• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biricik kızım ilk olmanın acısını yaşıyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi drsiest@
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
D

drsiest@

Ziyaretçi
2 aylık bi kızım var, kucağıma alırken hep dikkatli davranmaya çalışıyorum ama daha sevilecek ayında olmayan biricik kızım ilk olmanın acısını yaşıyor, dedesi kucağına alıp 8 aylık bebek gibi incitiyor, sallıyor, oturtuyor, bişey olmaz diye teskin ediyor beni.. çok korkuyorum beli inciyecek, bi tarafı kopacak diye.. sen doktorsun demeyin, kendi bebeğim olunca hiçbişey bilmiyorum inanın.. Allah koruyo meleklerimizi biliyorum ama sizden de duymak teselli bulmak istiyorum.. benim de bebeğim çok atılıp tutuldu sağlıklı oldu deyin.. :teselli:

bu insanlar bu küçücük bebeklere sevmek adı altında niye hor davranırlar anlamam. ben doktor olmamama rağmen bırak 2 aylık bebeği oturtmayı hoplatmayı, temziliğinden şüphe duyduğumda elini yıkatmadan kucağa bile vermedim. illa kalp kırmak gerekmez tatlı bi şekilde herkese anlatılacak yol vardır. sen gerçekten tıp doktorsun ve senin doktorluğunu mu kabul etmiyo dedesi bi bebeğin sağlığı sözkonusu olupta doktor olan kişiye bişey olmas denmesi çok saçma değilmi sence de?

canımne dercede hırpalayarak seviyor bilemiyorum tabii ama,dede olmanın verdiği olağanüstü sevgi ve mutluluktan olsa gerek..tabii dikkat edilmesinde de fayda var..daha dünyamızda çok yeni,henüz adapte olmadığı için bebek ürker,korkar..annesinin karnında annesinin sesinden ve okşamalarından başka hiçbirşey hissetmedi ki..bu denli hırpalanması uygun diil..6 aydan önce oturtulması sakıncalı..daha hala gelişimini tamamlamaya devam ediyor bu süreçte..uygun bir dille belirtseniz, siz veya eşiniz..ben kendim çok hırpalayarak sevdim kızımı halada aynı ama belli bir süreçten sonra...

benim kızım 3-4 günlükken kafasını tutuyordu:nazar:.dinçdi sanki 3 aylık gibiydii.bu iyi bişey evet ama bir gün kızımı dr götürdüm 4-5 aylık felandı galiba oturma pozizyonunda tutuyormuşum kızımı çocuk dr dediki sen ne yapıyosun 6 aylık olan kadar bu şekilde tutma:1no2:.omurgası hasar görürmüş.hareket ettirmek çok iyidir ama bence 2 aylık bebek oturtulmaz,zıplatılmaz bebek sürekli emer uyur ve büyür..:ecrin_bebek:
uygun bir diille anlat canım o melekleri allah bize verdi.herşeyin yeri zamanı ve yaşı vardır.allah kolaylık versin..:teselli::teselli:
a.s.a.s.
allah bebişini sana ve eşine bağışlasın.:nazar::nazar:

hic bir sey olmaz Allahin izniyle, onlarda cocuk buyutmusler, torun sevgisini cok gormeyin bence,nihayetinde gormus gecirmis tecrubeli insanlar, onlarda en az koruyucudurlar hiiic endiseye gerek yok ilk cocukta oluyor boyle seyler alisirsiniz sabirrr

2 aylık bebek oturtulmaz. Bunu kayınpederinize söyleyin lütfen.
Ama hoplatıp zıplatmasından birşeycik olmaz. kaydirigubbakcemile4

aslında dede de bir zamanlar baba oldu..yani bir şeyleri bilmemesi imkansız..
hele hele torun sevgisi evlat sevgisinin de önüne geçermiş öyle derler..
vucudunun esnekik kanaması açısından iyi bence..
hem o bebişler değilmi karnımızda iki büklüm duranlar..

rahat olun lütfen bence hiç bişi olmaz
oda dede olmanın sevinci ile yapıyordur
zaten sakınan göze cöp kaçar derler
bıngıldağına zarar verilmeği sürece bişi olmaz yerimseniben
sadece kucağa alısır o kadar

Bu konuda bişey olmaz,siz kafanızı takmayın gibi bişey söylemem mümkün değil..İkinci çocuğum daha 4. ayında ve ben annesi olarak hala tutarken,gaz çıkarırken,uyuturken,banyo yaptırırken ve hatta babasının kucağına verirken bile kılı kırk yarıyor,on düşünüp öyle hareket ediyorum..

Yavrularımız daha bebek..Yani oyuncak bir bebek yada peluştan yapılmış her tarafı bükülen oyuncaklardan değil ki!
Benim evlatlarımıda eşimin ailesi çok seviyor,alıp bir lokmada yemek istiyorlar ama benim kucağımda,benim elimdeyken..Yani incitmek çok daha kolay bu dönemlerinde..Üstelik bunu ifade edebilecek bir konumda da değiller.Biraz daha büyüyünce doya doya sevebilecekler zaten..

Ailelerimizi kırmamak adına ben el kadar bebeğimin acı duymasına,huzursuzlanmasına razı olamam açıkçası..Eşbette sevecekler,elbette sarıp sarmalayacaklar..Ama bebek o kıvama geldiğinde bunu yapacaklar..
İki evladımda da bunu uyguladım,tatlı dille güler güzle hem de..

Ne bebeğim incindi ne de eşimin ailesi..
Uygun bir lisanla bunu onlara anlatmaya çalışınız..Şayet ki ''bişey olmaz,biz böyle büyüttük'' gibi cevaplarla karşınıza tek seferde değil,sık sık çıkarlarsa siz de anne olmanın otoritesini kullanın derim..

Çocuğunun en iyi doktoru ''annesi''dir bunu unutmayalım lütfen..

vallahi ben kızımı kırkı çıkmamıştı daha aldık eşimle beraber izne çıktık kayınvalidemlerin yanına bir ara mutfağa gittim döndüm baktım ki daha bir aylık çocuğun ağzında baklava... şok oldum... kayınbabam vermiş ağzına yesin diye nasıl çırpındığımı bir ben bilirim, bir de allah... çocuğuna dikkat et...

vallahi ben kızımı kırkı çıkmamıştı daha aldık eşimle beraber izne çıktık kayınvalidemlerin yanına bir ara mutfağa gittim döndüm baktım ki daha bir aylık çocuğun ağzında baklava... şok oldum... kayınbabam vermiş ağzına yesin diye nasıl çırpındığımı bir ben bilirim, bir de allah... çocuğuna dikkat et...

bu bişiycik olmaz diyen arkadaşlar muhtemelen kendi babaları yada kayınpederleri düşünerek yazıyorlardır ama herkes inanın bir değil. ne kendini bilmez insanlar var. benim kızımın 2 dedesine rahmetli oldu ama çevreden görüyorum örn.
benim arkadaşımın kayınpederi üniversite okumuş adam arabada bebek varken veya evinde sigara içiyor beraber yaşıyorlar çocuk her akşam bu dumana maruz kalıyo kayınvalide misafirleri terlemesin diye camları açıyor bebek antibiyotik içmek durumunda kalıyor. bu insanlarda sonuçta eğitimli, arkadaşın eşini büyüten insanlar... torunlarıda bu yaplanlara rağmen büyüyecek ve torunumuz bizim elimizde büyüdü diyecekler .. ama yaptıkları yanlış..
bebeğe yapılacak küçük ters birhareket onun bütün yaşamını etkileyebilir çokta rahat olmamakta fayda var en azında 6 aylık olsun hırpalanmadan önce...

yemek konusunda çok dikkat ettim, herkes ne kadar çok biliyomuş.. hata ettim aslında küçücük bebeğimle aile ziyaretine gitmekle.. her gören bi nasihat geçti resmen.. şimdi evimde yalnızım, inanın ne kadar zorlansam da (çünkü eşim bile olmuyo geceleri çoğu zaman) fiziksel yorgunluğu tercih ederim..
en çok belinden korktum kızımın, yıkanırken kucakta sevilirken...
inş sağlıkla büyütürüz meleklerimizi..

buyrun burdan yakın, onlarda çocuk büyütmüş demek çözüm değil. büyütüyolar ama nasıl büyütüyolar. çocuklarımızın geleceği için dikkat etmek gerekiyor. oturttuğunda kalça çıkığı falanda olabilir. siz kendiniz kayınbabanıza bir anne olarak değilde bir doktor olarak oturtmanın zararlı olduğunu anlatın bence. en azından onu sallayabileceğini, kucağında hoplatabileceğini ama oturtmasının zararlı olduğunu direk söyleyin. yada siz söyleyemiyorsanız eşinize söyletin.

Çocuklara en iyi dr annedir.Okadar küçük çocuğu mıncıklamnın ne anlamı var ki.6aya kadar korumalı ama onlar da çok seviyorlar.Diyorlar ki torun baldan tatlı .Siz de yaşayınca anlarsınız.Haklılar ama bağışıklığı gelişmemiş bir çocuğu çok öpmek bile bence sakıncalı.....

2 aylık bi kızım var, kucağıma alırken hep dikkatli davranmaya çalışıyorum ama daha sevilecek ayında olmayan biricik kızım ilk olmanın acısını yaşıyor, dedesi kucağına alıp 8 aylık bebek gibi incitiyor, sallıyor, oturtuyor, bişey olmaz diye teskin ediyor beni.. çok korkuyorum beli inciyecek, bi tarafı kopacak diye.. sen doktorsun demeyin, kendi bebeğim olunca hiçbişey bilmiyorum inanın.. Allah koruyo meleklerimizi biliyorum ama sizden de duymak teselli bulmak istiyorum.. benim de bebeğim çok atılıp tutuldu sağlıklı oldu deyin.. :teselli:

canım piyasada satılan inçe bebek yastıkları bar
ondan alıp bebeğini onun üstüne yatır ve öyle ver kayınpederinin kuçagına o tam destek oluyor
ben almıştım ve kuçaga kim almak isterse öyle veriyordum eşimin kuçagına bile
hala saklarım onu

Çocuklara en iyi dr annedir.Okadar küçük çocuğu mıncıklamnın ne anlamı var ki.6aya kadar korumalı ama onlar da çok seviyorlar.Diyorlar ki torun baldan tatlı .Siz de yaşayınca anlarsınız.Haklılar ama bağışıklığı gelişmemiş bir çocuğu çok öpmek bile bence sakıncalı.....
elbette, dün haberlerde gördük işte. 10 günlük bebek annesi öpünce annesinin ağzındaki uçuktan mikrop kapmış ve ölmüş senağlama

bebek acı çeker oturtulmaz daha heryeri yumaşacık ya nasıl bir anlayış k.pederinizdeki söyleyin hatta kucaktan kucaga vermeyin bile nefes yoluyla bile her hastalık geçebilir aşıları bile yok 2 aylık bebegin savunmasız vücudu her mikroba açık

Back