• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birden fazla kucak🙄

crn_21

Aslan anası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
3.603
5.553
358
36
Kızlar merhaba. 24 günlük anneyim ve kafama takılan bir soruyu sizinle paylaşmak istiyorum. Doğumdan beri kaynana bende kalıyor ve sık sık görümce de ziyarete geliyor. Onların dışında evde ben ve eşim varız. Sorun şu ki bebeğimi totalde en az ben kucağıma aliyorum gibi bişey. Ben hariç herkesin kucaginda geziyor bana emzircegimde geliyor. Aynı anne şefkatiyle kucakliyolar. Ninniler,şarkılar falan. Bu durum bebeğimde benimle olan iletişimini,bağlanmasını etkileme vs gibi bir durum oluşturur mu? Benim kucağımda pek sakinlesmiyor gibime geliyor çoğu zaman

Kızlar merhaba. 24 günlük anneyim ve kafama takılan bir soruyu sizinle paylaşmak istiyorum. Doğumdan beri kaynana bende kalıyor ve sık sık görümce de ziyarete geliyor. Onların dışında evde ben ve eşim varız. Sorun şu ki bebeğimi totalde en az ben kucağıma aliyorum gibi bişey. Ben hariç herkesin kucaginda geziyor bana emzircegimde geliyor. Aynı anne şefkatiyle kucakliyolar. Ninniler,şarkılar falan. Bu durum bebeğimde benimle olan iletişimini,bağlanmasını etkileme vs gibi bir durum oluşturur mu? Benim kucağımda pek sakinlesmiyor gibime geliyor çoğu zaman
Evet etkiler, yenidoğanda 0-3ay 4. Trimesterdir. Bebek anneye yapisik gezer emmese bile ten temasi gerekir. Evde bebegi elden ele gezdirmeyin kesinlikle

Ten tene temas sütü arttirir. Anne bebeğin hayatını kolaylastirmak için yardım edilir. Bende ilk doğumunda aynı duyguları hissettim ve eşime restimi çektim başbaşa kaldim bebegimle.Siz bebeginizle başbaşa kalın ozamn kafanız daha rahat olur. Sizin bebeğe bebeğinde size alışma süreci olmalı . Hayatınız boyunca bu kişiler yanınızda olamayacak ..

Tabikide etkiler bebeğiniz sizinle bağ kurmak için bile bazen huysuzluk yaoior

Bebeğim erken doğdu 100 gün başka başka kişiler besledi, temizledi , yeri geldi kucakladı. Eve çıktık annem hep yanımdaydı ve benim kadar ilgilendi. Kaygılarını dibine kadar yaşadım … 7 aya kadar bebek seni kendinden ayırt edemeyecek, emme dışında seni çok aramayacak hazırlıklı ol çünkü o zamana kadar seni kendisinden ayırt edemeyecek. Ben ilk annesi benmişim hissini aşı olduğunda hissetmiştim. Merak etme ne kadar başka kucaklarda keyif yapsa da “o an” geliyor ve seni arıyor. Gün gelince Başkalarına alışık olması en fazla seni rahat ettirecek. Sağlıkla büyüt

Lohusasın seni üzmek istemiyorum da rica ediyorum evdekileri kovala.

Gerçekten sonra çok yıpranacaksın.

Ben de sizi merak ediyordum. Boyle konular acacaginizi biliyorduk. Lohusa oldugunuz icin ben de sizi uzmek istemiyorum. Bebeginizi memenizden ayirmayin. Baska tavsiyelere uymayacaginizi biliyorum. Surekli memede tutacaksiniz, memede uyuyup uyanacak. Yoksa baska turlu bu sorunu cozemezsiniz.

Aynı şehirdeki kayinvalide hâla biye sizde kalıyor?
Böyle olacağı da belliydi aslında.
Sizinle temas kurması önemli bence.
Bir zorunlulukta yok üstelik.
Ama bir çare bulabileceğinizi sanmıyorum.

Back