Bireysel Emeklilik yorumlarınız...

poffala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
1.122
165
arkadaşlar bundan 1 hafta önce bireysel emeklilik yaptırdım. bana emeklilik planları için mi yoksa tasarruf amacıyla mı istiyorsunuz dediler. ben de yaşım henüz genç olduğundan (28) tasarruf içi istediğimi söyledim. ki zaten serbest çalışıyorum.bağkurumu düzenli ödüyorum.
amacım paramın uzun yıllar ne olur ne olmaz diye düzenli birikimini yapmak. 100 tl ile başladık. giderek arttırabilirim. zaten uzun yıllar düzenli tasarruf yaparsam 5 yıldan sonra kesinti felan da yapmıyorlarmış. ben Allah izin verirse uzun vadeli düşüüyorum.yani bu parayı atıyım kenara ve unutayım.. zaten seneye felan ev almayı düşünüyoruz eşimle, bu para bu gibi yatırım işlerine dahil olmayacak. olur ya 10-12 sene sonra gün gelir çocuklarımızın bi eksiğine, okuluna, kursuna vs..kısmet olur..
sizlerin fikirlerini almak istiyorum. bireysel emeklilik yaptıran var mı? varsa ne kadar zamandır ne kada parası oldu?
avantaj-dezavantajları nelerdir?
hadi kızlar yorumlaırınızı bekliorummm...

arkadasım yol yakınken 100 liranı feda et ve ayrıl derim sana. 10- 12 yıl sonra parayı almayı düşünüyorsan paran fazla artmaz zaten. ben 2005 sonunda 150 tl ile başlamıştım. o dönemde çeyrek altın 35 tl falandı ve ben 5 tane çeyrek alabilirdim. şu anki ödeme 220 tl oldu. 100 euro bile alınmıyor o parayla. altın hesabı açtır ve talimatla her ay 1 gr otomatik alınsın. 3-4 yıl sonra büyük kara geçmiş olursun. 6. yıl doldugunda baktık ki karı o kadar az ki. bir ben o paranın getirisi için yıllarca bekleyeceğim. ah kafam ah. ben yandım sen yanma. poliçeyi satarken öyle güzel anlatıyorlar ki. bankanın işlerinden hayır gelmez. bir de ben akbanktan aldım poliçeyi avivasaya müşterileri sattılar, ordan fortise devrettik. o da tardif bnf diye bi şirkete sattı. kar falan yok yalan yani

senfata katılıyorum çevremde birkaç kişiden daha duydum bunun gibi şeyler. bireysel emeklilik kandırmacadan başka birşey değil.yol yakınken dönmek en iyisi.bankaların hiçbirşeyinden hayır gelmez. 8 ay sonra konut kredimiz bitiyor bir daha banka ile işim olmaz. eşim ev alırken çok az bir kısmını kredi çekmiş çoğunu peşin vermiş ama o bile öde öde bitmedi gibi geldi. evlendiğimde altınları bozup kapatmadığım için çok pişmanım neyse altınlarım hala duruyor o günden beri değeride epey arttı

keşke bu soruyu sisteme dahil olmadan önce sormuş olsaydınız

çoğu insanın bu sistemlerden ağzı yanmış durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…