• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz daha zayıflamam gerek.

skyrose

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
1.900
2.500
333
Merhaba kızlar. Benim kilomla ilgili bi derdim var. Ben 18 yasındayım 1.60 boyundayım 67 kiloyum.
1.5 sene once 97 kiloydum 30 kilo verdim simdiye kadar.
Yaza kadar 55 kilo olmak istiyodum ama 2 ay kaldı 55 kilo olamam galiba.
En azından 58-60 kilo olmalıyım.
Senelerdir bu kilo derdiyle bas etmeye calısıyorum bu yasımda.
Her dakika aynanın basındayım bi degisiklik varmı diye bakıyorum surekli.
Bunu kafama takmaktan psikolojim bozuldu.
Sorunum su ; artık cok yoruldum motivasyonum cok az bu yuzden artık kilo veremiyorum.
3 aydır aynı kilodayım 3 ayda 7-8 kilo verebilirdim bunu yapamadıgımı dusununce cok vicdan azabı cekiyorum.
Yaza kadar ne yapıp edip 58-60 kilo olmalıyım yoksa kafayı yerim. Sizce bu kilo yakısır mı bana ?
Ben hayatımda hic normal kiloda olmadım.
En son 60 kilo oldugumda 11 yasındaydım boyum da 1.45 falandı.
Hep olmam gereken kilodan fazlaydım yani.
Kendimi nasıl motive edip zayıflamaya devam edebilirim?
Ve daha once hic bu halde olmadıgım icin bilmiyorum, 1.60 boy ve 58-60 kilo olsam nasıl olurum ?
Zayıf mı balık etli mi olurum?
Artık anormal gorunmek istemiyorum.
Simdi bile guzel gorundugumu soyluyolar ama ben begenmiyorum kendimi.
Daha cok zayıflamalıyım.
Kafam cok karısık sabah aksam bunu dusunuyorum. :26:
Beynim cok yoruldu.
Yardımcı olursanız cok sevinirim. :17:

Daha 18 yasindasin metabolizmanla cok oynama. Tatliyi kes cok istiyorsan.

160cm/67kg

Vücut Yüzey Alanınız: 1.7 metrekare
Yağsız Vücut Ağırlığınız: 48 kg
İdeal Kilonuz: 52 kg
Vücut Kitle Endeksiniz (BMI): 26.2 kg / metrekare
Sonuç: İdeal kilonuzun üstündesiniz
Boyunuza göre vücut ağırlığınızın fazla olduğunu gösterir. Fazla kilolu olma durumu gerekli önlemler alınmadığı takdirde pek çok hastalık için risk faktörü olan obeziteye (şişmanlık) yol açar.

Son düzenleme:
ideal kg da ve güzel olursun sanırım ama en önemlisi o kg yu koruyabilmek.
kendini fazla strese sokma.........

aslında metabolizmanın en hızlı çalıştığı dönemlerdesin, vücuduna ağır gelecek cildini tahriş edicek sağlık sorunlarına yol açacak ağır diyetlerden kaçınmalısın , bende ergenlik dönemimde baya bi kilo almıştım , biraz yememe dikkat ettim bol bol yürüyüş yaptım ve günde 4 litre su içiyordum o dönem verdiğim kiloları da bir daha hiç almadım ne kadar yesemde , kendini süreye endeksleme birde diyet yapanlardan duyduğum vücut kimi zaman duraklama dönemine giriyormuş yani yaptığın diyetin faydasını illaki görüceksiz motivasyonun bozulmasın

Bol bol su tavsiye ediyorum ise yariyor.Bazen aciktigimizi saniyoruz ama susuyoruz aslinda su icince geciyor benim acligim :)
oglen daha cok calisirmis metobolizma.Yani cerez pasta masta canin cekerse en azindan ogle saatinde ye..

Yemekleri cok cigne boylece beyine sinyal gider ve tatmin olur.

Spor yapmaya vaktin varsa yap :)

Gecen bi dr. duydum aciktiginizda kulak memenizi ovun diyodu.

Cok acikmam o yuzden bilmiyorum ise yariyomu dene istersen bi :)

Ha bide maydonoz acayip istah kapatiyo :D :)

2 ayda 8 kilo rahat rahat verirsin. bende 8 10 kilo vermek istiyorum bi hafta önce başladım 1 kilo verdim henüz :) nasıl verdin bilemiyorum gerçekten çok iyisin :) ama bende yaptığım diyeti yazmak istiyorum.
sabahları 6 tane az yağlı az tuzlu diyet zeytin, istediğim kadar domates salatalık,kibrit kutusu kadar peynir,2 dilim tam buğday ekmeği, yumurta.menemende yiyebilirsin
öğlen bi bardak ayran bi porsiyon et yemeği (5 tane köfte,6-8 yemek kaşığı dolusu tavuk sote gibi),bi kase çorba(yerine bir dilim ekmekte yiyebilirsin),2 dilim ekmek(ekmek yerine biraz pilavda yiyebilirsin).
akşam 6-8 yemek kaşığı dolusu sebze yemeği,2 dilim ekmek ve az yağlı salata. ara öğünlerde çubuk kraker meyve gibi şeyler yiyorum.
et yemek zorunda değilsin yerine sebze yemeği de yiyebilirsin ogünkü imkanlara göre.yada öğünlerin yerini de değiştirebilirsin.
canım tatlı istediğinde kahvaltı yerine yada ara öğünde az olmasına dikkat ederek yiyorum.akşam yemeğinden sonra tek şekerli çay yada meyveden başka bişey yemiyorum.
belki böyle yazınca az geliyo olabilir ama gerçekten doyurucu.tek yemediğim şey ise patates kızartması.bir haftadan sonra fazla bile geliyo.akşam yemeğinden sonra yürüyüş yapıyorum bir saat.böyle daha önce rahat rahat 10 kilo verdim. moralini bozma aynen devam et merak etme 2 ay uzun bi süre çok kolay verirsin :)

Merhaba kızlar. Benim kilomla ilgili bi derdim var. Ben 18 yasındayım 1.60 boyundayım 67 kiloyum.
1.5 sene once 97 kiloydum 30 kilo verdim simdiye kadar.
Yaza kadar 55 kilo olmak istiyodum ama 2 ay kaldı 55 kilo olamam galiba.
En azından 58-60 kilo olmalıyım.
Senelerdir bu kilo derdiyle bas etmeye calısıyorum bu yasımda.
Her dakika aynanın basındayım bi degisiklik varmı diye bakıyorum surekli.
Bunu kafama takmaktan psikolojim bozuldu.
Sorunum su ; artık cok yoruldum motivasyonum cok az bu yuzden artık kilo veremiyorum.
3 aydır aynı kilodayım
3 ayda 7-8 kilo verebilirdim bunu yapamadıgımı dusununce cok vicdan azabı cekiyorum.
Yaza kadar ne yapıp edip 58-60 kilo olmalıyım yoksa kafayı yerim. Sizce bu kilo yakısır mı bana ?
Ben hayatımda hic normal kiloda olmadım.
En son 60 kilo oldugumda 11 yasındaydım boyum da 1.45 falandı.
Hep olmam gereken kilodan fazlaydım yani.
Kendimi nasıl motive edip zayıflamaya devam edebilirim?
Ve daha once hic bu halde olmadıgım icin bilmiyorum, 1.60 boy ve 58-60 kilo olsam nasıl olurum ?
Zayıf mı balık etli mi olurum?
Artık anormal gorunmek istemiyorum.
Simdi bile guzel gorundugumu soyluyolar ama ben begenmiyorum kendimi.
Daha cok zayıflamalıyım.
Kafam cok karısık sabah aksam bunu dusunuyorum. :26:
Beynim cok yoruldu.
Yardımcı olursanız cok sevinirim. :17:

30 kilo verebilen biri mi motivasyonsuzlukta şikayetçi.

30 kilo ya hu az mı bu. bunu verebilen 3-5 kiloyu mu veremeyecek :46:

doktora başvurdun mu hiç :26:

Vücut kilo vermeye bir süre sonra ara verir.

İlk başlarda çok hızlı verirsin sonra yavaşlar bu durum ve bir süre sonra durur.

Ki zaten 30 kilo vermişsin bu büyük başarı.

Ayrıca bu kadar kafana takarsan moralin bozulur ve moral çok önemli bu konuda.

Sürekli aynada kendini inceleme. Sürekli tartılma. Daha 18 yaşındasın sen.

Benimde vermem gereken kilolar var, diyet olayına giriştiğimde psikolojik olarak kendimi kısıtlı hissediyorum ve tatlıya daha çok yöneliyorum.

Ama diyet yapmadığım zaman daha dikkat ediyorum sanırım çünkü o zaman daha çok kilo veriyorum. :31:

Çok yüklenme kendine. Dediğim gibi devam et sen dikkatli beslen bir süre sonra devam edersin kilo vermeye :34:

30 kilo verebilen biri mi motivasyonsuzlukta şikayetçi.

30 kilo ya hu az mı bu. bunu verebilen 3-5 kiloyu mu veremeyecek :46:

doktora başvurdun mu hiç :26:

Evet diyetisyene gittim gerekli tahliller falan yapıldı hersey normal cıktı bi hastalıgım falan cıkmadı. O zaman yasım kucuktu diyet listesi falan vermedi sadece biraz bilgilendirdi beni yediklerime dikkat etmem konusunda. Bende soylenilenlere uydum o sekilde kilo verdim. :) Zaten kilo almamın baslıca sebebi cok fazla hamur isi yememdi. Ekmek, borek, pasta vs. azaltınca kilo vermeye basladım.

3 senede ayni kiloda kalman buyuk basari. Bunu herkes yapamiyor, iki katini geri aliyorlar. Once kendini bunun icin tebrik et. Kilo verirken kendine zaman koyma. Yavas yavas ver . Kilo vermekten cok koruman onemli. Tatliyi kokunden kesebilirsin. Yemegini duzenli yemeye dikkat et, her gun ayni saatte. Asitli yiyeceklerden kacin. Sut , yogurt bunlara agirlik ver. Ozellikle yogurt ve yumurta benim bas kurtaricim.

Son düzenleme:
Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Seni anlayabiliyorum.Bence gerçekten çok büyük bir başarı kaydetmişsin.Yaza kadar da sağlıklı olarak 10 kilo verebilirsin.Bende kilo vermeye uğraşıyorum ama senin kadar başarılı olamadım.Öncelikle sanırım benim gibi bölgesel sorunların var sanırım.Ama çözülemeyecek şeyler değil.Bende birlikte zayıflayabileceğim birilerini arıyorum.Çünkü motive gerçekten çok önemli.Bence başarabilirsin.Hem biliyor musun?Bende geçen yıl 68 kiloydum o zaman hiç takmıyordum ve çok mutluydum.Şu an 60 kiloyum ama çok taktığım ve kilo vermek istediğim için o kadar mutlu değilim.Kendini strese sokmaktan ve üzmekten vazgeç.Başaracaksın!

Back