geçmiş olsun belinayım.Allah acil şifa versin ve bu başına gelen son üzücü şey olsun.çok güzel günler görürsün işalah sağlıkla.
canım öncelikle anneciğine geçmiş olsun...
doktor değilim ama beden eğitimciyim.. anatomi dersimiz vardı... ligamentler bağlar dır.. yani diz ekleminde ya da bilek ekleminde vs.. eklemlerdeki kasları kemiklere bağlayan yapılar...
gittikleri çıkıkçı büyük ihtimalle zarar vemiş.... donduracağız dediğini tam bilemem ama ya sabitleyecekler yada buz kompleksi yapacaklardır....
canım benim çok geçmiş olsun tatlım..
Anneciğin bağlarını incitmiş anladığım kadarıyla dondurmak dediğide sabitlemek anlamındadır cnm üzme kendini inşallah en kısa zamanda iyileşir a.s.
benim eşim fizyoterapist ona sordum şimdi..söylediklerini aynen yazıyorum; ligamentler ve bağlar diz eklemini sabit tutarmış,yani kemiklerin kontrolsüz hareketini engellermiş. bunların bozulması halinde yürürken diz kayması gibi sorunlarla karşılaşabilirmiş, daha zararlı olabilirmiş. eklemi dondurma, bu kaymayı engellemek için yapılacak muhtemelen. dondurma işlemi de ekleme platin yerleştirilerek yapılıyormuş. dondurunca dizini tam yada 90 derece bükemeyecekmiş de mesela 60-70 derece bükecekmiş. dondurma alçıdan daha iyiymiş aslında, ama şeker hastası olduğu için dondurmayı ne kadar tercih ederler bilmiyormuş.
bir de sorun dizde mi bilekte mi anlamadım, eğer bilekteyse yine aynı şeyler geçerliymiş.
inşallah yardımcı olabilmişimdir.. Allah'tan acil şifalar diliyorum..
canım benim bildiğim dondurma işlemi atel denilen aletle yapılır ayak atele alınır belirli bir sürü o şekilde kalır iyileşme sağlanınca çıkartılır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?