Birdaha birşey vermesini nasıl engelleyebilirim?

Yetindikçe derken?
Yetinmeyecekseniz de ne yapacaksınız?
Eşiniz hangi hayal aleminde tam olarak asgari ücretle araba hayalleri kuruyor?
Kayınvalideniz size her ay 1000 lira verse arabanın benzini, kaskosu, muayenesi, sigortasi derken zaten olmayan arabanın masrafı 1000 lira.
Azıcık akıl mantık, azıcık da gerçekçi olmanızı diliyorum.
Geçinemeyecek halde evlilik yapmışsınız
Her şeye rağmen aile evinde yaşıyorsunuz.
Üstüne de para vermediler, market alışverişi yapmadılar diye size gönülden kopup verilen hediyeleri başlarına çalsınlar havasında geziyorsunuz..
Aynen yani, adam anasinin parasiyla plan yapmis.
Babaannem "elden gelen öğün olmaz,o da vaktinde bulunmaz"derdi.
Liseye giden cocugum ayaklarinin uzerinde durmanin planlarini yapiyor,utanirim birinden destek beklemekten diyor,koca adam agzini acmis beklemis...

Bugün eşimin ailesini ziyarete gittik.Eşimin annesi yan bahçeden nar topluyormuş kapıda karşılaştık.Bir koca poşet nardan iki tanesi sağlammış onları vereyim yiyin dedi dedim sağol ben uğraşmam onunla.Sonra kendi getirdi birtanesini sözde temizleyip bize verecekti eşim elinden aldı ben yerim sağol dedi.Kapıdan çıkarken de koşa koşa iki poşet kıyma getirdi.İkisi bir kilo ya eder ya etmez bana uzattı yine eşim aldı... Onların tek çöpünü istemiyorum çok şükür muhtaçta değilim.Eşim işsizken tekbirgün sormamıştı bu insanlar hatta eşim yeni bir işe girdikten sonra üzerinden bir sene geçmişti annesi eşime sinirlenip seni işten kovdular diye yüzüne vurdu.Eşime evlenmeden önce maddi olarak yardımda bulunacaklarını(alt katın kirasını vereceklerini) ev için erzak yardımında bulunacaklarını söylemiş annesi ama tabi bu sözler hep yalan.Ev eşimin dedesinden kira vermiyoruz.Eşim asgarî ücretle çalışıyor hep yetersiz görüyor kendini ben ona destek oldukça daha çok eziliyor sanki...Ne yapmalıyım ki bu kadın sözde ettiği yardıma birdaha kalkışmasın ara ara söyler yağ vereyim mi zeytin vereyim mi hep reddettim ama artık sıkıldım gerçekten teklif bile etmesin istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim?
Eşiniz çalışmıyosa kadında yardım etmek istememiştir.Çabalamayan bi insana bişeyler yapmsk benimde içimden gelmez.1 kg bile etmez demişsiniz ben hiç bişey anlamadım .Hiç bir sey ıstemıyosan evlerınde oturma canım.O zaman hiç bir teklıfte bulunmaz.

Ne derseniz deyin asla fikirleri degismez konu sahibinin. Cok eski konularindan biliyorum. O zamanlarda yazildi ayni seyler. Asla hatasini kabul etmez. Bosuna yormayin kendinizi .
Ne yapmam lazım sözde eşimin olan evinin tapusu annesinin üstüne diye elini ayağını mı öpmem lazım ne bekliyorsunuz gerçekten?

Hihi burun kıvırdığım et öyle anla asıl burun kıvırdığım şey kaynanamın çingeneliği🤣🤣🤣
Evet ya,salatani götürmüştü bir de:)Ya sulanmamismiydi o salata,bizim sofradan artan sulaniyor,yenmiyor bir daha haliyle:)

Sizin gibi kanaatkar bir insana nasil bir kilodan az kıymayı uygun görür hala aklım almıyor ya.

Eminim kızına dolabı komple goturuyordur. Çok üzücü bir durum. 🙍
Bende eminim kızına yaptığının oğlunun düğününde yemek vermek yerine kızına beşik alan insanlardan bunu bekliyorum🤣🤣🤣

Hoşgeldin tereliye :)

Hiçbirşey istemeyip evlerinde oturmak..
Hiçbirşey istemeyip verdiği kıymaların "1 kilo bile" olmamasının lafını yapmak...
YİNE hiçbirşey istemeyip vermedikleri yardımın, kiranın lafını yapmak..
Bilemedim. Madem birşey istemiyorsun lafını yapma, evinde de oturma. Bu kadar basit bence.
Ay ben de tereliye mi diyordum hay Allah razı olsun 😃

X