Dogum yapmadan once hic boyle bir sorunum yoktu dogum yaptikdan sonra affedersiniz cok ozur dileyerek soyluyorum iliskiye girerken agrilarim oluyor ve bazen kassiklarima kadar vuruyor hemen durmak zorunda kaliyoruz bunun neden kaynaklandigini bilmiyoruz doktorlara da gittim ama hic biri beni rahatlatacak cevaplar vermedi... zamanla duzelir dediler ama 2 senedir ayni sorunu yasiyorum ve neden oldugunu bilemedigim icinde korkuyorum aceba dogum sirasinda bisiemi oldu bana diye endiseleniyorum da
lutfen yardim edin insallah guzel aydinlatici cevaplar alirim..
tskler simdiden
bendede olmuştu bir dönem. baskı oluyor dimi kasıklarında karnında sanki böbreklerine iç organlarına vuruyorlar gibi. evet biliyorum. bende bir dönem yaşadım doğumdan sonra ama zamanla geçti doktora gitmedim. ama senin 2 sene olmuş geçmemesi garip cidden. bilmiyorum canım ya geçmesi lazımdı ama belkide senin vücudun kendini zor iyileştiriyordur. vücut kimyan nasıl yani yaraların hemen geçermi yoksa vücudun hemen toparlarmı. belki geç toparlanıyorsundur inşallah zamanla seninkide geçer.
evet canim aynen dedigin gibi oluyor.. arada gider gibi oluyor ama sonra tekrar geliyor buda beni cok rahatsiz ediyor.. dogumum cok zor oldu benim bunyem cok zayif bebekte cok buyuktu doktorlar fallan cok ugrastilar bebekde bana gore cok buyuktu..
doktor da dedi zamanla gecer normal vucuk kendini yeniliyor fallan ama gecmedi..
bence psikolojik olabilir, doğum sonrası bazı kadınlar,doğumun etkisiyle farkında olmadan ilişki esnasında kendini kasıyor ve bu nedenle de daha fazla ağrı duyuyor. Eğer doktorlar herhangi bir kusur bulamadıysa bu psikolojik olabilir. Kendini bi yokla bakalım, çok mu kasıyorsun rahat mısın?
Arkadasim beniz sezaryan sonrasi iliski oncesi adet agrisina benzer agrilarim oluyordu.yan tam is olmak uzereyken ve ben de bu sefer soguyordum.maesef 2yil kadar surdu benimde.dr a gitmedim.sonrada gecti.bu seferde 2 .ye hamis kaldim.ama 2.sezaryanda cok sukur bunu yasamadim.suan 3 3.ye hamisim.insallah bu sikintiyi yine yasamam.aile hayatini olumsuz etkiliyor.ben simdiki aklim olsa dr dan yardim alirdim yani gerekirse psikologa giderdimama insan cekiniyor iste.
bende de benzer şeyler olmuştu. nette felan araştırmıştım. normal olduğunu anlayınca kafaya takmadım fazla. hatta eşim dr git elan dedi bana ama dedim kolay mı öle. gidip naptıımızı mı anlatıcam mileltin yüzüne demiştim. sonra ben de kendi kendime telkinlede bulundum felan. öle geçti ama arda olur gene zorlamadan çekilirim. eşimde anlayış gösterir. sonra geçer gene. bence sıkma kendini. çok normal şeyler. biraz da prikolojik bence. doğumda gelen ellio giden ellio. bitmio doğum sonrası kontroller. benm çok fena bozulmuştu psikolojim. aklıma geldikçe de hala deli olurum. farkındaydım bunların. bence raht ol. gerekirse eşinle konuş kendini iyi hissedinceye kadar üzerine gelmemesini söle. sen istediğinde daha rahat olacaktır. ben öle yaptım. yani eşimle konuştum önce. bi süre düşündüm saçma gelmeye başladı korkularım. yavaş yavaş da düzelmeye başladı dediğim gibi. 1 sene sürdü nerdeyse bunlar ama. eşimle konuştuktan sonra 1-2 ayda geçti. bence dene. eşin de anlayışlıysa çok çabuk atlatırsın inş.
Arkadaşlar aynı sorun benim başımda da vardı.Uzun araştırmalarımın,hastane hastane dolaşmalarım sonucunda ne olduğu anlaşıldı.
Şimdi arkadaşlar kadınların %90ının yumurtalıklarında kist bulunurmuş.Ve bu kistler özellikle regl dönemine yakın ilişkide bulunulduğu zaman patlayabilirmiş.O da içten bir kanama yaparmış o yüzden sanki karnın miden böbreklerin ağrıyormuş gibi her tarafına ağrı yayılırmış.Bu ağrı zamanlar geçerbilir.genellikle hiç bir şey yapmadan 2-3 günde geçiyor.Kanı regl döneminde atıyosun ağrın hafifliyor ya da kan vücuda geri çekiliyor.Bazende kanı atamama durumu oluyor ki o zaman cerrahi bir operasyon gerekiyor ki her ikiside başımdan geçti.
Umarım anlatabilmişimdir.Bu sorunu yaşayan her arkadaşıma geçmiş olsun.Cidden zor bir durum.Ama doktorlar tarafından zorda anlaşılan bir durum ki benim kistim patladığı zaman tüm vücuduma kan yayılmış ağrıdan duramıyorum,doktorun bi tanesi mide kanaması diye beni ameliyata alıyordu resmen yumurtalıklara inene kadar yaracaklardı beni.:2: