• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRGÜL AYMAN GÜLER harika bir konuşma yapmış mecliste paylaşmak istedim...

BenIpek

en sevdiğim....
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
33.534
18.228
498
BİRGÜL AYMAN GÜLER - Burada herhâlde şimdiye kadar böyle konuşmalar duyulmamıştır. BDP Grubundan Sayın Akat'ın yaptığı konuşma kanımızı dondurdu. Sanki başka bir devletin parlamenteriydi, bize "Siz." diye diye inanılmaz şeyler söyledi.

HASİP KAPLAN - Devletin değil, Türkiye'nin parlamenteriyim.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - AKP'nin, Türk ulusunu tarihten silmeye, Türk vatandaşlığını tarihten silmeye dönük olan girişimlerinde BDP'yle nasıl iş birliği yaptıklarını onun konuşmasında gördük.

MEHMET METİNER - Yok öyle bir şey. Ne alakası var?

OKTAY VURAL - AKP-BDP koalisyonu zaten!

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Öyle bir şey nasıl yok? Anayasa Uzlaşma Komisyonuna vatandaşlık maddesi için partiniz ne önerdi arkadaşlar? "Türk vatandaşlığı"nı değil, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı"nı öneriyorsunuz. Başbakanınız salı günü "Bizim temelimiz Anasırı İslam'dır." diyor.

AYŞE NUR BAHÇEKAPILI - Sayın Başkan…

BİRGÜL AYMAN GÜLER - "Türklük ırkçılıktır." diyor.

İHSAN ŞENER - Doğru söylüyor.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - "Ve biz bunu tarihten sileceğiz." diyor. Burada büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz, büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz.

MEHMET METİNER - Biz ulusalcı değiliz, biz ırkçı değiliz. O Anayasa'yı değiştireceğiz.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - O büyük ulusal parti olarak, tek tek şahıs olarak ihanet ediyorsunuz.

MEHMET METİNER - Anayasa'yı size rağmen değiştireceğiz.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Sosyal demokrasiye "militarizm" demek ha?

İDRİS BALUKEN - Sosyalist Enternasyonel'den de kovduracağız; merak etmeyin. Hem burada ulusalcılık yapıp hem dünyada solculuk yapamazsınız.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)

İDRİS BALUKEN - Biz asla milliyetçi değiliz, siz ulusalcısınız, ulusalcısınız!

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Değerli arkadaşlarım, AKP ve BDP iş birliğinin yaptığı şey tektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de siz sorunu Türk sorunu yaptınız.

İDRİS BALUKEN - Sizi Sosyalist Enternasyonel'den de attıracağız, hiç merak etmeyin.

SIRRI SAKIK - Vallahi, Türkiye'de sizin faşist anlayışınız var.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)
kendisini ayakta alkışlıyorum...

kendisi sevdiğim bi akademisyendi zaten, çeşitli programlarda keyifle dinlerdim, duygularımıza tercüman olmuş

kendisi sevdiğim bi akademisyendi zaten, çeşitli programlarda keyifle dinlerdim, duygularımıza tercüman olmuş

Evet canım ben de çok beğendim.. uzun zamandan sonra ilk kez okuduklarım politika değil de içten gelen duyguların yansıması gibi geldi bana da.

avrupada böyle bir akademisyen olsaydi , kesinlikle görevden alinir ve hakkinda sorusturma baslatilirdi. (irkcilik yüzünden,ama burasi Türkiye). (Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz.) Lafa bak ya, resmen fasist.:50:Hicbir ulusun, hic bir halkin birbirinden üstünlügü yoktur ve hic bir zamanda olmuyacaktir.Bu kafayla bizi zaten Avrupa Birligine zor alirlar, akademisyenimiz bile böyle olduktan sonra...

Şimdi cvsine baktım da hanımefendinin bir tane bile uluslararası yayını yok, şaşırmadık nedense... Yani akademisyenler çok da "bile" denecek bir grup değil ne yazık ki... Konuşmasına yağan tepkileri de ayrıca takip etmekteyiz...

devlete karşı görevleri yerine getirirken hepimiz eşit vatandaşız ama..madem bu ülke hepimizin herkes askere gidecek gerekirse ölecek,herkes paşalar gibi vergisini ödeyecek...o zaman türk,kürt ayrımı yok ama..zorla süryaniyi,çerkezi,lazı türk yapmaya çalıştınız yapamıyorsunuz yapamazsınız..

ama ne zaman vatandaş devletten talep eder..işte o zaman orda dur..ne demek türk ulusu ya. nasıl beni küçük görürsün ey chpnin..

ben izmirliyim..annem balkan göçmeni babam kürt..benim babamın dedesi çanakkale savaşında 8 kurşunla gazi olmuş bir kürt..

izmir e yunan girdi yunanlar bayraklarla karşılandı.bunu yalnızca rumlar mı yaptı sanıyor sunuz ?yunan askerleriyle kahvehanelerde onların dilinde muhabbet edildiği anlatıldı bana burda..ama kürt kendi kurtuluşunu kendi yaptı..işte o yüzden antep gazi ,maraş kahraman,urfa şanlıdır.

hadi savaşa dendiği an kürtü götürmeyin o zaman...kürt bu toprakların sığıntısı değil asli unsurlarındandır..

merak eden açıp kim nerden geliyormuş okusun.

eğer farkındaysanız çerkezlerde yavaş yavaş kıpırdanmaya başladı anadil diye..hatta lazlarda facebookta trt7 istiyoruz diyorlardı..

ama neden şaşırıyorum ki sosyal demokratların yüz karası,statükocu bürokrat kafası,muhalefet olmayı bile beceremeyen chp..

'O ara Yunanlılar İzmir’i işgal etmiştir ve her yer Yunan Bayrak’ları ile doludur.'

'Bekir Sami, yayınladığı bir bildiri ile tüm Bandırma halkının düşmanı savaşarak karşılaması gerektiğini, bunun dinimizce caiz olduğunu, çarpışmadan silah teslim edilmemesi gerektiğini ilan etti. Çünkü İzmir, Yunanlı’ya savaşmadan teslim olmuştur.'

'Bunun üzerine bir trene atlayarak Manisa’ya gitmek üzere önce Balıkesir’e uğrar. Orası da işgal edilmiş, halk direnmeden teslim olmuş, her yer Yunan Bayrakları ile donatılmış, ileri gelenler Rum ve Yahudilere sığınmış, Rum Memurlar Yunan üniformalarıyla dolaşmaya başlamıştır.'

'İzmir’in işgali ve Yunanlıların sahilden içerilere doğru ilerlemeye başlaması, umumi bir infiale sebep olmuş, İstanbul Hükümeti’nin fazla etkilenmemesine rağmen Türk halkının tepkisi büyük olmuştu. İzmir’in işgalinden bir hafta sonra XVII.Kolordu Kumandanlık vekaleti göreviyle Anadolu’ya geçip Yunanlılara karşı ilk direnme hareketlerini tertiplemeye çalışan Bekir Sami Beyin anlattıkları, Milli Mücadele’nin ne ağır şartlarla başladığını açıkça göstermektedir; “23 Mayıs 1919 sabahı Bandırma’dan trenle yola çıktık…güneş batarken Balıkesir’e geldik, bütün istasyonlara Yunan bayrakları çekilmiş gördük…ertesi sabah Akhisar’ın manzarası şöyleydi; bütün caddelere Yunan bayrakları asılmış, herkes Yunanlıların gelmesini bekliyor. Birçok kimse yerli Rumların yanına sokulmuş dalkavukluk ediyor ve bu sayede Yunan şehre girince hayatını, malım mülkünü emniyete sokacağını sanıyor. Bütün terzi dükkanları geniş Yunan bayrakları dikmekle meşgul.”'(Rahmi Apak, İstiklal Savaşında Garp Cephesi Nasıl Kuruldu. İstanbul 1942, s. 22.)

atılır mıyım atılmaz mıyım bilemem ama..içimde kalmasın..

Son düzenleme:
Klasik ulusalcı Chp anlayışı.. milliyet kavramı üzerinden popülist söylemler yapmak.. :ssz: Bana pek harika gelmedi, hatta o sözlerinin alkışlanan kısmını utandırıcı buldum bir Türk olarak.

Bir de konuyu Siyaset ve Dünya Gündemi kısmına taşıttırsanız daha mı iyi olur sanki?

devlete karşı görevleri yerine getirirken hepimiz eşit vatandaşız ama..madem bu ülke hepimizin herkes askere gidecek gerekirse ölecek,herkes paşalar gibi vergisini ödeyecek...o zaman türk,kürt ayrımı yok ama..zorla süryaniyi,çerkezi,lazı türk yapmaya çalıştınız yapamıyorsunuz yapamazsınız..

ama ne zaman vatandaş devletten talep eder..işte o zaman orda dur..ne demek türk ulusu ya. nasıl beni küçük görürsün ey chpnin..

ben izmirliyim..annem balkan göçmeni babam kürt..benim babamın dedesi çanakkale savaşında 8 kurşunla gazi olmuş bir kürt..

izmir e yunan girdi yunanlar bayraklarla karşılandı.bunu yalnızca rumlar mı yaptı sanıyor sunuz ?yunan askerleriyle kahvehanelerde onların dilinde muhabbet edildiği anlatıldı bana burda..ama kürt kendi kurtuluşunu kendi yaptı..işte o yüzden antep gazi ,maraş kahraman,urfa şanlıdır.

hadi savaşa dendiği an kürtü götürmeyin o zaman...kürt bu toprakların sığıntısı değil asli unsurlarındandır..

merak eden açıp kim nerden geliyormuş okusun.

eğer farkındaysanız çerkezlerde yavaş yavaş kıpırdanmaya başladı anadil diye..hatta lazlarda facebookta trt7 istiyoruz diyorlardı..

ama neden şaşırıyorum ki sosyal demokratların yüz karası,statükocu bürokrat kafası,muhalefet olmayı bile beceremeyen chp..

'O ara Yunanlılar İzmir’i işgal etmiştir ve her yer Yunan Bayrak’ları ile doludur.'

'Bekir Sami, yayınladığı bir bildiri ile tüm Bandırma halkının düşmanı savaşarak karşılaması gerektiğini, bunun dinimizce caiz olduğunu, çarpışmadan silah teslim edilmemesi gerektiğini ilan etti. Çünkü İzmir, Yunanlı’ya savaşmadan teslim olmuştur.'

'Bunun üzerine bir trene atlayarak Manisa’ya gitmek üzere önce Balıkesir’e uğrar. Orası da işgal edilmiş, halk direnmeden teslim olmuş, her yer Yunan Bayrakları ile donatılmış, ileri gelenler Rum ve Yahudilere sığınmış, Rum Memurlar Yunan üniformalarıyla dolaşmaya başlamıştır.'

'İzmir’in işgali ve Yunanlıların sahilden içerilere doğru ilerlemeye başlaması, umumi bir infiale sebep olmuş, İstanbul Hükümeti’nin fazla etkilenmemesine rağmen Türk halkının tepkisi büyük olmuştu. İzmir’in işgalinden bir hafta sonra XVII.Kolordu Kumandanlık vekaleti göreviyle Anadolu’ya geçip Yunanlılara karşı ilk direnme hareketlerini tertiplemeye çalışan Bekir Sami Beyin anlattıkları, Milli Mücadele’nin ne ağır şartlarla başladığını açıkça göstermektedir; “23 Mayıs 1919 sabahı Bandırma’dan trenle yola çıktık…güneş batarken Balıkesir’e geldik, bütün istasyonlara Yunan bayrakları çekilmiş gördük…ertesi sabah Akhisar’ın manzarası şöyleydi; bütün caddelere Yunan bayrakları asılmış, herkes Yunanlıların gelmesini bekliyor. Birçok kimse yerli Rumların yanına sokulmuş dalkavukluk ediyor ve bu sayede Yunan şehre girince hayatını, malım mülkünü emniyete sokacağını sanıyor. Bütün terzi dükkanları geniş Yunan bayrakları dikmekle meşgul.”'(Rahmi Apak, İstiklal Savaşında Garp Cephesi Nasıl Kuruldu. İstanbul 1942, s. 22.)

atılır mıyım atılmaz mıyım bilemem ama..içimde kalmasın..

Vergi meselesine iyi değindiniz...
Doğu illerinde vergiler ödeniyor mu? Bilmediğim için soruyorum...

Ayrıca katılıyorum...Kürt, çerkes, pomak, laz, arnavut v.s.. diye uzar gider..Bu toprakların asli unsurlarıdır...

Yalnız mecliste bulunan o şahsiyetler, kürt halkının değil, dağdaki itlerin temsilcisidir...
Sapla samanı karıştırmayalım...

Klasik ulusalcı Chp anlayışı.. milliyet kavramı üzerinden popülist söylemler yapmak.. :ssz: Bana pek harika gelmedi, hatta o sözlerinin alkışlanan kısmını utandırıcı buldum bir Türk olarak.

Bir de konuyu Siyaset ve Dünya Gündemi kısmına taşıttırsanız daha mı iyi olur sanki?

CHP'yi bir utanç partisi olarak nitelendiriyorum artık ben...Bugün istemediğimiz bir dönemden geçiyorsak, bunun bir sebebi de chp ve zihniyetidir..

Lakin yine de, iyi ki birilerinde "klasik ulusalcı" anlayış mevcut...Ya o da olmasaydı?

Milliyet ve Mustafa Kemal üzerinden popülist söylemleri mevcut haklısınız...
Buna da ancak, "en azından milletin inancı üzerinden ve bunu sömürür nitelikte popülist söylemleri yok:ssz:" diyebiliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:

Katılıyorum, resmen kürt vatandaşları ikinci sınıf vatandaş yerine koymuş.

Ben ne türküm ne de kürt. Ama şunu kabul etmelisiniz ki üstün millet yok. Bu yapılanlar aynı yahudilerin kendilerini dünyada en üstün millet olarak görmesi ve diğer insanları aşağılık saymasıyla aynı. Önemli olan insanlık, her ne kadar klişe olsa da. Beş parmağın beşi bile bir değilken milyonlarca insanı sadece kendi seçme sansı olmadığı ırkı yüzünden nasıl yüceltebilir veya aşağılayabilirsiniz? Bu ne akla ne de mantığa sığmaz, sadece cehalete sığar. Tartışması bile komik ama koskoca lafta okumuş insanlar bile bu cehalete düşüyor. Demekki iş okumakla bitmiyor, akletmek lazım.

"Irkından kavminden asabiyetinden dolayı her kim kime böbürlenirse o aşağıların aşağısıdır".Recep Tayyip Erdogan,bu konu hakkinda bugün böyle bir söz söylemistir ve kendisini gönülden takdir ettim.

konunuz ırkçılık kokuyor arkadaşım sizin gibi düşünmeyenler size göre ; devşirme, beyaz kürt,asimile kürt PKK'li maşa, kukla sesim ırkçılık yapanlara yüzyıllık kürt duşmanlığı devlet politikasının sonucu bunu anlayalım artık oluşturan ırkçı sosyal yapı, demokratik bir çözüm üretme imkanını ortadan kaldırıyor ne yazık ki en basiti böyle bir sitede bu konu acılıyorsa,ki konu sahibi hic masumane bir konu degil bu konun ırkcılık kokuyor arkadasım dolaysıyla bu ırkçı yapıyla hiç bir çözüm olmaz.

şimdi bu milletvekilinin sözlerini ben farklı yorumladım. üst kimlik, alt kimlik şeklinde uluslaşmadan dem vurmuş ama yanlış yapmış çünkü halka bunları anlatamazsınız direkt ırkçı damgasını yersiniz.

bu arada şu '' sizi sosyalist enternasyonal' den kovduracağız '' diyen bdp vekilinin dedikleri de komik. sosyalist enternasyonal sanki gerçekten sosyalist bir platformmuş gibi bahsetmiş yunanistan' da halkyla kavgalı iktidar partisinin başkanlığını yaptığı bir oluşum öyle 4. enternasyonal' e falan benzemez bu sosyalist enternasyonal küçük nato gibi birşeydir sadece adı sosyalisttir. nitekim chp' nin üye olmasından, bdp' nin sosyalist enternasyonal' e gözlemci olmasından ne derece sosyalist (!)olduklarını anlarsınız.

Son düzenleme:
Şimdi bu hanımefendi karşımda dursa; "bak sayın "bayan" senin milletvekili olmanı,o maaşı almanı sağlayacak oyu kimden topladın? Sünnisinden,alevisinden,çerkezinden,kürdünden..." İnsan başa geçince bi şaşırıyor bizim ülkemizde..Bişey oldum sanıp ağzına geleni söyleyebilme cesaretini buluyor...Sayın "bayan"! benim çok yakın kürt arkadaşlarım var..hayatta bir kişiye bile zararı dokunmamıştır..Bu ülkede hayat kurtaran kürt doktorlar,eğitim veren kürt öğretmenler,askerliğini yapan kürt gençler var...Alevi bir vatandaş olarak ayrımın ne denli onur kırıcı olduğunu bilirim..Adaletsiz bir ülkede en demokratik olması gereken parti vekilinin savunduğu şeye bak..teyteytey..yazık bunların aldığı paraya..

evet hanim efendi irkciligini harika bir sekilde gostermis.
Irkciligin nasil bir his oldugunu,ikinci sinif vatandas yada istenmeyen vatandas olmak nasil bir sey oldugunu en iyi biz yurt disinda yasayanlar biliriz.
Bu kadin benim karsimda bu sekilde konussaydi bende bogazina harika bir sekilde yapisirdim.

"Kürt milliyetçiliğini bana 'ilericilik' ve 'bağımsızcılık' diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz."

Bu sözün altına imza atmak demek ; Türkiye ' nin içinde bulunduğu terör olaylarına , dağdaki ite , leşe meydan okumak , onlarla iş birliği içinde bulunulduğu düşünülen hükümete göz dağı vermek demek değildir.

Bu sözün altına imza atmak demek ; etnik kökenleri hiçe saymak demektir , ucuz politika uğruna ''özgürlükten ve demokrasiden '' nasiplenmeyi reddetmek demektir.

Alkışlar kopacak diye boğazlar yırtılırcasına yapılan hiç bir söylem ; memlekete yaramadı bugüne dek mecliste ,alkış topladığı ile kaldı .Daha itidal olmak gerektiğini bu makamdaki birinin bilmesi gerekirdi çoktan...

Chp ' nin kendi içinde bile kınadığı talihsiz açıklamalar rafına kaldırılacaktır .

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Burada herhâlde şimdiye kadar böyle konuşmalar duyulmamıştır. BDP Grubundan Sayın Akat'ın yaptığı konuşma kanımızı dondurdu. Sanki başka bir devletin parlamenteriydi, bize "Siz." diye diye inanılmaz şeyler söyledi.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - AKP'nin, Türk ulusunu tarihten silmeye, Türk vatandaşlığını tarihten silmeye dönük olan girişimlerinde BDP'yle nasıl iş birliği yaptıklarını onun konuşmasında gördük.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Öyle bir şey nasıl yok? Anayasa Uzlaşma Komisyonuna vatandaşlık maddesi için partiniz ne önerdi arkadaşlar? "Türk vatandaşlığı"nı değil, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı"nı öneriyorsunuz. Başbakanınız salı günü "Bizim temelimiz Anasırı İslam'dır." diyor.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - "Ve biz bunu tarihten sileceğiz." diyor. Burada büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz, büyük Türk milleti önünde yemin ettiniz.

MEHMET METİNER - Biz ulusalcı değiliz, biz ırkçı değiliz. O Anayasa'yı değiştireceğiz.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - O büyük ulusal parti olarak, tek tek şahıs olarak ihanet ediyorsunuz.

İDRİS BALUKEN - Sosyalist Enternasyonel'den de kovduracağız; merak etmeyin. Hem burada ulusalcılık yapıp hem dünyada solculuk yapamazsınız.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Değerli arkadaşlarım, AKP ve BDP iş birliğinin yaptığı şey tektir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de siz sorunu Türk sorunu yaptınız.

İDRİS BALUKEN - Sizi Sosyalist Enternasyonel'den de attıracağız, hiç merak etmeyin.

BİRGÜL AYMAN GÜLER - Bundan sonra biz savunmadayız, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar)

Duygularıma tercüman olmuş kadın ama günümüz şartlarında bunu söylemek yürek ister.o pek demokrat toplumdan hemen ırkçı damgasını yersiniz.
Ama bu insanlar anayasadan Türk ün adını silerken, bizim temelimiz islamdır derken bu nasıl faşizan bir cümle herkes müslüman olmak zorunda mı demeyi teğet geçiverirler.Çünkü içinde bulunduğumuz ortamda Türklüğe Türk milliyetçiliğine atış serbest ,ama bir de dinciliğe laf söyle bakalım başına neler geliyor.Ortalık ucuz kahraman dolu.
Peki o zaman arkadaşlara da çok samimi bir soru soruyorum madem ki Türk kelimesi anayasadan çıkartılacak e tabi o zaman devletin adında durması da saçmalık değil mi.Önerilerinizi bekliyorum sizin hayallerinizdeki devletin adı ne olmalı?

$798px-Tonyukuk_Inscription.png

Icinde celiskiler barindiran bir konusma olmus. Bir yandan katildigim bir yandan katilmadigim bir konusma.

Ben olaylara icinde bulunulan duruma göre yaklasilmasindan yanayim. Ortada bir gercek var ki Cumhuriyet tehlike altinda da degil artik, yerle bir edilmistir diyebiliriz. Sadece sürünme dönemleri tam olarak baslamadigi icin ülke capinda, yerin tozunu yutmadan bunu anlayamadigimizi düsünüyorum. Dolayisiyla böylesi bir ortamda var olan degerleri savunabilmek gerek. Devrim yapmak öyle kolay bir is olmadigina göre, kademeli olarak degistirilmeye calisilan düzenin karsisinda siz de kademeli olarak bazi degerleri korumak kollamak zorundasiniz. Dolayisiyla ulusalci degerlerin ön plana cikmadan savunmaya gecilmesi, ölümü cagirmaktan baska bir sey degildir. Bu katildigim kisim.

Ancak yine de bunun sinirlarinin da bilinmesi gerekir, yanlis stratejiler bizi yanlis yerlere sürükleyebilir.

Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. ( Burasini cok güzel söylemis. Yasadigimiz son gelismeler de bunun bir kaniti oldu zaten.)

Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz. ( Fakat bu cümlenin agizdan cikmasi bence büyük bir hata olmus. )

zamanında kendisi babamın siyasette olduğu bir partinin genel başkan yardımcısı idi. şuan o parti yok. kendisi ile bir kaç hafta önce ayak üzeri de olsa bir el sıkışma merhabalaşma fırsatımız oldu hiç kasıntı olmayan gayet kibar hanım hanımcık bir bayan daha önce kendisi izmir büyükşehr beledye başkan aday adayı idi konuşmasını da canlı olarak dinlemiştim ve gayette aklı başında bir hanım efendi. :16:

Back