Bireysel Emeklilik İptali

jadess91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2011
28
6
Arkadaşlar,
Ya ben tam 1 yıl önce bireysel emeklilik basvurusunda bulunmuştm. Bankaya gittiğim bi an baya baya konuştular ben de her şeye kolay inanan bi insan olduğumdan hemen kabul ettim.
Aylık 100 lira yatıracaktım, brikecekti flan. Ama ben sadece 1 ay bu parayı yatırdıktan sonra işten ayrılmak zorunda kaldım, o zamandan bu zamana kadar da hiçbişey yapmadım.
Şimdi ise çok pişman oldum iptal ettirmek istiyorum, erkek arkadaşım biraz araştırmış 200 civarında bi para ödeniyormuş sonra iptal ettirilebiliyormuş. İnternetten araştırdığım zaman da yatrılan paradan belli bir miktar kesinti yapıldıktan snra kalan miktarın geri ödendiği yazıyordu. ya şimdi ben sadece 100 lira yatırmış oldum, kesinti yapılması tamam sorun değil de ben iptal ettirmek için belli bi para vermek zorunda mıyım banabu saçma geldi, bu konud a bilgisi olan varsa lütfen yardım eder misiniz
:KK5:

ınsallah bılen cıkarda bızde bılgılerden faydalanırız pekı canım hangı bank iş mi

Yok canım ya iş değil Garanti bankası, vardır illa ki bu konuda bilgisi olan, bekliyorum bakalım:18:

Yok canım ya iş değil Garanti bankası, vardır illa ki bu konuda bilgisi olan, bekliyorum bakalım:18:

yanlış yönlendirmek istemem ama benimde bildiğim kadarıyla zaten sana da anlattıları gün söyledikleri bi giriş ücreti mi ne oluyo 300tl kadar eğer 5 yıl iptal ettirmezsen onu senden almıyorlar fakat 5 yıldan önce ayrılırsan yatırdığın paradan onu tahsil ediyorlar. bu durumda sen sadece 100tl yatırdığına göre 200tl daha tahil etmek isteyecek olmaları doğru olabilir.

Merhaba benimde garanti bankasında emeklilik hesabım vardı işten ayrılmıştım iptal ettirmek istedim ama yetkili kişi isterseniz istediğiniz zamana kadar donduralım dediler.Bende 1 sene dondurmuştum.800 civarı birkimim vardı.Sonradan tamamen kapattırmak istedim ilk önce soruyolar işte neden kapattırmak istiyosunuz falan biraz sizi uğraştırıyolar ama biraz ısrarcı olursanız kapatıyolar hesabı.Bana mail olarak ayrılma formu gönderdiler onu doldurup faks çektim.2 gün sonra ödediler parayı ama çok kesinti oldu.

sadece 100 tl ödediyseniz size geri para iadesi olmaz ama sizdende ayrıca ücret talep etmezler. bireysel emeklilik sektöründe çalışıyorum. bir dilekçe yazıp üye olduğunuz şirkete fakslamanız yeterli olur.

bende iptal ettirdim, 400 tl lik bir ödeme yapabilmiş ve sonrasında dondurmuştum 400 tl den kesinti yapılarak 10 içinde hesabıma aktarıldı. Açıkçası bu sistemi mantıklı bulmuyorum ben zaten para biriktirebiliyor olduktan sonra vergi dilimim de azken, paramı niye 20-30 yıl sonrasına bağlayayım ki? insanın şartlarına göre değişir ama bence aylık 100 200 tl lik birikimler zamanı geldiğinde pek bir para etmiyor ki...

,borçlu çıkarmısın bilmiyorum ama belli bi miktar kesinti oluyor onu biliyorum ayrıca parayı yatırma imkanın yoksa hesabını dondurabilirsin sonra işe başlayınca devam edersin ödemeye

bende bireysel emeklilik yaptırmıştım iptal ettirmek istedim etmediler para kaybedersiniz dediler... durduralım dediler istediginiz zaman devam edersiniz dediler bende durdurdum, bakalım ne olacak

Arkadaşlar,
Ya ben tam 1 yıl önce bireysel emeklilik basvurusunda bulunmuştm. Bankaya gittiğim bi an baya baya konuştular ben de her şeye kolay inanan bi insan olduğumdan hemen kabul ettim.
Aylık 100 lira yatıracaktım, brikecekti flan. Ama ben sadece 1 ay bu parayı yatırdıktan sonra işten ayrılmak zorunda kaldım, o zamandan bu zamana kadar da hiçbişey yapmadım.
Şimdi ise çok pişman oldum iptal ettirmek istiyorum, erkek arkadaşım biraz araştırmış 200 civarında bi para ödeniyormuş sonra iptal ettirilebiliyormuş. İnternetten araştırdığım zaman da yatrılan paradan belli bir miktar kesinti yapıldıktan snra kalan miktarın geri ödendiği yazıyordu. ya şimdi ben sadece 100 lira yatırmış oldum, kesinti yapılması tamam sorun değil de ben iptal ettirmek için belli bi para vermek zorunda mıyım banabu saçma geldi, bu konud a bilgisi olan varsa lütfen yardım eder misiniz
:KK5:

Mrb yazını okuyunca ayni kendimi gordum bireysel emeklilige basvrdm bir yil oluyor sadece bir ay para yatirdm ve iptal ettirmk istedim ama bi türlü iptal etmediler en son form gondericez falan dediler onuda gondermediler bnde ondan sonra hic bisi yapmadim para yatırmynca bi iki yıl sonra karsina borc olarak cikiyor mu sende oyle bi durum oldu mu we nasil iptal ettn yardimci olur musun bana da ?

X