• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir yol bulamıyorum kendime ne olur yardım edin !

bence hazır ilk senendeyken bırakıp istediğin şeyi okuyabilirsin. şuan hala iki yılda bir okul puanının düşük gelmesi olayı var mı?

Canım o sistem hala geçerli. Yani ben 2012 de yerleştim ya eğer YGS/LYS'ye girseydim bu yıl okul puanım düşük gelecekti ama ben Kıbrıs'ta okuyacağım eğer bırakırsam iktisatı ve ben YGS/LYS'den tercih yapmayacağım için okul puanıyla alakalı değil. Yani benim Kıbrıs vatandaşlığım da var ve Kıbrıs vatandaşları Kıbrıs'taki üniversitelere ayrı yapılan bir sınavla girebiliyor. Yani okul puanı benim şu an düşündüğüm şeyle ilgili değil.

Canım o sistem hala geçerli. Yani ben 2012 de yerleştim ya eğer YGS/LYS'ye girseydim bu yıl okul puanım düşük gelecekti ama ben Kıbrıs'ta okuyacağım eğer bırakırsam iktisatı ve ben YGS/LYS'den tercih yapmayacağım için okul puanıyla alakalı değil. Yani benim Kıbrıs vatandaşlığım da var ve Kıbrıs vatandaşları Kıbrıs'taki üniversitelere ayrı yapılan bir sınavla girebiliyor. Yani okul puanı benim şu an düşündüğüm şeyle ilgili değil.

o zaman o konuda da bir sıkıntın yoksa okul öncesi öğretmenliği hayalini gerçekleştir derim. daha ilk senenden istemediğini farkettiğin bir bölümde ne okurken ne de okuldan sonra bir yere varman çok zor.

o zaman o konuda da bir sıkıntın yoksa okul öncesi öğretmenliği hayalini gerçekleştir derim. daha ilk senenden istemediğini farkettiğin bir bölümde ne okurken ne de okuldan sonra bir yere varman çok zor.

doğru söylüyorsun canım.
bıraktığım takdirde tek üzüleceğim konu arkadaşlarımdan ayrılmak olacak.
onlara çok alıştım çünkü.
ama bu bölümde de devam etmek istemiyorum.
çünkü bu bölümden mezun olduktan sonra bankacı,muhasebeci vs. olabileceğim.
onlar kesinlikle çok güzel meslekler ama ben kendimi sürekli masa başında oturan bir insan olarak düşünemiyorum.
bunu düşünmek bile beni mutsuz ediyor.

Gerçekten istemiyorsan ve şansın varsa denemelisin, arkadaşlarından okul bitincede ayrılmak zorunda kalıcaksın hem söylediğin kadar iyi dostlukların varsa sen başka bölüme gitsende ayrılmazsınız ayrıca istediğin bölüm olacaksa yaş çokta önemli olmasın 25 yaşta normal bence:)

Merhaba kızlar :16:
Ben çok sıkıntılıyım.
Sizinle derdimi paylaşmak istiyorum.
Lütfen bana yardımcı olun.
İçinizde tanıştıklarımız var ama ben tanımayanlar için kendimden kısaca bahsedeyim.
1993 doğumluyum. Üniversite sınavına 2 defa girdim ve bu yıl yani ikinci girişimde
iktisat kazandım. Kıbrıs'ta yaşıyordum ama üniversiteyi kazanınca Türkiye'ye geldim.
Aslında hedefim okul öncesi öğretmenliğiydi ama onun olmayacağını anlayınca bölümleri araştırdım.
İktisat dikkatimi çekti,çalışma alanları çok geniş geldi ve yazdım. Kazandım.
Şimdi Türkiye'de iktisat 1. sınıftayım ama bölüm o kadar zor ki dayanamıyorum. Aklımda hala öğretmenlik var.
Çocukluğumdan beri hayalim hep öğretmen olmaktı. Bir türlü vazgeçemiyorum
:43:
Bu yıl tekrar YGS/LYS'ye girmeyi düşünüyordum öğretmenlik için ama girmedim.
Kıbrıs vatandaşı olduğum için Kıbrıs'taki üniversitelere girebilmem için YGS/LYS'ye girmek zorunda değilim.
Okul öncesi öğretmenliğini okuma şansım kesinlikle var.
Benim tek düşüncem arkadaşlarımdan ayrılmak istememem.

Onları çok seviyorum ama bölümde devam etmek istemiyorum.
Sizce iktisatı bırakıp okul öncesi öğretmenliğine gideyim mi ?
Ben eğer bu yıl tekrardan başlarsam üniversiteye 2017 de mezun olacağım. Şu anda okul öncesinin atamaları çok iyi ama 2017 de daha az olacak çok büyük ihtimalle ama ben okursam çok çalışıp atanabileceğime inanıyorum. Zaten okul bitince Türkiye'de çalışmayı düşünüyorum.
Sizce ben ne yapayım ? İktisatı bırakmak istemememin tek nedeni arkadaşlarım. Çünkü onlara çok bağlandım. Çok seviyorum hepsini. Ama iktisatı okumak da istemiyorum. Sırf arkadaşlarım için bırakmazsam hata yapmış olur muyum ?
Yılın başından beri aklımda türlü türlü sorular. Bir çıkar yol bulamıyorum kendime. Kafayı yiyeceğim.
Lütfen bana yardımcı olun :43:

bırakmalısın canım, arkadaşlarınla görüşmeye bir şekilde devam edebilirsin ve gittiğin yerde belki çok iyi insanlarla karşılaşacaksın.
ama meslek ömür boyu yapacağın birşey ve iş hayatında severek yapmak mutlu olmak çok önemli.
hem bölümden bunalmışsın hem de iktisat mezunlarının çalışma alanları da stresli yerler (örneğin bankalar), seveceğinden emin misin?
ben kendi bölümüme çok isteyerek geldim, şimdi çok zorlanıyorum ama bitirdiğimde mutlu olacağımı biliyorum çünkü hayalimdi.
bence hep hayalini kurduğun işte çok daha mutlu ve başarılı olursun, bırak bölümünü hayalini yaşa :34:

sakarya üniversitesinde okuyorum.
Odtü mimarlık veya bilgisayar mühendisliği istiyorum. Olur da daha iyi yaparsam koçta burslu okumak isteybilirim:1:

İnşAllah olur canım ya:16:

Gerçekten istemiyorsan ve şansın varsa denemelisin, arkadaşlarından okul bitincede ayrılmak zorunda kalıcaksın hem söylediğin kadar iyi dostlukların varsa sen başka bölüme gitsende ayrılmazsınız ayrıca istediğin bölüm olacaksa yaş çokta önemli olmasın 25 yaşta normal bence:)

doğru söylüyorsun canım :)
geç yaşta okula başlayan çok insan var.
ben 24 yaşımda bitireceğim eğer bu sene tekrardan başlarsam.
Ve büyük ihtimalle de gideceğim canım.
Bölümüme tahammül edemiyorum.
İlk yıldan böyleysem sonra ki 3 yıl nasıl geçer düşünemiyorum.
İİBF okumak gerçekten çok zor.
Allah okuyan herkesin yardımcısı olsun.

bırakmalısın canım, arkadaşlarınla görüşmeye bir şekilde devam edebilirsin ve gittiğin yerde belki çok iyi insanlarla karşılaşacaksın.
ama meslek ömür boyu yapacağın birşey ve iş hayatında severek yapmak mutlu olmak çok önemli.
hem bölümden bunalmışsın hem de iktisat mezunlarının çalışma alanları da stresli yerler (örneğin bankalar), seveceğinden emin misin?
ben kendi bölümüme çok isteyerek geldim, şimdi çok zorlanıyorum ama bitirdiğimde mutlu olacağımı biliyorum çünkü hayalimdi.
bence hep hayalini kurduğun işte çok daha mutlu ve başarılı olursun, bırak bölümünü hayalini yaşa :34:

Doğru söylüyorsun canım bir şekilde görüşmeye devam ederiz.
Teknoloji çok gelişti.
İnşAllah gidersem dediğin gibi gittiğim yerde de iyi insanlarla karşılaşırım.
En önemlisi okursam Kıbrıs'ta okuyacağım ve ailemin yanında olacağım.
Özlem çekmeyeceğim,çekmeyeceğiz.
Ben istediğim mesleği yapmak istiyorum. Tamam bankacılık da çok güzel ama mezun olunca bir bankacı ya da muhasebeci olmak istemiyorum.
İş bulurum. Kıbrıs'ta iktisat mezunu aranıyor ama ben o mesleği yaparken hiç mutlu olmam.
Seveceğimi hiç sanmıyorum.
Öğretmenlik hep içimde kalır gerçekten.
Şimdi bile o kadar mutsuzum ki.
Çok üzülüyorum.
Ben öğretmen olmalıyım diyorum.
Eğer öğretmen olursam çok iyi olacağıma eminim işimde.
Ben,atamaları şu an da her ne kadar zor olsa da öğretmen olmak istiyorum canım.
Çok çalışırım ama öğretmenliği bitirince atanırım da.
İstemediğim bir mesleği yapmak istemiyorum.
Ben okul öncesini öğretmeni olmak istiyorum gerçekten.

Merhaba Esma.2012 ygs lys döneminde baya konuşmuştuk belki hatırlarsın.
2017 geç bir sene değil önce bunu düşün.Ömrün boyunca "keşke onu yazsaydım" diye düşünme.Hem ailenin yanında olacakmışsın ailenle görüş ve istedigin mesleği yap.Ki Giresun - Kıbrıs çoooooooook uzak.Ailenin yanında olman hem maddi hem manevi seni külfetten kurtaracaktır.Ben de İü deyim. 2 saatlık mesafe gözümde büyüyor bazen.
Arkadaşların konusuna gelince. Haklısın arkadaştır iyidir candır ama önünde hayatın var.Onların da ileriki senelerde yanında olacağını hala aynı kalacaklarını bilemezsin.İnsanoglu değişir yani.
Hayallerini bırakma bence.
İnşallah herşey dilediğin gibi olur.

Merhaba Esma.2012 ygs lys döneminde baya konuşmuştuk belki hatırlarsın.
2017 geç bir sene değil önce bunu düşün.Ömrün boyunca "keşke onu yazsaydım" diye düşünme.Hem ailenin yanında olacakmışsın ailenle görüş ve istedigin mesleği yap.Ki Giresun - Kıbrıs çoooooooook uzak.Ailenin yanında olman hem maddi hem manevi seni külfetten kurtaracaktır.Ben de İü deyim. 2 saatlık mesafe gözümde büyüyor bazen.
Arkadaşların konusuna gelince. Haklısın arkadaştır iyidir candır ama önünde hayatın var.Onların da ileriki senelerde yanında olacağını hala aynı kalacaklarını bilemezsin.İnsanoglu değişir yani.
Hayallerini bırakma bence.
İnşallah herşey dilediğin gibi olur.

Canım hatırlamaz mıyım seni :16::54::54:
Çok doğru söylüyorsun canım ama ben Kıbrıs'taki özel üniversitenin giriş sınavına giremedim. Bizim final haftamızda yapıldı sınav ben Giresun'daydım.
Kaçırdım sınavı çok üzüldüm :43:
YGS/LYS'ye girmeyi düşünüyorum canım önümüzdeki yıl ama duymuşsundur sen de.
Okul Öncesi vs bölümlere üniversiteler 3 yıl boyunca öğrenci alımını durdurmuş daha doğrusu bu yerleşmelerle son olacakmış.
Ben de ne yapacağımı şaşırdım açıkçası :43:
Ailem de bölümü bitir,okul bitince sınava girer kazanırsan okursun öyle diyorlar.
Ben de mantıklı buluyorum bunu ama bir yandan da çok sene kaybım olur diye düşünüyorum.
Aklım karman çorman canım ya ne yapacağım ben? :43:

.ark için gelecekten vazgecılır mi? yenıden okula başladığında yenı ark ların olacak.....iktisat zor ve meşakatlı bır bölum sonrasında mülakatlar sınavlar bıtmıyor....bence Kıbrıs da okuyabılırsın.....

.ark için gelecekten vazgecılır mi? yenıden okula başladığında yenı ark ların olacak.....iktisat zor ve meşakatlı bır bölum sonrasında mülakatlar sınavlar bıtmıyor....bence Kıbrıs da okuyabılırsın.....

Haklısın canım çok haklısın hem de.
Kesinlikle vazgeçilmemeli arkadaşlar için.
Çok iyi hepsi. Hani belki gitsem onlar kadar iyi arkadaş bulamam gibi bir düşüncem vardı.
Bir bölüm okuduğum halde okula başladığımdan beri aklımı kemirip durdu bu şeyler.
İktisat çok zor bir bölüm,ataması zor hadi atandım diyelim çalışma koşulları ağır.
Çok araştırdım. Bankalar,bakanlıklar vs. ağır çalışıyor.
Öğretmenlik tam bana göre bir bölüm.
Çok seviyorum bu mesleği.
Bu yıl geçti sınavlara giremedim ama 2014'te sınavlara girmeye kararlıyım.
Okul Öncesini çok istiyorum ama öğrenci alınmayacak gibi haberler duydum.
Benim ilk planımda önce Okul Öncesi var ikinci planımdaysa PDR.
Türkiye'de olursa yine okurum Türkiye'de de :)
Öğretmen olmayı çok istiyorum.
Çok kararlıyım.
Hevesliyim.
YGS/LYS'ye de okurken tekrar hazırlanmayı göze alıyorum.
Allah'ım çok büyük inanıyorum ikisinden birisinin olacağında :16:

Haklısın canım çok haklısın hem de.
Kesinlikle vazgeçilmemeli arkadaşlar için.
Çok iyi hepsi. Hani belki gitsem onlar kadar iyi arkadaş bulamam gibi bir düşüncem vardı.
Bir bölüm okuduğum halde okula başladığımdan beri aklımı kemirip durdu bu şeyler.
İktisat çok zor bir bölüm,ataması zor hadi atandım diyelim çalışma koşulları ağır.
Çok araştırdım. Bankalar,bakanlıklar vs. ağır çalışıyor.
Öğretmenlik tam bana göre bir bölüm.
Çok seviyorum bu mesleği.
Bu yıl geçti sınavlara giremedim ama 2014'te sınavlara girmeye kararlıyım.
Okul Öncesini çok istiyorum ama öğrenci alınmayacak gibi haberler duydum.
Benim ilk planımda önce Okul Öncesi var ikinci planımdaysa PDR.
Türkiye'de olursa yine okurum Türkiye'de de :)
Öğretmen olmayı çok istiyorum.
Çok kararlıyım.
Hevesliyim.
YGS/LYS'ye de okurken tekrar hazırlanmayı göze alıyorum.
Allah'ım çok büyük inanıyorum ikisinden birisinin olacağında :16:

kesınlıkle okul öncesı güzel bır bölum.kardesım gecen yıl atandı okul bıter bıtmez.okul öncesı ögrt. cok rahat tabı bıraz çocuklar uğraştırıcı ama olsun....

Back