kendisi sevdiğim bi akademisyendi zaten, çeşitli programlarda keyifle dinlerdim, duygularımıza tercüman olmuş
devlete karşı görevleri yerine getirirken hepimiz eşit vatandaşız ama..madem bu ülke hepimizin herkes askere gidecek gerekirse ölecek,herkes paşalar gibi vergisini ödeyecek...o zaman türk,kürt ayrımı yok ama..zorla süryaniyi,çerkezi,lazı türk yapmaya çalıştınız yapamıyorsunuz yapamazsınız..
ama ne zaman vatandaş devletten talep eder..işte o zaman orda dur..ne demek türk ulusu ya. nasıl beni küçük görürsün ey chpnin..
ben izmirliyim..annem balkan göçmeni babam kürt..benim babamın dedesi çanakkale savaşında 8 kurşunla gazi olmuş bir kürt..
izmir e yunan girdi yunanlar bayraklarla karşılandı.bunu yalnızca rumlar mı yaptı sanıyor sunuz ?yunan askerleriyle kahvehanelerde onların dilinde muhabbet edildiği anlatıldı bana burda..ama kürt kendi kurtuluşunu kendi yaptı..işte o yüzden antep gazi ,maraş kahraman,urfa şanlıdır.
hadi savaşa dendiği an kürtü götürmeyin o zaman...kürt bu toprakların sığıntısı değil asli unsurlarındandır..
merak eden açıp kim nerden geliyormuş okusun.
eğer farkındaysanız çerkezlerde yavaş yavaş kıpırdanmaya başladı anadil diye..hatta lazlarda facebookta trt7 istiyoruz diyorlardı..
ama neden şaşırıyorum ki sosyal demokratların yüz karası,statükocu bürokrat kafası,muhalefet olmayı bile beceremeyen chp..
'O ara Yunanlılar İzmir’i işgal etmiştir ve her yer Yunan Bayrak’ları ile doludur.'
'Bekir Sami, yayınladığı bir bildiri ile tüm Bandırma halkının düşmanı savaşarak karşılaması gerektiğini, bunun dinimizce caiz olduğunu, çarpışmadan silah teslim edilmemesi gerektiğini ilan etti. Çünkü İzmir, Yunanlı’ya savaşmadan teslim olmuştur.'
'Bunun üzerine bir trene atlayarak Manisa’ya gitmek üzere önce Balıkesir’e uğrar. Orası da işgal edilmiş, halk direnmeden teslim olmuş, her yer Yunan Bayrakları ile donatılmış, ileri gelenler Rum ve Yahudilere sığınmış, Rum Memurlar Yunan üniformalarıyla dolaşmaya başlamıştır.'
'İzmir’in işgali ve Yunanlıların sahilden içerilere doğru ilerlemeye başlaması, umumi bir infiale sebep olmuş, İstanbul Hükümeti’nin fazla etkilenmemesine rağmen Türk halkının tepkisi büyük olmuştu. İzmir’in işgalinden bir hafta sonra XVII.Kolordu Kumandanlık vekaleti göreviyle Anadolu’ya geçip Yunanlılara karşı ilk direnme hareketlerini tertiplemeye çalışan Bekir Sami Beyin anlattıkları, Milli Mücadele’nin ne ağır şartlarla başladığını açıkça göstermektedir; “23 Mayıs 1919 sabahı Bandırma’dan trenle yola çıktık…güneş batarken Balıkesir’e geldik, bütün istasyonlara Yunan bayrakları çekilmiş gördük…ertesi sabah Akhisar’ın manzarası şöyleydi; bütün caddelere Yunan bayrakları asılmış, herkes Yunanlıların gelmesini bekliyor. Birçok kimse yerli Rumların yanına sokulmuş dalkavukluk ediyor ve bu sayede Yunan şehre girince hayatını, malım mülkünü emniyete sokacağını sanıyor. Bütün terzi dükkanları geniş Yunan bayrakları dikmekle meşgul.”'(Rahmi Apak, İstiklal Savaşında Garp Cephesi Nasıl Kuruldu. İstanbul 1942, s. 22.)
atılır mıyım atılmaz mıyım bilemem ama..içimde kalmasın..
Klasik ulusalcı Chp anlayışı.. milliyet kavramı üzerinden popülist söylemler yapmak..Bana pek harika gelmedi, hatta o sözlerinin alkışlanan kısmını utandırıcı buldum bir Türk olarak.
Bir de konuyu Siyaset ve Dünya Gündemi kısmına taşıttırsanız daha mı iyi olur sanki?
Klasik ulusalcı Chp anlayışı.. milliyet kavramı üzerinden popülist söylemler yapmak..Bana pek harika gelmedi, hatta o sözlerinin alkışlanan kısmını utandırıcı buldum bir Türk olarak.
Bir de konuyu Siyaset ve Dünya Gündemi kısmına taşıttırsanız daha mı iyi olur sanki?
BİRGÜL AYMAN GÜLER - Burada herhâlde şimdiye kadar böyle konuşmalar duyulmamıştır. BDP Grubundan Sayın Akat'ın yaptığı konuşma kanımızı dondurdu. Sanki başka bir devletin parlamenteriydi, bize "Siz." diye diye inanılmaz şeyler söyledi.
HASİP KAPLAN - Devletin değil, Türkiye'nin parlamenteriyim.
BİRGÜL AYMAN GÜLER - AKP'nin, Türk ulusunu tarihten silmeye, Türk vatandaşlığını tarihten silmeye dönük olan girişimlerinde BDP'yle nasıl iş birliği yaptıklarını onun konuşmasında gördük.
MEHMET METİNER - Yok öyle bir şey. Ne alakası var?
OKTAY VURAL - AKP-BDP koalisyonu zaten!
BİRGÜL AYMAN GÜLER - Öyle bir şey nasıl yok? Anayasa Uzlaşma Komisyonuna vatandaşlık maddesi için partiniz ne önerdi arkadaşlar? "Türk vatandaşlığı"nı değil, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı"nı öneriyorsunuz. Başbakanınız salı günü "Bizim temelimiz Anasırı İslam'dır." diyor.
AYŞE NUR BAHÇEKAPILI - Sayın Başkan…
BİRGÜL AYMAN GÜLER - "Türklük ırkçılıktır." diyor.
İHSAN ŞENER - Doğru söylüyor.
BİRGÜL AYMAN GÜLER - "Ve biz bunu tarihten sileceğiz." diyor. Burada büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz, büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz.
MEHMET METİNER - Biz ulusalcı değiliz, biz ırkçı değiliz. O Anayasa'yı değiştireceğiz.
BİRGÜL AYMAN GÜLER - O büyük ulusal parti olarak, tek tek şahıs olarak ihanet ediyorsunuz.
MEHMET METİNER - Anayasa'yı size rağmen değiştireceğiz.
BİRGÜL AYMAN GÜLER - Sosyal demokrasiye "militarizm" demek ha?
İDRİS BALUKEN - Sosyalist Enternasyonel'den de kovduracağız; merak etmeyin. Hem burada ulusalcılık yapıp hem dünyada solculuk yapamazsınız.
BİRGÜL AYMAN GÜLER - Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)
İDRİS BALUKEN - Biz asla milliyetçi değiliz, siz ulusalcısınız, ulusalcısınız!
BİRGÜL AYMAN GÜLER - Değerli arkadaşlarım, AKP ve BDP iş birliğinin yaptığı şey tektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de siz sorunu Türk sorunu yaptınız.
İDRİS BALUKEN - Sizi Sosyalist Enternasyonel'den de attıracağız, hiç merak etmeyin.
SIRRI SAKIK - Vallahi, Türkiye'de sizin faşist anlayışınız var.
BİRGÜL AYMAN GÜLER - Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)
kendisini ayakta alkışlıyorum...
BİRGÜL AYMAN GÜLER - Burada herhâlde şimdiye kadar böyle konuşmalar duyulmamıştır. BDP Grubundan Sayın Akat'ın yaptığı konuşma kanımızı dondurdu. Sanki başka bir devletin parlamenteriydi, bize "Siz." diye diye inanılmaz şeyler söyledi.
HASİP KAPLAN - Devletin değil, Türkiye'nin parlamenteriyim.
BİRGÜL AYMAN GÜLER - AKP'nin, Türk ulusunu tarihten silmeye, Türk vatandaşlığını tarihten silmeye dönük olan girişimlerinde BDP'yle nasıl iş birliği yaptıklarını onun konuşmasında gördük.
MEHMET METİNER - Yok öyle bir şey. Ne alakası var?
OKTAY VURAL - AKP-BDP koalisyonu zaten!
BİRGÜL AYMAN GÜLER - Öyle bir şey nasıl yok? Anayasa Uzlaşma Komisyonuna vatandaşlık maddesi için partiniz ne önerdi arkadaşlar? "Türk vatandaşlığı"nı değil, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı"nı öneriyorsunuz. Başbakanınız salı günü "Bizim temelimiz Anasırı İslam'dır." diyor.
AYŞE NUR BAHÇEKAPILI - Sayın Başkan
BİRGÜL AYMAN GÜLER - "Türklük ırkçılıktır." diyor.
İHSAN ŞENER - Doğru söylüyor.
BİRGÜL AYMAN GÜLER - "Ve biz bunu tarihten sileceğiz." diyor. Burada büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz, büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz.
MEHMET METİNER - Biz ulusalcı değiliz, biz ırkçı değiliz. O Anayasa'yı değiştireceğiz.
BİRGÜL AYMAN GÜLER - O büyük ulusal parti olarak, tek tek şahıs olarak ihanet ediyorsunuz.
MEHMET METİNER - Anayasa'yı size rağmen değiştireceğiz.
BİRGÜL AYMAN GÜLER - Sosyal demokrasiye "militarizm" demek ha?
İDRİS BALUKEN - Sosyalist Enternasyonel'den de kovduracağız; merak etmeyin. Hem burada ulusalcılık yapıp hem dünyada solculuk yapamazsınız.
BİRGÜL AYMAN GÜLER - Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)
İDRİS BALUKEN - Biz asla milliyetçi değiliz, siz ulusalcısınız, ulusalcısınız!
BİRGÜL AYMAN GÜLER - Değerli arkadaşlarım, AKP ve BDP iş birliğinin yaptığı şey tektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de siz sorunu Türk sorunu yaptınız.
İDRİS BALUKEN - Sizi Sosyalist Enternasyonel'den de attıracağız, hiç merak etmeyin.
SIRRI SAKIK - Vallahi, Türkiye'de sizin faşist anlayışınız var.
BİRGÜL AYMAN GÜLER - Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)
kendisini ayakta alkışlıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?