birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Merhaba kizlar birikim falan yapamiyorum ben :KK43:
Bu kis cok harcama cikti cok..
Sadece mutfakta idareli olmaya calisiyorum
Kredi odemesi bizi baya zorladi :KK43:

Disari cikcam alinacaklar var sut ekmek yogurt yumurta ketcap peynir meyve ..

selam kızlar bende buraya dahil olmak istiyorum her ay defterim var harcamlarımı yazarım bir sonraki ayın muhasebesini yaparım :KK54:.. aylık hesabımızı ben tutuyorum evde ne ypamam lazım aranıza katılmak için :oops:
Merhaba canim eskisi gibi birikim yapamadigimdan :KK43: pek takip edemiyorun konuyu .

Birikim mutfaktan geciyor kısmak degil israf etmemek.
En onemlisi buzlugunu aktif olarak kullanman.
Kis icin dondurucuya bezelye,barbunya,salatalik,patlican,misir,taze fasulye vs.gibi sebzeler konulmasi , domates konserveleri hazirlanmasi kisin mutfak butceni baya azaltacaktir.

Gereksiz harcamalara dikkat etmek..

Ve bozuk paralari kumbarada biriktirmek :)

Merhaba canim eskisi gibi birikim yapamadigimdan :KK43: pek takip edemiyorun konuyu .

Birikim mutfaktan geciyor kısmak degil israf etmemek.
En onemlisi buzlugunu aktif olarak kullanman.
Kis icin dondurucuya bezelye,barbunya,salatalik,patlican,misir,taze fasulye vs.gibi sebzeler konulmasi , domates konserveleri hazirlanmasi kisin mutfak butceni baya azaltacaktir.

Gereksiz harcamalara dikkat etmek..

Ve bozuk paralari kumbarada biriktirmek :)
ben bunları yapıyorum canım.. ankaradayız bizde eşim konyalı bende izmirliyim gittiğimizde getiriyoruz mesela kurutma işini annem yapıyor turşu yapıyorum onları konyadan getiriyorum hem ziyaret hem ticaret yapıyorum :KK66: turşu da yapmaya başladım mesela birde annem tarhana yapar her yıl onu ihmal etmiyorum.. en önemlisi de sütümü alıyorum kendim mayalıyorum ...bozukları kumbaraya atıyorum o bekarlıktan gelen bir alışkanlık başka birşey varmı önerebileceğiniz?

Merhaba hanımlar
Mart ayı bildirimini geç meç yapayım dedim :)
Çeyrek altınımı aldım ben çarşamba günü
238 lira
Sanki sırf buraya yazdım hedef koydum diye almalıyım gibi bi algı oluşmuş bende
Tek çeyrekle başladım kabul edip heray bir çeyrek hedefimi 5 çeyreğe tamamladım
Harcamalar çok çeşitli ve fazlaca bugünlerde
Ev satıp ev aldık tapu masrafları oldu
üstüyle araba aldık
Arabaya bakım aksesuar vs aldık

Geçtiğimiz ekim ayından beri kendime hiç kıyafet almadığımı farkettim
Sadece bir şapka ve bir iki iç çamaşırı aldım son 6 ayda

Harcamalarımız düzensiz ama haftada 400 lira kesin gidiyor
Market pazar harçlık (kırtasiye, eczane gibi) gezme derken
Kesinlikle bu rakamın altına düşüremedik ama iyi gibi
Karttan 200 lira taksit azaldı derken aynı ay trafik sigortası taksidi başladı
Hayırlısı olsun bakalım
Bol bereketli günler dilerim

Kizlaar ben de araniza katilmak istiyorum paramizi savuruyoruz resmen buradan fikir almak istiyorum:KK14:

Merhaba hanımlar
Mart ayı bildirimini geç meç yapayım dedim :)
Çeyrek altınımı aldım ben çarşamba günü
238 lira
Sanki sırf buraya yazdım hedef koydum diye almalıyım gibi bi algı oluşmuş bende
Tek çeyrekle başladım kabul edip heray bir çeyrek hedefimi 5 çeyreğe tamamladım
Harcamalar çok çeşitli ve fazlaca bugünlerde
Ev satıp ev aldık tapu masrafları oldu
üstüyle araba aldık
Arabaya bakım aksesuar vs aldık

Geçtiğimiz ekim ayından beri kendime hiç kıyafet almadığımı farkettim
Sadece bir şapka ve bir iki iç çamaşırı aldım son 6 ayda

Harcamalarımız düzensiz ama haftada 400 lira kesin gidiyor
Market pazar harçlık (kırtasiye, eczane gibi) gezme derken
Kesinlikle bu rakamın altına düşüremedik ama iyi gibi
Karttan 200 lira taksit azaldı derken aynı ay trafik sigortası taksidi başladı
Hayırlısı olsun bakalım
Bol bereketli günler dilerim
Hadi canimmmmm :)
Ben soook hamilelik takvimimi oooo
Cok sevindim yaaa.
Hayirli olsun canim Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.

Merhaba arkadaşlar
Ev borcumuz bitti bı ay sora ücretsiz izine ayrıldım çok şükür evi sadece eşim geçincek fakat eşim benden daha tutumlu eli sikidir.
Bişey aldığımda bişey demiyor diyemiyor çünkü çok fena fircaladiydim sadece neye harcayacagimi biliyorum
Simdi konuya gelirsek şöle yapicaz
Kurbanlık tatil kısa hazırlık....
Hepsine ayrı ayrı birikim yapıyoruz

Ben de şurada yerimi alayım. 1,5 yıldır evliyiz. Eşim de bende çalışıyoruz. İyi de kazanıyoruz ama çok borucumuz var, bi de ayrıca ev kredisi ödüyoruz. Biz evimizi düğünümüzü herşeyimizi sıfırdan kendimiz yaptık o nedenle borç oldu. Ben maaşımla krediyi ödüyorum, kredi kartımı kapatıyorum zaten maaşım bitiyor. Kartım 2.000 den az gelmiyor. 450 tl tatil taksitimiz de var tabi kart brocunun içinde. Eşim de site aidatını, evin faturalarını ve eşya taksitlerini ödüyor. Ben yine de bazen eşimden isteyerek bazen kendim ayırarak her ay için 1.ooo tl atmaya çalıştım. Bi tane arabamız var. Ama bebek düşünüyoruz ücretsiz izin alırsam ev kredisinde zorlanmayalım die biriktirmemiz lazım. Hayırlısı bakalım.

Merhabalar bir ton borç içind e birikim veya tasarruf yapmaya çalışacağım...ayni zamanda borçlarımızı ödeyip aynı zamanda bebis için hazırlık yapacağım:) tüm,bunları naısl yapcam bilmiyorum ama ise ilk borçlarımi hemen kapatmakla başlıcam...

Bugün çeyizin için olan borcumun 860 lirasını ödedim:) 1000 lira kaldı.onu da aralık ayına kadar bitirmeye çalışacağım insallahh..amacim ocak ayına borçsuz girmek inşallah kızlar:) telefon taksidimide ödedim 165 lira.onun dışında dışarı çıkmadık harcama yapmadık.yarin eşimle avm gezeceğiz bakalım yarını nasıl kapaticaz

Bugün avm ye gittik.cok bisey harcamadık:) önceden olsa varımız yoğumuz ne varsa bırakır üzerine kredi kartlarını talan ederdik :) şimdi
40 lira yemek
100 lira yakıt
67 lira eşime bluz
100 lira market alışverişi
Bu kadar harcama yapmışız:) hepsi nakit kredi kartına dokunmadık bile ...simdilik iyi gidiyoruz kızlar .borclarimzii bitirmeye odakliyiz bakalım ne olacak :KK66:

Merhabalar 26 yaşında 4 yıllık evli 1 yaşında oğlu olan bi ev hanimiyim:) Biz de herseyimizi kendimiz yaptık gelir 5bin ev kredisi var arabamız var ama değiştircez biraz kredi çekip.kredi 1250 sanırsam kira 600 araba için kredi çekecez 1500 de o eklenecek.kredi kartı kullanmıyoruz. Açılmayan kumbara aldım bozukları atiyorum şimdilik.:)

Market alışverişini toplu yapıyoruz; en son 3 hafta önce yapmıştık. Bugün de yaptık 375 tl tuttu. Yatılı Misafirimiz gelecek die et, kuruyemiş bol aldık.bize 3 hafta yeter zaten.

Dün hiç harcama yapmadım:) sadece eşime süt ekmek vs aldırdım,..yavastan kışlık hazırlıklara başlıcam .bugün eşime dedim işten gelirken 4 kg domates al :) doğrayıp buzluğa atacağım biber de ayninsekilde doğrayıp buzluğa aticam ...bayrama kadar biseyler atmayı düşünüyorum böyle böyle .malum kısmetse aralık da doğum var :) hem pratik hem ekonomik olacak

Dün taksiye bindim ve otobüs bileti aldım 85 tl:) Bu gidişle yine 2.000 kredi kartım gelir:S Bi şekidle harcanıyor. Neyse eşimden 200 tl aldım:)

X