• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim amacınızz

Aysenaz11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
9.210
Puanlar
73
Kızlar merhaba herkese. Bu bölümü hep takip ederim yazmaya da çalışırım ara sıra.

Bir motivasyonum da kalmıyor bazen açıkçası birikim yapmak için. Sizin motivasyonunuz ne?

Ev almak mı araba almak mı, neye yatırım yapıyorsunuz?

Hayatın anlamını sorguluyorum bazen kendi kendime… Kenarda yatırımın olması kendini güvende hissetmek gibisi yok. Ama ne için çalışıyoruz ne için yaşıyoruz peki? Mutluluk parada pulda malda mülkte değil evet. Ben daha rahat tatil yapabilmek istediğim ülkelerde gönlümce gezebilmek için biriktiriyorum güya. Ama kendimi mi kandırıyorum acaba? Mutluluk bu mudur?

Böyle böyle bir bakmışım emeklilik yaşına gelmişim diye düşüneceğim belki de.

Sizin fikirlerinizi merak ediyorum benim için motivasyon kaynağı olacak 💕

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki… 🌸 bazen insan gerçekten “ne yapıyorum ben” moduna giriyor. para biriktir kendini sık sonra yine aynı döngü. bir noktada içi boş gelmeye başlıyor. ben şunu fark ettim motivasyonum aslında bir şeylere sahip olmak değil nasıl bir hayat yaşamak istediğim. ev, araba bunlar araç sadece. eskiden ben de “şunu alayım mutlu olayım” kafasındaydım, ama o mutluluk gerçekten çok kısa sürüyor.

ben de mesela biriktiriyorum evet ama sırf evim olsun diye değil. kendime ait bir alanım olsun huzurlu hissedeyim diye. aynı şekilde gezip tozma mesela story atayım diye değil.

kendini kandırmıyorsun bence 💛

ev araba almak değil ileride çalımayacagım artık dedikten sorna hayatımı güzel bir şekidle idame ettirmek. cocuklarıma istedigim bir hayatı sunmak ve bu benım esımın maaşlarından bagımsız hale gelecek şekidle olması. ev araba artık birikim değil hayatın olapan durumu onlar zaten temel gereklilik olarka edinilmeli yaşılık için vs. birikim ise bunlardan ekstrası hayatı kolaylaştırmak için yapılan durum. Ama birikim yaparken de temel seylerı kısıtlamadan yapılmalı

Ben 50 yaşından sonra çalışmak istemiyorum.
Oğlan üniversiteye başlayınca o yaşlarda olacağım, amacım sırt çantamı alıp gezebildigim kadar görmediğim ülkelere gitmek.
Ev, araba vs aldık zaten.

Evimizi değiştirmek ve araba modelimizi yükseltmek 😂 Bilemiyorum ilerde çocuk büyüyünce fikrimiz değişebilir şuan hayat bize böyle.

Kızlar merhaba herkese. Bu bölümü hep takip ederim yazmaya da çalışırım ara sıra.

Bir motivasyonum da kalmıyor bazen açıkçası birikim yapmak için. Sizin motivasyonunuz ne?

Ev almak mı araba almak mı, neye yatırım yapıyorsunuz?

Hayatın anlamını sorguluyorum bazen kendi kendime… Kenarda yatırımın olması kendini güvende hissetmek gibisi yok. Ama ne için çalışıyoruz ne için yaşıyoruz peki? Mutluluk parada pulda malda mülkte değil evet. Ben daha rahat tatil yapabilmek istediğim ülkelerde gönlümce gezebilmek için biriktiriyorum güya. Ama kendimi mi kandırıyorum acaba? Mutluluk bu mudur?

Böyle böyle bir bakmışım emeklilik yaşına gelmişim diye düşüneceğim belki de.

Sizin fikirlerinizi merak ediyorum benim için motivasyon kaynağı olacak 💕
Merhaba canım topiğin hayırlı olsun

Benim için mal ,mülk, para vs amaç değil ama kesinlikle araç
Ben emekli olduğumda da ekonomik açıdan hayat standardımın çalıştığım şu zamanların altına düşmesini istemediğim için birikim ve yatırım mevzusuna önem veriyorum.

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki… 🌸 bazen insan gerçekten “ne yapıyorum ben” moduna giriyor. para biriktir kendini sık sonra yine aynı döngü. bir noktada içi boş gelmeye başlıyor. ben şunu fark ettim motivasyonum aslında bir şeylere sahip olmak değil nasıl bir hayat yaşamak istediğim. ev, araba bunlar araç sadece. eskiden ben de “şunu alayım mutlu olayım” kafasındaydım, ama o mutluluk gerçekten çok kısa sürüyor.

ben de mesela biriktiriyorum evet ama sırf evim olsun diye değil. kendime ait bir alanım olsun huzurlu hissedeyim diye. aynı şekilde gezip tozma mesela story atayım diye değil.

kendini kandırmıyorsun bence 💛
Peki evin olduktan sonrası için ne dersin?

Merhaba canım topiğin hayırlı olsun

Benim için mal ,mülk, para vs amaç değil ama kesinlikle araç
Ben emekli olduğumda da ekonomik açıdan hayat standardımın çalıştığım şu zamanların altına düşmesini istemediğim için birikim ve yatırım mevzusuna önem veriyorum.
Merhaba🌸

Peki bunun için pasif gelir oluşturacak neler yapıyorsunuz

Oğlan üniversiteye başlayınca o yaşlarda olacağım, amacım sırt çantamı alıp gezebildigim kadar görmediğim ülkelere gitmek.
Ben de bunu hedefliyorum

Peki ulaşabilecek misiniz ne dersiniz? Ne kadarlık bir mal varlığı lazım finansal özgür olabilmek için?

ben erken yasta , coluk cocuk buyudugu gibi tası taragi toplayip asyanin fakir ama dogasi guzel bir ulkesinde kira gelirimle / ek gelirimle / emeklilik vs neyse onunla yasamak istiyorum. yani param bana bu mutevazi hayati verecek kadar para getirsin ileride, yeter.

Hayatını hep borçla geçiren biriyim ama aynı zamanda birikimim de var borcu genciz öderiz diyerek yapıyorum birikimi de hayat rastgele yaşanmaz diyerek. Ama öyle kendimden kısmam şuan sadece oğluma borsada yatırım yapıyorum

ben erken yasta , coluk cocuk buyudugu gibi tası taragi toplayip asyanin fakir ama dogasi guzel bir ulkesinde kira gelirimle / ek gelirimle / emeklilik vs neyse onunla yasamak istiyorum. yani param bana bu mutevazi hayati verecek kadar para getirsin ileride, yeter.
Nedir mesela bu ek gelir?

Gerçekçi olmaya çalışıyorum binbir zorlukla alınan 3-4 milyonluk ev kira getirse getirse 20 bin getiriyor…

Benim de amacım 40’lı yaşlarımdan sonra çalışmak zorunda kalmadan yurtdışında yaşarken rahat etmek. Yaşamak derken seyahat özgürlüğü istiyorum. Kürek çekiyoruz ama nereye varıyoruz bilmiyorum.

Nedir mesela bu ek gelir?

Gerçekçi olmaya çalışıyorum binbir zorlukla alınan 3-4 milyonluk ev kira getirse getirse 20 bin getiriyor…

Benim de amacım 40’lı yaşlarımdan sonra çalışmak zorunda kalmadan yurtdışında yaşarken rahat etmek. Yaşamak derken seyahat özgürlüğü istiyorum. Kürek çekiyoruz ama nereye varıyoruz bilmiyorum.
simdilik yarisi benim olan bir evim var - yapim asamasinda - son iki taksidim kaldi. o ev bitip satilinca paramin yarisini bir sekilde degerlendirip kalan yarisini pesinat yapip tl borclanmali orta seviye bir ev almayi dusunuyorum kira icin. mecidiyekoy gulbahar mahallesi cok merkezi - ama yokuşu bol, sokaklari da keyifli yerler degil, evler dipdibe. ama merkezi oldugu icin cok tercih ediliyor. 5-10-15 senelik evler de oldukca ulasilabilir rakamlarda. evim satilinca o bolgeden bir ev alip olabildigince uzun tl taksidine girmek istiyorum. kira da krediyi odememe yardim eder, yillar icinde zaten enflasyon karsisinda erir gider odeyecegim rakam.
bir de esimle, herhangi bir sehrin/ ilcenin yerlesim yerine yakın , kaksi alinmis (yani bir muteahhit bulunursa 3-4 katli daire yapmaya izni cikan) bir arsa alip beklemek, yillar icinde bir iki daire karsiligi muteahide vermek:)
trde bu bana yeter.
sonrasinda zaten almanyaya tasinacagiz - esimin memleketi.
orada da hedefimiz gidince uygun fiyatli, mustakil - ici ugrastiracak kelepir bir ev almak, zamanla herseyi kendimiz yapmak (bu esimin hobisi, her bos vaktinde eski ev renovasyon videolari izler, devamli birseyleri keser bicer tamir eder). zaten almanyada ev kredileri kira gibi - cok minik faizlerle uzun yillar odenen bir sistem. bir de biz buyuk sehirde yasamayacagiz, yasayacagimiz yer esimin dogup buyudugu yerler, berline trenle bir saat ama kasaba gibi bir yer ve aşırı pahali degil.
bu yani ekonomik planim.
tasindiktan 20 sene sonra - cocuklar evden gidince de taksidi bitmis evimizi kiraya verir, asyaya ya da guney amerikaya - sicak bir yere göc ederiz. zaten alacagimiz kira euro oldugu icin fakir bir ulkede bizi guzelce yasatir. dogru duzgun bir is gecmisim olmadigi icin ve goc edince de iyi bir ise girip giremeyecegim, 40imdan sonra gjttigim ulkede iyi bir rakamda emeklilik parasi alip alamayacagim belli olmadigi icin kendi emekliligime guvenmjyorum ama esimin hem emekliligi var hem de her sene ozel iki emekli kurumuna prim oduyor uzun yillardir - emekliyken ek destek gelsin diye. Yaslaninca oradan da para gelir.
allah bereket versin, bize yeter.
zaten lüksle hiç işi olmayan, az ile cok mutlu olabilen insanlariz. bence kurdugumuz hayal ulasilabilir bir hayal.

Son düzenleme:
Ben de bunu hedefliyorum

Peki ulaşabilecek misiniz ne dersiniz? Ne kadarlık bir mal varlığı lazım finansal özgür olabilmek için?
Çok değişken bence bu.
Mantıken parayı sürekli gelir getirecek bir şeye baglamak lazım.
Mesela kira getirisi olan ev, dükkan gibi.

Ben en kötü freelance çalışmaya devam ederim diye plan yaptım.
Balide vs yaşayan, uzaktan çalışan çok fazla insan var.

50 yaşında sağlıklı olacak mısınız
Artık yediğimiz denetimsiz gıdalardan dolayı kalp tansiyon şeker vs 30 lu yaşlara kadar düştü
O yaşlarda sağlıklı olacağınıza nasıl emin oluyorsunuz veya o kadar yaşayacağınıza
Bence imkanlar dahilinde bugün gezmeli görmeli ve ileriki yaşlar için birikim yapmalı herşey dengeli olmalı

50 yaşında sağlıklı olacak mısınız
Artık yediğimiz denetimsiz gıdalardan dolayı kalp tansiyon şeker vs 30 lu yaşlara kadar düştü
O yaşlarda sağlıklı olacağınıza nasıl emin oluyorsunuz veya o kadar yaşayacağınıza
Bence imkanlar dahilinde bugün gezmeli görmeli ve ileriki yaşlar için birikim yapmalı herşey dengeli olmalı
40 yaşındayım, hatta Ağustos'ta inşallah 41 olacağım.
Kronik hastalığım var, takipli hastayım ama onun dışında sağlıklıyım.
Planlarımız Optimum şartlar için zaten 🙃
Ayrıca ben uzun yıllar yurtdışında yaşadım, birçok ülke gezdim. En son Çin'e gittim mesela 😅
Daha nasıl gezebilirim bilmiyorum.

40 yaşındayım, hatta Ağustos'ta inşallah 41 olacağım.
Kronik hastalığım var, takipli hastayım ama onun dışında sağlıklıyım.
Planlarımız Optimum şartlar için zaten 🙃
Ayrıca ben uzun yıllar yurtdışında yaşadım, birçok ülke gezdim. En son Çin'e gittim mesela 😅
Daha nasıl gezebilirim bilmiyorum.
İlk mesajınızdan tüm hayallerinizi 50 yaşından sonrasına sakladığınız gibi bir anlam çıkıyordu ona istinaden yazdım
Bir çok ülke gezdiyseniz yurtdışında yaşamanız daha muhtemel bizim ülke de malum ekonomi günü kurtarmaya yetiyor

İlk mesajınızdan tüm hayallerinizi 50 yaşından sonrasına sakladığınız gibi bir anlam çıkıyordu ona istinaden yazdım
Bir çok ülke gezdiyseniz yurtdışında yaşamanız daha muhtemel bizim ülke de malum ekonomi günü kurtarmaya yetiyor
Şu an Türkiye'de yaşıyorum, eşim doktor ben mühendisim. 40 li yaşların başında bir çift olarak maddi anlamda eskiye göre rahatız diyebilirim.
Ev, araba vs gibi şeyleri çok şükür zamanında aldık. İyi kötü yatırım yaptık, yapmaya devam ediyoruz.
Oğlum 8 yaşında, üniversiteye başlayınca sorumluluklarım azalacağı için farklı hayallerim var 🥰
17 yıldır çalışıyorum, 10 sene daha çalışınca yeterli bence. Emeklilik için 58 yaşını beklemem lazim ama primlerim öncesinde dolmuş olacak. Allah büyük bakalım...

Şu an daha iyi bir ev ve ikinci araba için birikim yapıyoruz. Ufak ufak da çocuklara altın alıyorum. Kenarda birikim olması insana özgüven veriyor

Back
X