• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biri Beni Dileyip Bana Yardımcı Olabilirmii??

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım öncelikle anneciğine geçmiş olsun...

doktor değilim ama beden eğitimciyim.. anatomi dersimiz vardı... ligamentler bağlar dır.. yani diz ekleminde ya da bilek ekleminde vs.. eklemlerdeki kasları kemiklere bağlayan yapılar...
gittikleri çıkıkçı büyük ihtimalle zarar vemiş.... donduracağız dediğini tam bilemem ama ya sabitleyecekler yada buz kompleksi yapacaklardır....

geçmiş olsun belinayım.Allah acil şifa versin ve bu başına gelen son üzücü şey olsun.çok güzel günler görürsün işalah sağlıkla.

:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq: inşallaaahh çok teşekkür ederim candyim

bişey değil arkadaşım.alçının süresi birazda kişideki hasara göre kalıyo.bizimkinde bayağı hasar olmuştu eee yaşta geçik ondan çok kalmıştı.eğer alçı olursa belki sizinki daha kısa süreli olur.sen üzme tatlı canını.herşey geçer.

Canım benim çok geçmiş olsun tatlım..
Anneciğin bağlarını incitmiş anladığım kadarıyla dondurmak dediğide sabitlemek anlamındadır cnm üzme kendini inşallah en kısa zamanda iyileşir a.s.

canım öncelikle anneciğine geçmiş olsun...

doktor değilim ama beden eğitimciyim.. anatomi dersimiz vardı... ligamentler bağlar dır.. yani diz ekleminde ya da bilek ekleminde vs.. eklemlerdeki kasları kemiklere bağlayan yapılar...
gittikleri çıkıkçı büyük ihtimalle zarar vemiş.... donduracağız dediğini tam bilemem ama ya sabitleyecekler yada buz kompleksi yapacaklardır....

AYYYY ALLAH RAZI OLSUNNN BİLGİLERİN İÇİN YAAA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİMMM.... YOK O ÇIKIKÇIYI BULMAK BANA FARZ OLDUU :kızgın:

canım benim çok geçmiş olsun tatlım..
Anneciğin bağlarını incitmiş anladığım kadarıyla dondurmak dediğide sabitlemek anlamındadır cnm üzme kendini inşallah en kısa zamanda iyileşir a.s.

pekii sabitlemek derken nasıl yapıcaklar bunu hayat'ım??

Bilgehanım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için canımmmm allah razı olsun vakit ayırıp yazdığın içinnn​

bişey değil.ne demek benim moralim bozukken sende yazmıştın.sende sağol.niçin burdayız sorunlarımızı anlatmak çözüm bulmak için değilmi.her zaman yazarım yeterki sen üzülme

canım benim sağolasın çok teşekkür ederimmmm iyiki varsınn

benim eşim fizyoterapist ona sordum şimdi..söylediklerini aynen yazıyorum; ligamentler ve bağlar diz eklemini sabit tutarmış,yani kemiklerin kontrolsüz hareketini engellermiş. bunların bozulması halinde yürürken diz kayması gibi sorunlarla karşılaşabilirmiş, daha zararlı olabilirmiş. eklemi dondurma, bu kaymayı engellemek için yapılacak muhtemelen. dondurma işlemi de ekleme platin yerleştirilerek yapılıyormuş. dondurunca dizini tam yada 90 derece bükemeyecekmiş de mesela 60-70 derece bükecekmiş. dondurma alçıdan daha iyiymiş aslında, ama şeker hastası olduğu için dondurmayı ne kadar tercih ederler bilmiyormuş.
bir de sorun dizde mi bilekte mi anlamadım, eğer bilekteyse yine aynı şeyler geçerliymiş.

inşallah yardımcı olabilmişimdir.. Allah'tan acil şifalar diliyorum..

çok geçmiş olsun...
çok üzüldüm annecğine...
acil şifalar..........

çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin belinay _merve bu arada hemşeriyiz bende giresunluyum =))

doremii çok teşekkür ederim tatlımm..

Redlowe teşekkür ederim hemşerimm

benim eşim fizyoterapist ona sordum şimdi..söylediklerini aynen yazıyorum; ligamentler ve bağlar diz eklemini sabit tutarmış,yani kemiklerin kontrolsüz hareketini engellermiş. bunların bozulması halinde yürürken diz kayması gibi sorunlarla karşılaşabilirmiş, daha zararlı olabilirmiş. eklemi dondurma, bu kaymayı engellemek için yapılacak muhtemelen. dondurma işlemi de ekleme platin yerleştirilerek yapılıyormuş. dondurunca dizini tam yada 90 derece bükemeyecekmiş de mesela 60-70 derece bükecekmiş. dondurma alçıdan daha iyiymiş aslında, ama şeker hastası olduğu için dondurmayı ne kadar tercih ederler bilmiyormuş.
bir de sorun dizde mi bilekte mi anlamadım, eğer bilekteyse yine aynı şeyler geçerliymiş.

canım benim bildiğim dondurma işlemi atel denilen aletle yapılır ayak atele alınır belirli bir sürü o şekilde kalır iyileşme sağlanınca çıkartılır..

CANIM ÇOK SAĞOLL YAA ŞİMDİ ENİŞTECİĞİME GEÇİYORUM ENİŞTECİĞİM BİŞİ DİCEM ALLAH RAZI OLSUN ŞİMDİ ANNEME OKUDUMDA DONDURTTURMAM YAA DİYO KORKUYORR BU DEMİR GİBİ BİŞEY CANINI YAKICAK YADA İÇERİ AMELİYATLA TAKILCAK SANIYOR.. BU İŞLEM NASIL YAPILACAK ENİŞTE BUNUDA ÖĞRENEBİLİRMİYİMM... RÖNTGEN FİLMİNİN ALTINDA ŞUDAYAZIYOR AÇIKLAMADA...
Eklem grafisi (iki yön) tek eklem Ayak bileği: sol, iki yön

Eklem grafisi (iki yön) tek eklem Ayak bileği: Sağ iki yön

yarında kan tahlilimiz var sonra ortapediye göstericezz.. peki sizce fizyoterepistede gözüksekmi??

Çok geçmiş olsun arkadaşım inşallah çok çabuk geçecek birşeydir.. tahlil sonuçlarını alınca en iyisini öğrenirsin inşallah..

bu arada bende dondurmayı sabitleme diye biliyorum.. kuzenim çelik işinde çalışıyodu, kötü bi kaza sonucu ayağına düşmüştü çelik.. bisürü olaydan sonra ayağını dondurdular, yani şimdi ayağımızı istediğimiz gibi uzatıp kımıldatabiliyoruz ya, yani düz ayakkabı ve topuklu ayakkabı gydiğini düşün, o şekilde gitmiyo ayak sabit duruyo gibi birşey.. ayakkabı içine topuk koyup öyle giyiyo yani yürürken bükülüp açılmıyo ayak sabit gibi çok az oynuyo.. tabii tıp dilini bizim anlayacağımız hale getirirken kırk şekle sokuyo doktorlar böyle birşey olmayadabilir kesin düşünme hiçbirşeyi..

ha şunuda söyleyeyim abim çok çok büyük bi kaza atlattı, annende o kadar etkili birşey olacağını sanmıyorum, ki şu haliyle abim rahat yürüyo her işini yapıyo, işede gidip geliyo.. üzülme sakın sadece zaman gerekecek biraz..

PapiBJK. SİZEDE BÜYÜK GEÇMİŞ OLSSUN CANIM benim annem durduğu yerde durmaz sürekli bişilerle uğraşır onun için çok zor olucak galibaa.. birde tutturdu donduram diee acıtırlr die korkuyorr demir giyricek ayağıma canımı yakacaklar diyoo

aslında platin eklemin içine yerleştiriliyormuş ama ameliyattan sonra pek acısı olmuyormuş,alışıyormuş kardeş kardeş yaşıyorlarmış :) ortopedi doktorunun müdahelesinden sonra zaten onu fizik tedaviye yönlendirirlermiş, ama göndermezlerse siz yine de gidersiniz.. alçı da olsa, dondurulsa da fizik tedaviyle birlikte daha sağlıklı olurmuş..

merak etmesin anneciğin, şimdiki halinden daha iyi olacağı kesin. iyileşecek inşallah..

Back