- 6 Kasım 2008
- 163
- 6
-
- Konu Sahibi fxuxsfxuxs
Kutlarım canım önemli bir konuya değinmişsin.
25 yıl kadar önce - özel emeklilik veya toplu para alabilmek için ödeme yapanlar vardı.
O günlerdeki araştırmalarım neticesinde bu konuya sıcak bakmamıştım. Hatta babası
çocuklarımızın ikisine de hesap açmış - ilk primlerini yatırmıştı. Ama devam etmedik.
Zaman zaman yanlış mı yaptım - devam ettirseydik ikiside çoktan emekli olacaktı.
diye düşünürüm. Bu güne kadar da - bu şekilde emekli olmuş birine rastlayamadım.
O yıllardaki özel emeklilik süresini tamamlayıp - emekli olan veya toplu para almış olan
yakınlarınız varsa paylaşmanızı rica ederim. Bu konuyu hep merak etmişimdir.a.s.
biz yetkililerle konuşmuştuk. sayıları net olarak hatırlayamadığım için, sayısal verilere girmiyorum.
ne kadar yatırım yapılsa da %15 civarı bir kâr olmuyor. yani yatırılan anaparadan eksik alınıyor.
bu yüzden bizim gibi, nasıl olsa geri çekilebiliyor, düşüncesiyle emekliliğe başlanmamalı bence. uzun vadeli bir yatırım olarak bakılmalı.
kesınlıkle haklısın bambusı.ama cok buyuk kayıplarda olmuyor cekımlerde.yınede bunu bır gelecek garantısı olarak gormeklazım senınde dedıgın gıbı.hayat ne getırecek hıcbırımız bılmıyoruz sonucda
ne kadar karlı bir yatırım tartışılır ama, para biriktiremeyenler için güzel bir uygulama..aylık taksit gibi görüp ödüyosunuz ve günler çabucak geçip gittiğinde bir bakıyorsunuz epey para birikmiş..ben 4 yıl önce "garanti bireysel emeklilik" yaptırmıştım. belki o para eriyip gidecekti ama şimdi bir güvencem oldu. emekliliği beklemeyi düşünmüyorum, çünkü primlerin bitse de 55 yaşını beklemek zorundasın..daha karlı bir yatırım yapacağım zaman, %15 kesinti olmasına rağmen, paramı almayı düşünüyorum..45 yaşında tekrar başlarım belki :)
arkadaşlar ben aynı zamanda bireysel emeklililk aracısıyım kısa bir dönem yaptım ama.öncelikle şunu söyleyim emekliliğe hak kazandıktan sonra emeklilik maaşı almazsınız toplu olarak alırsınız paranızı ama dilerseniz emeklilik hakkı kazandığınızda tekrar bir sözleşme yapar ben paramı toplu değilde aylık maaş olarak almak istiyorum dersiniz buda ömür boyu değil biriktirmiş olduğunuz paranız bitene kadardır.e şimdi kimsede toplu parayı almak dururken parayı ben aylara bölüyüm taksit taksit alıyım demez.bu BES olayına bence emeklilik olarak değilde birikim olarak bakmak daha doğru olur.
bide kesinlikle kısa vadeli düşünülmemelidir 1 yıldan sonra dilerseniz vazgeçer paranızı çekebilirsiniz fakat 2 ,3 yıldan önce olursa yatırmış olduğunuz paradan daha düşük para alırsınız zarar edersiniz yani.
sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım
Eşim de ben de bireysel emeklilik yaptırdık. Allah nasip ederse 55 yaş tam oğlumuzun evlilik çağında olduğu döneme geliyor. Ağustos 2008 de 4. yılımız bitti. Bu parayı onun eşyası ya da düğünü için harcarım. Düşüncesi bile beni mutlu ediyor. :)))
ya biz 2 ay ödedik, çıkalım dedik, o para yanıyormuş, eşim devam etmek istedi
birşey değil öderiz diyor, bana da karlı gelmiyor pek
zararın neresinden dönersek kardır diyorum ama göz göre göre de 300 liraya yakın çöpe gidecek
kafam karıştı
evet cıkmak ıstedıgınde dunyanın parasını kesıyorlar.. ama suda var bazı arkadaslarımız bırıktırerek daha karlı oluruz dıyor. ıyı de nasıl bırıktıreceksın canın ıstedıgınde o paranın cok yakınında oldugunu bılerek nasıl araklamayacaksın delikafadulden ben yaptırdın vallahı oduyorum kenarıma koyuk bırıktıremem ımkanı olanda yaptırsın derım lafa gelınce herkes bır sey soyluyor herkez daha karlısını sunuyor ıydıe bugune kadar madem oyle bugune kadar ne kadar bırıkımınız oldu saygılar