Bebek Beslenmesi bir yaş bebek menüsü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

badem85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2011
109
1
46
İstanbul
hanımlar bir yaşındaki bebeklerinize ne yediriyorsunuz? yani miniklerin bir günlük menüleri ne? ben bebeğime sürekli çorba ve arı mama yediriyorum. sebze yemeklerini yiyebilir (gerçi henüz üç dişi var ama) yemek seçiyor yemiyor. sizler neler yapıyorsunuz?

tavuk kıyma balıkta yiyebilir,yemezse rondodan geçirebilirsiniz..sofra yemeklerinden baharatsız fazla tuzu olmayan şeyleri yiyebilir..benim bebeğim daha küçük ama araştırmıştım bunları..

bende yiyebileceği herşeyden yediriyorum. ama küçük hanım onları çerez niyetine yiyor. onlarla karın doyurmuyor. illaki çorba tarzı şeyler yiyor. diyelimki ıspanak yemeğini rondodan çeksem de yemiyor. ya da yiyebileceği bir köfteyi yiyor ama tadımlık.

hmm siz herşeyi tek tek yesim tadını bilsin istiyorsunuz galiba,çorbaya alıştığındanda olabilir sizde çorbanın içine katın zamanla o da herşeyi tek tek yemek isticektir,siz yavaş yavaş alıştırmaya devam edin sıkınıta girmeyin,bizimkide tahıllı mamayı kasede yediği zaman yarısını yiyor biberonda hepsini içiyor..

benim bebegimde bir yaşında kızımda çorba türü yiyor hafif pütürlü yiyebiliyor ama bizimle beraber yediklerimizden yedirmeye çolışıyorum 1,2 defa alıyo başka istemiyo bende ona ayrı çorba yapıyorum zorla yediriyorum bu aralar diş çıkarıyo iştahsız

Verdiğinizi yemedğinde biliyoki arkasından onun istediği yemek gelecek.Çorbayı vermeyin bikaç saat aç kalsın da bakalım o sebzeyi yiyo mu yemiyo mu.Artık 1 yaşında normal siz ne yiyosanız yer tabi az yağlı az tuzlu ve az salçalı.Haftada 1 mutlaka balık.Her gün bir öğün sebze bir öğün etli yemek.Yemeklerin yanında veya ara öğünde yoğurt.Tavuk doktorlar kesinlikle önermiyolar aklınızda olsun.Nasıl yetiştiğini bildiğiniz sağlıklı tavuk varsa o başka onun dışında tavuk kesinlikle yok.Her gün mutlaka 1 meyve.

ahh ahh dedikleriniz çok güzelde. benim kızım o kadar yemek seçiyor ki. meyve deseniz hazırlardan bağır çağır yerse yiyor, kendi hazırladığım, rendelediğim v.s ağzından geri çıkarıyor. balık nadiren yiyoruz. balığı zevkle yiyor. tavuğu seviyor ama çorbalarda kullanıyoruz sıklıkla. saatlerce aç kalsa istemediğini yediremiyorsun. doğduğundan beri yeme sorunu var zaten bebeğimizn. bu sıralarda diş çıkarıyor mama bil içiremiyoruz.

O zaman haklısınız.Yeme problemi olan çocuğa yeter ki yesin şeklinde yaklaşıyoruz mecburen.Benim oğlum da diş çıkarıyor arada onun da yemek krizi tutuyo o zaman ben de çok üstüne gitmiyorum.Balık seviyosa ne güzel.Beyaz et de tavuk yerine balık verin o zaman.Marketten alıp verdiğiniz tavuğun faydadan çok zararı var.Denemişsinizdir belki ama mamayı uykusunda içirmeyi deneyin.Oğluma öyle yapıyorum bazen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…