Biri allah aşkına çıksın desin ki ben pkoluyum hamileyim ya da çocuğum var...

Herkese merhaba bende pkoluyum ve 4 hafta 3 günlük gebeyim. 31 yaşındayım ve bu yaşıma kadar 2 ay üstüste düzenli adet görmedim, öyleki 7 ay hiç hastalanmadığım bile oldu. Evlendikten sonra bir süre çocuk denedik tutmayınca doktora başvurduk, yumurta takibi yapıldı ve 3. ay klomen + yumurta çatlatma iğnesi ile hamile kaldım. Allah olmayan herkese nasip etsin inşallah, lütfen moralinizi bozmayın ben o kadar çok kafama taktımki en sonunda hiç yumurta takibi ile vakit kaybetmeyip, aşılamaya geçmeye karar verdiğim ay bebeğimin içimde büyüme başladığını öğrendim.

arkadaşlar konuyu sonuna kadar okumadım. ama benim bir arkadaşım yıllardır pko lu ve uzun yıllar doğum kontrol hapı kullandı.sonra bırakayım bi altı ay deneyeyim, sonra tedaviye gidrim dedi.Hapı bıraktıktan sonra hemen ilk denemesinde hamilelik oldu.Daha kendisini hazırlamadığı için çok şaşırmıştı. şimdi çok sağlıklı bir oğlu var.O hamileliği o an için çok istemediğini ve bu nedenle strese girmediğini ve bunun için hemen olduğunu söylüyor. Darısı sizin başınıza

bende pco luyum 27 yaşındayım ve evliyim 14 yaşından beri tedavi oluyordum d.k.h ve birsürü ilaç dr.lar çok zor demişti ama allahtan ümit kesilir mi evlendikten 5 ay sonra hamile kaldım allah bağışlasın 4 yaşında bi oğlum var sakın ümidini kesme en büyük ilacın mutluluk düşmanında stres unutma ne kadar stres yaparsan o kadar zorlaşır hala pco tedavisi oluyorum hamileliğimde çok zor geçmişti allah kimseye aratmasın çok zor biliyorum rabbim en yakın zamanda bütün isteyenlere yaşatsın anneliği darısı sizlerinde başına inşallah dualarım sizlerle..

kıs bence souyu yanlış açtın deki,bir allahın kulu da cıksın polikistim çocuğum olmuyo desın.arkadasım saka bı yana oluyor ama bıraz geç oluyor okadar.

bir pkolu olarak biliorm ki
**ilaçlarla düzelen adetler sonrasında bozuluyo.
**tedavi kimine göre sonuç verio kimine göre vermio.
**doğum kontrol hapları,diane 35,klomen ,gonal f,menegon vs vs
**soğan kürü incir kürü hayıt tohumu vs vs
**35 günü geçen adetler,tüylenmeler ,kilo,sivilce vs vs

artık bunları bilioruz.
Biri desin ki ben hamileyim.ya da arkadaşım böyleydi ama hamile.ya da ben böyleyim ama 2 çocuğum var.yoksa bırakacam ben bu işleri yavvv yeter yavvv.delikafadulden mafoldumben mafoldumben
sonuç ne,bebek var mı yok mu????????
:cüvcüv:

canım ben pco luyum ve hamileyim..
Yıllardır tedavi gördüm adetim hiç düzenli olmadı ancak ilaçlarla her ay oluyordum. Evlendim yok yine düzelmedi. çocuk istedik olmadı. Tedaviler aşılamalar en son tüp bebeğe sevk etti dr . Kendime dinlenmek için zaman verdim.

Ve bir baktımki hamileyim. Dr ların eşim için kocan ameliyat olmadan benim içinse tüp bebek yapmadan çocuğun olmaz dediği durumda ben allahın izniyle doğal yollarla hamile kaldım.
Ama çok dua ettim. Ramazan ayı boyunca her orucumu açtığımda allahım tedaviye verecek paramız yok bizim gücümüz yok nolurr hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip et dedim. Ramazan ayıo boyunca 3 kere tefriciye bitirdim. 6666 tane ayetel kürsi okudum. Ve namazlarımda secdeye kapanarak yağmurlarda ellerimi gökyüzüne kaldırarak ağlaa ağlaya rabbimden istedim.
Ve rabbim verdi. Hemde adet olmadan yumurtlamışım kızlar. Drlar bile hayret ediyor. Hayır diyor sen adet olmuşsun hatırlamıyosundur.
Kim ne derse desin ne olursa olsun rabbim bir ol derse olur. Rabbim isterse olur. Ama siz rabbimden hep isteyin. Yılmayın. şuanda 3,5 aylık hamileyim. Rabbim bu güzel duyguları isteyen herkese nasip etsin.

slm arkadaşlar bende pco luyum ama benım cocugum yok neden yazdın dersenız , benım yengem( abımın eşi ) pco'lu. 3 düşük yaptı bıkaç doktora gitti doktorundan memnun olmasına ragmen neyse bisürü testler yapıldı hatta abımede testler yapıldı soy agacı cıkarıldı , genetık sorun cıkmadı.cenin çapa tıp da incelendı neysee uzatmayayım doktor denemeye devam etcez vs dedı bu arada hamıle kalana kadar glocophage kullandı kılolu deıldı ama baya bı kılo verdi.en son artık bu boyle olmayacak dedı ve prof.a gitti prof rahım filmi istedi.Prof olmayan jınekologlar genelde pek rahım filmi istemeyebılırmış uzmanlık alanları deılmış.
Rahım filmi cekıldı ve rahım yapışıklıgı cıktı.Amelıyat olması gerekıyordu.Prof dedıkı amelıyat olmasan bundan sonrakı tum hamılelıklerın %100 düşükle sonuclanır.
Dun amelıyat oldu, 6 hafta bı kontroller tedavı surecı var.ama amelıyat kolay geçmiş.
İnş. 2 ay sonra hamıle kalmayı deneyebılecek .İnş. saglıklı bi sekılde olur.
Bunu neden yazdım diye soracak olursanız bence bu tur durumlarda bıkaç doktora gidilmeli ve hatta prof. ile goruşülmeli sorun sadece pco olmayabılıyo o nyusden vakıt kaybetmemek lazım dogru doktoru bulmak lazım.aranızda pco lu olup bikaç dusuk yapan varsa bence muhakkak bı prof ıle goruşmelı işi sansa bırakmamalı bunyeye yazık,psikolojiye yazık :(
işte bole umarım hepınız en kısa sürede hamıle kalıp saglıklı bi sekılde dogum yaparsınız bende en kısa sürede bi doktora gidip kontrolllerımı yaptırcam.Sonrasında bende bi bebiş istiyoırum tabı
saglıklı gunler dilerim kaydirigubbakcemile3

canım ben pco luyum ve hamileyim..
Yıllardır tedavi gördüm adetim hiç düzenli olmadı ancak ilaçlarla her ay oluyordum. Evlendim yok yine düzelmedi. çocuk istedik olmadı. Tedaviler aşılamalar en son tüp bebeğe sevk etti dr . Kendime dinlenmek için zaman verdim.

Ve bir baktımki hamileyim. Dr ların eşim için kocan ameliyat olmadan benim içinse tüp bebek yapmadan çocuğun olmaz dediği durumda ben allahın izniyle doğal yollarla hamile kaldım.
Ama çok dua ettim. Ramazan ayı boyunca her orucumu açtığımda allahım tedaviye verecek paramız yok bizim gücümüz yok nolurr hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip et dedim. Ramazan ayıo boyunca 3 kere tefriciye bitirdim. 6666 tane ayetel kürsi okudum. Ve namazlarımda secdeye kapanarak yağmurlarda ellerimi gökyüzüne kaldırarak ağlaa ağlaya rabbimden istedim.
Ve rabbim verdi. Hemde adet olmadan yumurtlamışım kızlar. Drlar bile hayret ediyor. Hayır diyor sen adet olmuşsun hatırlamıyosundur.
Kim ne derse desin ne olursa olsun rabbim bir ol derse olur. Rabbim isterse olur. Ama siz rabbimden hep isteyin. Yılmayın. şuanda 3,5 aylık hamileyim. Rabbim bu güzel duyguları isteyen herkese nasip etsin.

ohh be saol arkadasım içim açıldı valla olur tabiki hepsi bizim beynimizde bitiyo önce Allaha bırakalım sonrada şunu beynimizden çıkaralım olur ben inanıyorum =))

pkolu olduğumu öğreneli 3 yıl oldu..şimdi 1.5 aylık evliyim ve bugün aile hekimime yaptırttığım test sonucunda hamile olduğumu öğrendim.. 1 kür soğan kürü uyguladım bende burda okuduğum yorumlar sonucu çok umutsuzluğa kapılmıştım hiç hamile kalamam sanmıştım ama sanırım küre başlamadan önce hamile kalmışım..hamileliğim boyuncada kürü uyguladım haberim olmadan..bilmiyorum Allah devamını getirirse hamileyim işte..bir pkolu olarak doğal yollarla hamile kalınabiliyormuş en azından onu öğrendim..asla ümitsiz olmayın Allah dilerse 10 tane çocuğunuz bile olur pkolu pkolu:34: Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ve dileyen herkese evladını kucağına almayı nasip etsin hayırlı ve sağlıklı şekilde inşallah...

bende değilim ama gerdek gecesi gebe kalıp ikiz bebekleri olan bi tanıdığım var...3 ayda bir hasta oluyomuş oderece...

kızlar bekarım 4 sene önce regl düzensizliği ve ağrılı regl sonucu dr gitmiştim pko teşhisi kondu 1 sene kadar doğum kontrol hapı kullandım ama midesi çok hassas biriyim ve fazla kilo aldım bıraktım. bi kaç seneye evlenmek istiyorum ve bebek istiyorum ve çok hemde. ama burada okuduklarımdan sonra çok umutsuluğa kapıldım olmaycak mı yani bebeğim?? çok üzgünüm.. diğer ay regl olunca gideceğim dr mutlaka.. öneriniz var mı?

arkadaşlar ben eşimle tanışana kadar hiç düzenli adet olmadım. 4ay 5ay olmadıgım zamanlar oluyodu. dr a gittiğimde sen herseyi stres sıkıntı mı yapıyorsun demişti. ki eşimle tanıştıktan sonra bu zamana kadar 3 yıl oldu gayet düzenli adetlerim. 34-35 gün aralıklarla. geçen yıl 1 kez gecikti dr a gittim hormonlarımda bi sorun cıkmadı. dr. gebe kalmana engel bişi yok dedi. bu yılda bir kereye mahsus gecikti. dr a gittm. tahlil sonucu hormonlar normal çıktı yyine. dr 5-6 aydır cocuk düşünüyoruz dedm. daha erken 1 yıl bi geçsin hala olmazsa gel tekrar dedi. dr lar hiç pko demediler ama tüylenme var adet düzensizliği var sayılır kiloluyum da burda da okudukça pko lu muyum acaba diorum. 1 yılı beklemesek de tedavi için adamakıllı bi dr a mı gitsem acaba???
ayrıca yine benim prolaktin hormonum çok yüksekti 4yıl önce falan. gecen yıl ve bu yıl yaptırdıgım hormon tahlillerinde o da normal çıktı. bilmiyorum yaa sorun var mı yok mu hamile kalamıyorum:( daha erken mi???

Son düzenleme:
Back