- 8 Eylül 2015
- 377
- 103
- 41
-
- Konu Sahibi tatli peynir
Evet, ben de bekliyorum. Mutlaka birilerinin bilgisi vardır. En azından bir bankacı veya bireysel emeklilik çalışanı vardır herhaldeKimse yazmamis cevap
"Kesilmeyenlerin ödemesi" derken onların ne gibi ayrıcalıkları olabilir anlamadım.Azar azar verip kesileceği için toplu aldık kesilmeyenlerin ödemesi çok yüksektir
Aylık ödediğiniz miktar"Kesilmeyenlerin ödemesi" derken onların ne gibi ayrıcalıkları olabilir anlamadım.
Ablanız kaç yıldır maaş alıyor?Bence toplu almak daha iyi; en azından ne alacağınızı bilirsiniz. Benim ablam bireysel emeklilik yaptırmıştı ama yurtdışında ve o aylık maaş opsiyonunu seçti çok pişman oldu. Çok dandik bir para ödüyorlarmış aylık, O da maaştan vazgeçip toplu olarak kalan parasını almak istemiş ama bir kere tercih yaptığı için olmaz demişler.
Bu korkuttu beni. Türkiyede sormadilar bana opsiyon falan. Ama sormadan kendi lehlerine bisey düzenlerler kesin. Ben toplu alip cikayim en iyisi basarabilirsem en kisa zamanda.Bence toplu almak daha iyi; en azından ne alacağınızı bilirsiniz. Benim ablam bireysel emeklilik yaptırmıştı ama yurtdışında ve o aylık maaş opsiyonunu seçti çok pişman oldu. Çok dandik bir para ödüyorlarmış aylık, O da maaştan vazgeçip toplu olarak kalan parasını almak istemiş ama bir kere tercih yaptığı için olmaz demişler.
Siz henüz ödeme aşamasında mısınız? En sonunda soruyorlar.Bu korkuttu beni. Türkiyede sormadilar bana opsiyon falan. Ama sormadan kendi lehlerine bisey düzenlerler kesin. Ben toplu alip cikayim en iyisi basarabilirsem en kisa zamanda.
Emeklilik süreniz dolunca soruyorlar.Bu korkuttu beni. Türkiyede sormadilar bana opsiyon falan. Ama sormadan kendi lehlerine bisey düzenlerler kesin. Ben toplu alip cikayim en iyisi basarabilirsem en kisa zamanda.
Evet. Yani sonunda size sorarlar, diye söyledim. O zamana kadar rahat olabilirsiniz.Emeklilik süreniz dolunca soruyorlar.
Evet ödeme asamasindayim. Anladim. Ben galiba sonunu beklemeyecegim.Siz henüz ödeme aşamasında mısınız? En sonunda soruyorlar.
Anladım. Onun da aşamaları var. Bilmem kaç yılda hiçbir şey alamıyorken falanca yıl dolunca belirli bir yüzde geri ödüyorlar. Onları öğrenin, hakkınız yanmasın.Evet ödeme asamasindayim. Anladim. Ben galiba sonunu beklemeyecegim.