Bir yolu daha varmış!

verda sale

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
24
2
88
46
Ankara
Merhabalar,

evet bir yolu daha varmış gerçekten. Öncelikle neden burada yazdığımı bildirmek isterim. İş ilanı hazırlamak daha cazip muhtemelen ancak ben bir işveren değilim ve sadece şu 6 hafta da hayatımdaki değişiklileri size aktarmak istedim.
Bir öğretmen arkadaşımın sayesinde bu iş fırsatını yakaladım. Hoş bildiğimiz işler gibi gelmişti ilk ve önyargıyla yaklaştım. Ancak işin içeriğini enine boyuna araştırdığım ve incelediğimde bu ticaretin bambaşka olduğunu gördüm. Şu an ki ruh halim mi? Neden 6 ay önce gelmedi bu iş önüme diye hayıflanıyorum maalesef. 99 yılından beri doğum izini ve taşınma nedeniyle boşta kaldığım bir kaç ay dışında yıllardır kesintisiz çalışıyorum. Tamamen rutin bir hayatımız var. Çalış, eve gel, çocukla ilgilen, ödev kontrolü, yemek, vs. vs. en sonda da tv karşısına geç. Bunca yıl hergün tekrarladı bu. Ancak şimdi algılayabiliyorum ne kadar boş geçirdiğimi. Hayallerim vardı, var hep, umutlarım var. Onlar olmadan zaten yaşanmıyor...ama gel gelelim sadece hayalini kurmaktan ibaretti. Gerçeğe dönüştürmek için hiç adım atmamışım meğer. Buna atalet deniyormuş, yani eylemsizlik. Bir şey yapmadan, denemeden önyargılarımızla ve kendimize güvenmeme kaynaklı denememek. İşte ben bunu yendim!!! Ve bu bana kendimi çok iyi hissettiriyor, özgüvenim arttı, hayal kurarken daha gerçekçi olabiliyorum çünkü artık gerçekleştirme ihtimalim var ve bu muhteşem.
Artık TV izlemiyorum, izlemek istemiyorum. Bunun yerine hergün kendimi geliştiriyorum, eğitim alıp, kitap okuyorum bu işle ilgili. Çünkü işi gördüm, planını gördüm ve kendi planımı yaptım. Şu 6 hafta da sosyal çevrem o kadar gelişti ve değişti ki anlatamam. Vizyon gerektiren bir iş. Kısır günlerinde yapılacak bir iş değil bu. Kimlerin ne kadar kazandığını ve nerelere geldiğini, hatta ek olarak yapıp bir kaç ay sonra istifa edip asıl iş olarak yapanları görmek... ben neden yapmayayım ki. Benim onlardan neyim eksikti ki, çalışan bir beynim var, elim ayağım tutuyor ve görüyor ve duyuyorum o halde ataletin sırası değil.
6 hafta da edindiğim bilgi ve tecrübeyle çok doğru bir karar aldığımın tamamen arkasındayım. Bu iş size eğitim, vizyon, hedef, bol kazanç, sosyal çevre, bol ve esnek zaman ve bolca sağlık ve mutluluk katıyor. Çok etik bir çalışma sistemi var yardımlaşmaya dayalı ve asla yalnız değilsiniz.
Bu işte ihtiyacınız olan tek şey kendinize güven, istek, kararlılık, ataletinizi yenme, sabır gerisi geliyor. Hedefiniz o ev ya da emeklilik için ister 1 yıl sonra olsun ister 3 bu tamamen sizin işe ayırdığınız zaman ve eforla ilintili.
Benim hayatıma dokundular. Sadece başka bir yolu daha varmış bize öğretilenden başka, bunu sizlere tüm samimiyetimle aktarmak istedim. Kendinize lütfen güvenin, yapabilirsiniz.
İşi maalesef burada anlatmam mümkün değil.
Sevgiyle kalın, kendinizi sevin ve inanın, bu dünya ya bir kez geliyoruz lütfen daha çok hayal kurun ve gülümseyin.

Merhabalar tekrar,
son yazımın üzerinden 18 gün geçmiş :) Güzel bir bayram ve tatil sonrası hayata tekrar sıkıca asılmak lazım öyle değilmi...Bu 18 gün içerisinde 4 kitap daha okuyup, şirketiminiz kişisel gelişim ve motivasyon videolarında yaklaşık 25 tane izlemişimdir. Her gün kendimi bir önceki günden daha değerli ve özgüvenli hissediyorum. Yapabilirim ve başarabilirim, kendime inanıyorum demenin nasıl bir güç olduğunu anlatamam size.
Ve artık ekibi büyütme zamanı geliyor. Özgürlüğü tatmanın ve başkalarına da öğretip, tattırmanın zamanı geliyor.
Lütfen kendinize şu soruları yöneltin ve açık yüreklilikle cevaplayın

1- mutlu muyum gerçekten?
2- hayatımın geri kalanını böyle mi yaşamak istiyorum?
3- eğer hayatımın sonuna kadar hatta torunlarıma dahi miras bırakabileceğim bir ticaret yapacak olsam ve bu ticaret her geçen gün daha büyüse ve benden bağımsız bir şekilde kazancı artsa, ve bu işi istediğim, sevdiklerim kişilerle kendi belirlediğim saatlerde yapsam, bunun için efor koyar mıydım?
4- Sevdiklerime istediğim kadar vakit ayırabiliyor muyum?
5- Yapmayı sevdiğim şeyleri yapabiliyor muyum ya da yeterince vakit ayırabiliyor muyum?
6- Başkalarının hakkımda yapamazsın, yapamaz dediklerine artık dur demek istiyor muyum?

Arkadaşlar
ben bunların tümünü cevapladım. Vardığım nokta bu işi kesinlikle yapmam gerektiği idi. Nedenlerim çok güçlü, vizyonum çok net. Bu ticareti istediğim şehir ve ülke de yaparak muhteşem dostluklar ve kazanç elde etme, kendime ait zamanlarda çalışma ve sevdiklerime vakit ayırabilmek için başka bir yolu yok. İstediğimiz refaha, huzura, doyuma ulaşmak için daha iyi yok.
Eğer sizde bu yolda bana katılmak isterseniz, bana kısaca kendinizden bahsetmenizi isterim. Aradığım ortak kesinlikle eğitilebilir, vizyon sahibi, servet ve başarı odaklı olmalı. Kısa sürecek bir ticaretten bahsetmiyorum, bir ömür boyu devam edecek bir ticaretten bahsediyoruz.
Yorumlarınız ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Görüşmek dileğiyle

İşinizi merak ettim.
Özelden görüşebilir miyiz?

Merhabalaaaar tekrar :)
umarım herkes sağlıklı ve huzurludur. Bugün size kendinizi çok daha fazla sevmenizi, her şeye daha farklı bakmanızı, anın tadını çıkarmasını ve kendinize inancınızı ivmelemesi adına kısa bir paylaşım yapmak isterim.

çaresizlik öğrenilmiştir
başarılı olmak ta öğrenilebilir
sende sandığından fazlası var!
gelebileceğin en iyi yerde değilsin
yeni bir hayat için gereken, yeni bir akıldır
doğru şeyi yapmak için yanlış zaman yoktur
rüzgarı suçlamayı bırak, yelkenleri kullanmayı öğren
seyirci koltuğundan sıkıldıysan, sahneye çık
zirvede her zaman bir kişiye daha yer var
başkaları yapabildiyse, sen de yaparsın
hayatta ya tozu dumana katarsın,
ya da tozu dumanı yutarsın
seçim senin!

Kucakdolusu sevgiler :)

UZun yillar istanbulda kaldim daha dogrusu orada buyudum yetistim orada okudum ticaret meslek lisesi mezunuyum hayata buyuk sehirde atilma sansini yakaladim avantajlari oldugu kadar olumsu yonlerinide yasadim is hayatina erken atildim muhasebe bolumunu okudum ve bu is uzerine devam ettim.Erken yasta calismaya baslayinca kendi ayaklarimin uzerinde durmayi ,kendi parami kazanmayi ve bunun ne kadar mutluluj verici oldugunu ogrendim.Simdi evlitim ve bu tuzden sehir degisikligi yaptim 2 tane cocugum var bu yüzden calisma hayatina giremiyorum oglum 2.5 yasinda benden baska kimsede durmuyor ama evde bos oturmak da istemiyorum bu hayatta kendim icin birseyler yapmak istiyorum uzun zamandir bu platformda takip ediyorum birseyler yapmak icin caba sarfediyorum simdi konunuzu gordum hemen msj atmak istedim.KEsinlikle bu isi merak ediyor ve ogrenmek istiyorum lutfen bu konu hakkinda bilgi veririmisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…