamanda gönlünüzdekileri yaşamanız dileğiyle..

Al bizden de o kadar.
Bu ay oğlum için hastane masrafı da çıktı. Mucize gibi ama sanırım 150 TL ile 20 gün filan geçirdik. Kendimizi sıktıkça sıktık ama hastane masrafı çıkınca mecbur kart kullandık. Bir toplu para da ben istiyorum şu kredi kartından tamamen kurtulmak için.
benimde oyle kredi karti degil ama eksi hesap aldi basini gidjyor

Sizi yazılarınızdan tanıyorum.daha çocuğunuz bile yoktu hatta:)) bugünleri çok çabuk atlatacaksınız inşallah. Zaten kıymeti biliyosunız herşeyin,öylece devam edeceğinede hiç şüphem yok.
En yakın zamanda gönlünüzdekileri yaşamanız dileğiyle..
Ya çok teşekkür ederim.
Tabi tabi çok iyi günlerimiz vardı , bugünlere şükür, yine toparlaniriz elbette. Cok tatli bir oğlum kıymet bilen iyi yürekli bir eşim var, sağlığımız en büyük zenginliğimiz zaten, insan bazen bunaliyor hepsi bu. Mutlu ettiniz , çok sağ olun.

Al bizden de o kadar.
İnşallah en kısa sürede iş bulursun canım ben de o kadar çok iş aradım ki şükür şimdi çalışıyorum işe başladım 4 ay sonra anca gecikmelerden çıktık elimiz para gördü Allah yardımcın olsun

Günaydın kızlar dün faturalarımız geldi
Elektrik 56
Su 48
Bu kadar yüksek su faturası mı olur benim bildiğim su her zaman elektrikten ucuzdur çocukluğumdan beri ilk defa bu kadar birbirine yakın olduklarını gördüm

Elektrik 56
Su 48
Bu kadar yüksek su faturası mı olur benim bildiğim su her zaman elektrikten ucuzdur çocukluğumdan beri ilk defa bu kadar birbirine yakın olduklarını gördüm
Artik ucuz hayat yok malesef yasam sartlari zorlasiyor gun gectikce kullandigimizdan fazla vergi oduyoruz

Bu topik galiba tam aradığım yer :anneadayı:
Ev sahibimiz kendi ekonomik sorunlarından dolayı bizi evden çıkarıyor ve kentsel dönüşüm dolayısıyla ev fiyatları uçmuş durumda .gönlümüze göre ve bütçemize göre ev bulmak oldukça zor olacak malesef.arti 4 ay sonra doğum yapicam. iki aylık kiramizi ödedik bu durumda iki ay vaktimiz var.
Aslında çok lux harcamamiz yok ama yine de yanlış giden birşeyler var bütçe kontrolü yapamiyoruz:KK34:paranin nereye gittiğini anlamıyorum bir türlü .
Bana da para yönetimi ile alakalı fikirler verirseniz çok sevinirim:KK73:

Elektrik 56
Su 48

Bana şu kadar elektrik yada su gelse,takla ata ata ödemeye giderim heralde. Biz henüz 100 ün altında fatura göremedik:((dikkatte ediyorum aslında ama anladım gitti

Ev sahibimiz kendi ekonomik sorunlarından dolayı bizi evden çıkarıyor ve kentsel dönüşüm dolayısıyla ev fiyatları uçmuş durumda .gönlümüze göre ve bütçemize göre ev bulmak oldukça zor olacak malesef.arti 4 ay sonra doğum yapicam. iki aylık kiramizi ödedik bu durumda iki ay vaktimiz var.
Aslında çok lux harcamamiz yok ama yine de yanlış giden birşeyler var bütçe kontrolü yapamiyoruz:KK34:paranin nereye gittiğini anlamıyorum bir türlü .

Benim en çok faydasını gördüğüm,haftalık meni hazırlayıp,buna göre market listesi hazırlamak..indireme göre değil,ihtiyaca göre alışveriş yapmak. Diğer hiçbir şey elimizde değil malesef. Hayat çok pahalı.
Bide dip not olarak;ben 10 kuruş-5kuruş görsem hemen alıp kaldırıyorum. Eskiden olsa amaan allasen der önemsemezdim. Ama bereket paraya saygıdan geçiyo galiba.

Benim en çok faydasını gördüğüm,haftalık meni hazırlayıp,buna göre market listesi hazırlamak..indireme göre değil,ihtiyaca göre alışveriş yapmak. Diğer hiçbir şey elimizde değil malesef. Hayat çok pahalı.
Bide dip not olarak;ben 10 kuruş-5kuruş görsem hemen alıp kaldırıyorum. Eskiden olsa amaan allasen der önemsemezdim. Ama bereket paraya saygıdan geçiyo galiba.

ay ben yanlış yazmışım..şimdi farkettim..değiştirmenin yolu yokmu acaba..menü yazacaktım ya..

Herkese merhaba kızlar
Hayırlı ramazanlar

Bir selam verip tekrar çıkayım dedim.
Bir yakınımızı kaybettik o yüzden siteye pek giremedim. Umarım herkes iyidir.

Bu sıralar maddi olarakda biraz sallantılı bir dönemdeyiz. Altın yükseldi, düştü...
Tabi ben bunlarin hicbirini değerlendiremedim, Kart borcumu hala kapatamadım. Çünkü altinlari satacak zamanim bile olmadi

Bu siralar hep buzluktan yiyoruz. Derin dondurucuya attıklarımı tüketip masraf yapmamaya çalışıyorum.
Ramazan gercekten bereketini gösterdi diyebilirim

Tamda ihtiyacim olan bi topik :KK25:
Evde tasaruf yapmaya calisiyorum hatta bazen abartiyor muyum diye dusunuyorum
eksilerdeyim malesef her ay sonu hesap kitap fişler yığılıyor :olamaz:
Uzun zamandır birikim yapmak istiyorum ama daha başlayamadım :kızgın:
Aramıza hoşgeldiniz kızlar

Ben ev taşımak zorundayım
Lojmanda oturuyoruz yan binamız yıkılacağı için bizimde tahliyemizi istiyorlar yıkımda sorun olmasın diye
Neyse zaman olarak çok ters bir zamana geldi ev bulmada sorun yaşadım en sonunda bir ev buldum rica minnet
Ev triblex ana kapıdan girince orta kata çıkıyorsun iki oda banyo wc
Alt katta mutfak Amerikan tipi ve wc
En üst katta ise tekrar 2 oda ve banyo
Ben küçük bir evden çıkacağım için
İki katı kullansam diye düşünüyorum
Üç kat in çık sorun olacak bir süre sonra
O odaların birinizde çamaşır odası Raşit’e şeklinde kullanmak istiyorum
Ama şöyle bir sorun var
Odaların büyüklüğü aynı biri 10,5 mk
Diğeri 9,5 mk
Yatak ve dolap anca sığıyor
Orta katı kullanırsam yatak odam daha dar oluyor eşyaların koyuluş şeklinden dolayı
En üst kata koyarsam 2 kat in çık ve ısıtma sorun olacak
Çünkü biliyorum ki yaşamımızın büyük kısmı mutfak salon olarak kullanacağımız yerde geçecek ayrıca bahçeyede açılıyor orası

Ama dün kayın babaya gösterdik evi üst karı kullanın mahremiyetiniz olur ayrıca gel n doğruca yatak odalarınıza girmez diyor kafam karıştı
Çok uzun yazdım ama siz olsanız ne yaparsınız kızlar.
Tuttunuz mu bilmiyorum ama ben olsam son katı yatak odası yapardım hem herkes pat diye çıkmaz 3 katı üşenirler en azından yatak odanıza birileri girdi durumu olmaz.Yatıncaya kadar bahçeyi ve mutfağı kullanırsınız yatınca en üst katı kullanırsınız.

Bende bugün isten cikinca oglumun kumbarasindaki paralari sayip ya altin ya da doviz alacagim.

ödemeleri hesaplayip mumkun oldugunca cok birikime atacagim
haftalik yemek listesi en mantiklisi gereksiz harcama onune geciyor

cok zor oldu ama artik esime harclik verip tum ekinomiyi elime aldim

siparis listesi yazıyorum gidip aliyor

Selam kızlar.. Hayat çok garip bundan 6 7 ay önce işim olsun işim olsun diye dua ederim şükür raabim dualarımı kabul etti işe girdim çalışıyorum şükür yavaş yavaş rahatladık. Ama şimdi öyle bi sıkıntılar baş gösterdi ki iş yerinde ayaklarım geri geri gidiyor resmen işimi severek yapıyorum ama insanlar yok mu şu insanlar.... Bugün az kalsın çantamı alıp çıkıyordum ama mecburiyetler beni durdurdu. Mecbur olduğunu bilince tepene çıkıyorlar işte ya sabırr

Selam kızlar.. Hayat çok garip bundan 6 7 ay önce işim olsun işim olsun diye dua ederim şükür raabim dualarımı kabul etti işe girdim çalışıyorum şükür yavaş yavaş rahatladık. Ama şimdi öyle bi sıkıntılar baş gösterdi ki iş yerinde ayaklarım geri geri gidiyor resmen işimi severek yapıyorum ama insanlar yok mu şu insanlar.... Bugün az kalsın çantamı alıp çıkıyordum ama mecburiyetler beni durdurdu. Mecbur olduğunu bilince tepene çıkıyorlar işte ya sabırr
mesafeni koy cnm iş para senin icin gerekli bir anlik sinirle cikimca sen kaybedeceksin sabirli ol

Back
X