Birand: Öcalan serbest bırakılıp Meclis'e girmeli

söylenecek cok şey var da
her devlet kendine karşı geleni çürütür.
öyle ya da böyle boyun egeceksin..
etmezsen ananı da alıp gidersin

2023'de Lozan antlaşması bitiyor. Bide bakıyosunuz aynen bu söylenen şeyler isteniyormuş antlaşmanın son bulması için!! Olmaz demeyin olurmu olur.

2023'de Lozan antlaşması bitiyor. Bide bakıyosunuz aynen bu söylenen şeyler isteniyormuş antlaşmanın son bulması için!! Olmaz demeyin olurmu olur.

eeeee 2023e gidiyoruzz
hedef büyük

Biranddan nefret ediyorum forum kuralları olmasa basıcam şimdi küfürü!!! pkk şerefsizlerine yüz veriyorlar veriyorlar sonra tepemize s.çıyorlar.Bizim halkta ama suç demokrasi var ama neyi seçeceğini bilebilcek zihin yok!Bazen diyorum böyle cahil bir halka herşey müstehak!

Aynen olcağı o zaten.Aradan 70 yıl geçince bizim yeni nesil bizlere çok küfredicek ülkeyi maffettiniz diye.Ama ne yazık ki halkımız uyuyor.Kömüre,tahıla,una oylarını satıyorlar.

Bazı görüşlerin işine geldiği gibi konuşmuyorsa sanatçılar, ekranlarda görünme olasılıkları pek yok, programları teker teker yayından kaldırılır. eleştriye müsade yok.:26:
iş kapıları kapanır.
eskiden gazetelerde bol bol eleştri yapılırdı. şimdi görünürde bol bol alkış var. (biraz kurcalayınca muhalefet basın ile de karşılaşırsınız. her iki tarafın yayınını takip edip kendinizce yorumlamak en güzeli. )

Birand ın açıklamaları beni şaşırtmaz. görevi bu demek, gündemi biraz meşgul edip, ufaktan halkı alıştırmak...

Zaten bir ülkede en tehlikelisi bu değil midir?
Ya öylesin ya böyle, ya bizden ya onlardan...
Başka bir olasılık yok mu?
İlla bir tarafın çıkarına mı hizmet etmek, bir tarafın uşağı mı olmak gerek?
İçimden gelen, benim gözümle kaleme aldığım bir haberi hiçbir yerde yayımlayamayacaksam hangi basından söz ediyoruz ki biz?
Kendi görüşü hiçbir tarafa uymayan azınlık ne yapacak?
Bu durum, düşüncenin bedellerinin ödetilmesi değildir de nedir?

Birand'a bu kadar kızmamın sebebi söyledikleri değil, UŞAk'lığı MAŞA'lığıdır, başka bir şey değil.
Bağlı olduğu medya grubu sanırım otel ihalesinde hükümetle anlaşmaya varmış, husumet sona ermiş, herkes karlı çıkmış.
Gel şimdi kol kola girelim, birbirimizden güçlenelim KARDEŞ ayakları!
Gazeteciliğin misyonu da vizyonu da bunun tam tersi iken, halkı aydınlatacak(!) adamlar bunu yapıyorsa vay halimize...

artık bu adamın yüzünü görmeye tahammül edemiyorum ..çıldırdım bu haberi okuyunca, yazıklar olsun ona ve konuşmasına fırsat veren ortamı yaratanlara ve bu ortamı yaratanlara güç verenlere ...bıktım artık haber bile izleyemez oldum ,söylenenleri duydukça ..yazılanları okudukça ,olayları gördükçe akıl sağlığımı bozucam diye korkuyorum artık ya! inanın haber okumak ..tv yi açmak bile istemiyorum çoğu zaman Allah sonumuzu hayretsin ...

o Apo denen köpek ! ancak asılır ibreti alem için, başka türlüsüne kimse heves etmesin !

yazık ya çok yazık öyle büyük bir kanala yakışmıcak spker birand adam konuşmasını bıle bılmeyen aptalın teki allah kahretsinki artık içimize kadar gırdı itler. burdan beyinsizlere sesleniyorum. abdullah öcalan sıfatsızı kürt olduğu için değil, terörist adi bir katil, çete başı olduğu için içerde nasıl ıstersınız sebest kalmasını o şehit anaları babaları bırakırmı acaba yanınıza burası TÜRKİYE bunu yazanda GAVUR İZMİRLİ

Birand gibi, daha niceleri var. Her meslek grubunda var maalesef...

halkı aydınlatacak adamların, önce kendilerini karanlıktan kurtarması gerek ama, hiç niyetleri olduğunu sanmıyorum. al gülüm, ver gülüm...

çıkarlar değişti... kendi cebine bakacaksın, diğer ülkelerin çıkarına bakacaksın... kendi ülkenin geleceği mi??? ne gerek var ki, geçmişte o kadar dökülen kanların boşa gitmesi, ülkenin, gençlerinin geleceğinin belirsiz olması kimin umurunda?

Son düzenleme:

Yalnız apo köpeği kürt değil ermenidir...

Bazen, öyle bazı şeyler vardır ki;

Her kim tarafından olursa olsun, zikredilmesi dahi akıllara zarardır, değil ki koskoca bir ülkede artık ulu orta her yerde konuşulur hale gelsin !!! veya konuşulabiliyor olsun...

Ayrıca; Çok yakın zamanlara kadar, yıllarca her yerde ve kitle iletişim araçlarında neredeyse her gün her gün konuşulan bir durum vardı.

Bu ülkede, terör veya terör örgütüyle - kürt kökenli insanların aynı şey demek olmadığı, böyle bir yargının veya ilintinin son derece yanlış olduğu veya olacağı günlerce aylarca yıllarca bir sürü programlara konu başlığı, bir sürü gazete veya dergilere sürmanşet ve daimi bir mesele oluyordu bu konu ve aslında olması gerektiği söylenen bakış açısı.

Oysa, son zamanlarda dikkat ediyorum (ki eğer ben yanılıyor isem düzeltebilirsiniz) ortada ne terör, ne yukarıdaki gibi bir meseleden bahsedilmiyor adeta.

Ana tema ve içinde geçen kelimeler tamamen Kürt sorunu = terör örgütünün eylemleri tarzına dönüşmüş durumda, ben mi yanılıyorum acaba?

Ne oldu da artık böyle oldu.

Ha bir de yetmezmiş gibi, adını anmak istemediğim malum şahıs ise terör yerine, Kürt sorunuyla ilintilenir hale dönüştü mesele. İşin ilginç tarafı da şu ki kulaklar bu değişimi hiç yadırgamadı ve korkarım ki çok da alışmaya başladı sanki.

Ha bir de yetmedi, böyle bir sorun var çözümü de birinin bulunduğu yer dışına çıkması oldu. Pess yani gerçekten pess.

Birden aklıma şu olay geldi.

Bir fanusa veya akvaryuma sıcak bir su koyup içine bir kurbağa atarsanız, eğer o suyun sıcaklığı kurbağanın vücut ısısının biraz da olsa üzerindeyse, kurbağa anında sıçrar ve dışına çıkarmış.

Fakat, kurbağanın vücut ısısındaki bir sıcaklıkta su koyup içine atarsanız, oradan çıkmaya bile yeltenmezmiş. Sonra yavaş yavaş suyun sıcaklığını arttırmaya başlayarak bir önceki hani o sıçradığı sıcaklığa getirdiğinizde dahi tepkisiz bir şekilde, hatta çok çok daha yüksek bir sıcaklığa ulaştırsanız bile o suyu hala tepkisiz bir şekilde o suyun içinde kalmaya devam edermiş.

Eskiden "asla" olarak düşündüğümüz ve asla böyle birşey olmaz mümkün değil olamaz, şeklinde tepki verdiğimiz bir dolu şey için, artık kabul etmesek de çaresizlikten midir nedendir bilemiyorum, "sonunda olacağı da bu zaten" demeye başlamış olmak, böyle bir öngörüye sahip olmamız, endişelerden veya bazı şeylere tepkilerden ötürü bile olsa, bunu telaffuz eder hale gelmemizle birlikte, başlangıçta da belirttiğim değişikliği biraraya getirdiğimde, kurbağa örneğini düşünmeden edemiyorum.

Yoksa aslında bizler artık ısının gittikçe yükseltilmesinde sakınca görülmeyen sıcaklıklarda mıyız? Yoksa farkında olmadan veya istemeden de olsa, alışma ve uyuşma süreci bir şekilde çoğunluğu içine almış durumda olabilir mi? Her kim olursa olsun, ister beyinsiz olsuz, ister yaşlanmış olsun, ister şarlatan olsun hiç farketmez, eğer telaffuzuna bile müsaade edilmeyecek şeyleri milyonlarca insanın görüp, okuyabilip, izleyebilip, duyabileceği bir platformda telaffuz edebiliyorsalar eğer, ki bunun artık sayısı da sınırı da belirsizleşmeye başlamışsa, Allah sonumuzu hayır etsin demekten başka birşey bulamıyorum.

Son düzenleme:
çok şey yazmak isterdim ama susuyorum. Allah sonumuzu hayır etsin.. ama bildiğim tek bir şey var hep normalleşiyoruz. normalleştiriliyoruz..

Yok....
"Bir taraf olmayan bertaraf olur" diye açık ve net bir tehdit yemiştir vakti zamanında bu halk...
Bu tehditi yemekle de kalmamıştır, bir taraf olmayanların çatır çatır bertaraf edildiğine, harcandığına da şahit olmuştur...

Her zaman söylerim...Benim ülkem, Atatürk'ün erken ölümüyle demokrasi sürecini tamamlayamamıştır...
Demokrasi benim ülkem için çok bol bir gömlektir...
Demokrasi davulları çalarak bu ülkeye çöreklenenler, faşizmin canlı, kanlı ve en somut örnekleriyle halkı linç ettikleri gibi, ülkeyi de emperyalist mandasına sokmuşlardır...

Ülkemin bu kaostan çıkabilmesi için yapılması gerekenler, en az Cumhuriyet dönemindekiler kadar sert ve net olmadır...
Bu faşizm ancak bu şekilde bitirilebilir...İçerideki tüm hainler sallandırılmalıdır...(Bkz: istiklal mahkemeleri)...

Lakin bunu yapacak bir babayiğit var mıdır? yoktur...Bir daha bir Atatürk gelir mi? Gelmez...

Zaten apo dedikleri adam kürt değil ermeni.. Annesi babası kürtçe konuşmayı bilmiyorlar daha.
Okadar iğrenç bir dünyadayızki bize güzel gözüken herşey sırıtan bir şeytan aslında.
Böylelerini spiker yapıp orda burda laiklik diye savunmaları yokmu Allah ıslah etsin.
Ne günlere kaldık...

Son düzenleme:
birand keşke birazda türklüğü ile gurur duysa.

Atatürk zamnında bir taraf olmak için öbür tarafı bertaraf etmedi mi.
savaş kazanılanak kadar milletin dininden faydalanıp, savaş bittikten sonra onları teker teker asmadımı. bir milleti bir gecede cahil bırakmadımı. o tarafta vardır, bu tarafta vardı. taraflar her zamna olacaktır, mesele o tarfta yada bu tarfta olmak değl, iki tarafın yanlarını bilmemektir.

Konu tamamen farklı birşeyken nasıl becerip buraya getirdiniz.
O millet bir gecede cahil oldu diyerek hakaret ettiğiniz beğenmediğiniz harf devrimini yapan Atatürk olmasaydı şu anda yazdığın yazı büyük bir ihtimalle İngilizce olurdu.
Halk sanki Arapça Farsça karışımı Osmanlıcayı çok iyi okuyup yazabiliyordu.Çok bilgiliydi.
Şu anda kullandığın klavyeye siz şükredin Arapların bu konuda nasıl zorluk çektiklerini bir araştırın.Allah yolunuzu aydınlatsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…