- 27 Nisan 2015
- 4.227
- 7.321
Aman dikkat et girersin bi daha çıkamazsın. :) mune bu sefer cezanı ağır verecekMuzmin tutukluyum ben
Tikarlar yakinda gene
Bu zamanlari iyi degerlendirelim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aman dikkat et girersin bi daha çıkamazsın. :) mune bu sefer cezanı ağır verecekMuzmin tutukluyum ben
Tikarlar yakinda gene
Bu zamanlari iyi degerlendirelim
Canım artık dolar o kadar arttı ki... İlla ki fiyatlara yansımıştır o... Biz farketmiyoruz sadece59 tl.harcadim bugun.hersey cok pahali
Fis kontrolude yapiyorum bazen almadigim bir urunun ismi geciyor..
Gelirkende taze ekmek aldim.
Merhabalar..
birikim yapmayi cok istiyorum.
Biseylerden tasarruf etmeyi de..
Normalde deftere yaziyordum gun gun buraya yazmaya karar verdim daha azimli daha istikrarli olma8k icin.
Neler yaptigimi..ne kadar biriktirdigimi ..
Benim gibi olanlar buyrun birlikte paylasalim..
"Ayağını yorganına göre uzat !"
"İşten artmaz dişten artar "
Tasarruflarım :)
1.Haftalik yemek listemi yaparim.Evde sebze varsa oncelikle sebzeler bozulmadan onlari kullanirim.
2. Haftalik yemek listeme gore malzeme belirlerim.Hangi malzemeyi nereden alacagimi da yazar, alisveris limiti belirler ve karnim tokken alisverise cikarim.
3.Alisveriste cikacak 5, 10 kuruslari firina ekmek parasi ayirip, diger 50 kurs . 1 tl.leri kumbarama atarim.
4.Sebze, meyve alisverisini pazardan yapmaya calisirim.
5. Indirime giren t.kagidi, pecete, deterjan, bulasik deterjani , sampuan vs. temizlik urunlerini stoklarim.
6.Bakliyatlari bittikce alirim.Stoklamam.
7.Eti aylik alirim kasaptan.Haslayip birer yemeklik ayirip atarim buzluga.Tavugu marketlerde son tuketim tarihine gore alirim.Baligida cok fazla bekletmem aldigim hafta tuketirim.
8.Gereksiz lamba yakmam.Salondaki bir lamba tasarruflu ve yeterli.
9.Su kullanimina dikkat ederim bulasik yikarken ozellikle.
10.Takili fis birakmam prizde.
11. Toz almak icin hazir deterjanli sular kullanmam.Su puskurtme kabina su ve biraz yumusatici koyarim koku vermesi icin.
12.Supurge posetini dolunca temizlerim surekli yenisini almam .
13.Ozel gunler disinda disarda yemek yemem.
14. Kış icin yazdan konserve, donduruca atilacak yemeklikler hazirlarim.
15.Kuafor islerini evde hallederim.
16.Gundelik kiyafetlerimi sosyete pazarlarindan alirim(ihrac fazlasi kaliteli kiyafetler oluyor).Diger kiyafetleri , ayakkabilari indirim zamani sadece ihtiyac olanlari alirim.
17.Market indirimlerini surekli takip edirim indirimleri kacirmamak icin
18.Gerektiginde kontur yuklerim en uygun fiyata.
19.Cok fazla kizartma yapmam hem temizlik acisindan hemde maddi acidan.
20.Limonlarin suyunu limonatalarda kullanmak icin buz torbasina koyup buzluga atarim.Salata ve corbalarda ise hazir limon sosu kullanirim.
21.Gunluk kisi sayisina gore yemek yaparim , artmaz israf olmaz.
22.Abur cubur almam, meyve veya cerez alirim.
23.Uzun yolculuklarda sandvic tarzi yiyecekler hazirlarim, cunku mola yerlerinde pahali oluyor.
Dondurucu Denemelerim :)
* Kirmizi biber = tum olarak atiyorum, kullanacagim zaman az su tutuyorum su; hem ustundeki buzu kiriyor hemde yumusatiyor.
* Marul = Kesinlikle atilmamali . Hem tum hem dograyip attim iyice mayisip rengi falan gidiyor kotu oluyor.
* Maydonoz = Onunda rengi koyulasiyor bu yuzden salatalara katmaktansa (cunku salatalarda taze daha iyi oluyor) dolma icine veya borek icine koymak icin dograyip atiyorum.
* Dolmalik biber = Kabugunu hafif kesip icini cikarip atiyorum.
* Yesil fasulye = hic cigden atmadim duduklude 15 dk falan pisirip atiyorum cok mayismiyacak ama rengi donecek kadar.
* Domates = konserveyle ugrasamam dedigim zamanda rendeleyip yada ufak ufak dograyip atiyorum genelde yemeklerde , rendesinide corbalarda kullaniyorum.
* Barbunya = haslayipda attim cigdende attim birsey olmadi.
* Ispanak = dograyip attim cikarinca ben memnun kalmadim lastik gibi oldu . Hic soganla kavurup atmadim denemem lazim kisin.
* Havuc = halka halka dograyip atiyorum yada daha kucuk .
*Bezelye= Cigden atiyorum cunku pismis hali ezilmesin diye
* Yeşil biber = Dograyip atarim yemeklerde kullancagim hazir pratik oluyor.
BİRİKİM BAŞLASINNNN
AĞUSTOS :
Ben : 60 tl.
Pinarzengin34 : 21 tl.
Dilruba91 : 1.010 tl.
Definya : 3 gr. altin
Mavi_patikli : 350 tl.
Papatya : 1 gr. altin
Esmaa_91 : 100 euro
Amelia2: 55 dolar+100 euro
Kostebekpasta :
Tira :
EYLÜL :
Amelia2 : 1 gr.altin
Esmaa_91 : 200 euro
Tira : 305 tl.
Pinarzengin34 : 38.25 tl.
Ben : 90 tl.
Guldanee : 1 bilezik
Mavi_patikli : 1.600 tl.
Definya : 2 gr.altin
Papatya : 2 gr.altin + 583 tl.
Witch hunt : 460 tl.
Mstfayse : 130 tl.
Ciceklientari : 1 cumhuriyet altini
Segazel : 1 ceyrek + 1.500 tl.
EKİM :
Amelia2 : 7 dolar
Papatya : 2 gr.altin+ 100 euro + 600 tl.
Pinarzengin34 : 1 ceyrek
Mavi_patikli : 1.000 tl + 1 tam altin
Segazel : 4 ceyrek + 200 tl.
Witch hunt : 850 tl.
Ciceklientari : 1.000 tl.
Hasatvakti : 16 gr.altin
(ekim + kasim)
buradakı canım sen oluyosun @yagmur559canım bu aykı bırıkımım 1 gram altın
yıne ıstersen yazarım ama sımdıden buraya yazayım unutmayayaım dıye
Isinize yaradigina sevindimHarika bir liste olmuş elinize sağlık :) bunu kullanırım ben
Bereketli olsun canim kasim ayi listesine eklerimcanım bu aykı bırıkımım 1 gram altın
yıne ıstersen yazarım ama sımdıden buraya yazayım unutmayayaım dıye
Daha cok degil daha az harcicam diye sartlandir kendini canimbugün 30lira harcdım yarın daha çok olcak