• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir yabancı dil (ingilizce) kendi başına öğrenilebilinir mi?

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
yaa uzun zamandır sürekli araştırma içerisindeyim daha öncede farklı bir konu açmıştım
ben çalışıyorum,evliyim 2 yaşındada çocuğum var dolayısıyla çok zamanım yok kurslara felan gitmeye
özel ders düşündüm oda çok pahalı geliyor bana
işyerinde internet karşımda akşama kadar
yani fırsatım olur mutlaka
böyle internetten felan ders programı kelime ...

kendi başıma çalışsam başarabilirmiyim acaba ?

ve ingilizce konu sırasını nerden bulabilirim yani hangi sıralamaya göre çalışmalıyım ?

Cnm merhaba (meryemmeryem) bende kendi kendime öğrenmeye çalışıyorum.İsmek'in kursuna gittim.Ayrıca evde kendim internetten turbo hızlı ingilizce programını ve hafıza teknikleriyle ingilizce'yi de indirdirdim ayrıyetten mykelime.coma üye oldum bunlarla öğrenmeye çalışıyorum.Fakat bir müddet sonra artık sıkılmaya başladım tek tek kelime öğrenmek insanını bıktırıyo artık.Ben toplam 1500 kelime öğrendim ama bu kelimeleri nasıl kullanacam işte onu çözemedim.Şimdi Gramer çalışıyorum zamanları dilbilgisini öğrenirsem o zaman cümle kurabileceğimi düşünüyorum.Bunun içinde turbo ingilizce yi indirdim.Çok basit anlatılmış ve cümle kurmakta kolay şeklinde yapılmış.Bence ne kurslar nede özel dersler sen istikrar ve çalışma disiplini sağlamadıkça pek bir şey kazandıracağını sanmıyorum.Her şey senin istemene ve azmetmene bağlı bunlarıda yaptıktan sonra zaten öğrenirsin.Bende ingilizceyi kafama o kadar çok taktımki sürekli araştırıyorum ve herkesten fikir almaya çalışıyorum.Bunun püf noktalarını anlamaya çalışıyorum.İnşallah sende öğrenirsin.:80:

yaa uzun zamandır sürekli araştırma içerisindeyim daha öncede farklı bir konu açmıştım
ben çalışıyorum,evliyim 2 yaşındada çocuğum var dolayısıyla çok zamanım yok kurslara felan gitmeye
özel ders düşündüm oda çok pahalı geliyor bana
işyerinde internet karşımda akşama kadar
yani fırsatım olur mutlaka
böyle internetten felan ders programı kelime ...

kendi başıma çalışsam başarabilirmiyim acaba ?

ve ingilizce konu sırasını nerden bulabilirim yani hangi sıralamaya göre çalışmalıyım ?

Kesinlikle evet öğrenebilirsin,

İnternet üzerinden dil öğreten bir sürü program var,onlara katılabilirsin,online olarak yani,

Ayrıca şarkı dinleyerek de öğrenilebilir bir dil,kendimden biliyorum,

İngilizce öğretmeniyim ben,İspanyolcaya olan merakımdan şarkı dinleye dinleye öğrendim,

15 yıldır dinliyorum İspanyolca şarkılar,yıllar önce bi gramer kitabı bir de sözlük aldım,şimdi şarkıların

% 50 sini anlıyorum,kolay cümleler kurup konuşabiliyorum,

Sen de yapabilirsin...
:34:

öğrenirsin elimesini grammarını vs. ezberlersin bir şekilde.. ama kullanıp konuşmazsan devamlı tekrar etmezsen hele ki listening i geliştirmezsen bir süre sonra unutursun canım

saolun kızlar bana güç verdiniz :10:
ben güzel bir sistem oluşturayım kendime
netten programlarıda indireyim kelime felan
şarkı dinlemeyi çok duydum onuda dikkate alıcam
başlayayım bir an önce

işte konuşma fırsatını bakalım nasıl çözecez

peki sizce nasıl başlasam
grammer olarak bütün konuları bulup öğrensem
sonrada kelime bigisine mi balasma ikisini beraber mi götürsem

peki sizce nasıl başlasam
grammer olarak bütün konuları bulup öğrensem
sonrada kelime bigisine mi balasma ikisini beraber mi götürsem

Kitapçılardan beginner seviyesinde bi kitap edinebilirsin,orda tanışma faslından

konuşmaya,zamanlara kadar her konu vardır sırasıyla,hem kitaptan hem online sitelerden takip edip

öğrenebilirsin...
:40:

ben de evde ingilizce öğrenmeye çalışıyorum ama daha yeni başladım internetten birkaç site buldum onlara çalışıyorum.alfabeden başladım okunuşlar filan çift sesli sessizlerden ama sonra nereden devam edeceğimi bende bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.:44::44:

ben de evde ingilizce öğrenmeye çalışıyorum ama daha yeni başladım internetten birkaç site buldum onlara çalışıyorum.alfabeden başladım okunuşlar filan çift sesli sessizlerden ama sonra nereden devam edeceğimi bende bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.:44::44:

Başlangıç seviyesinde bi kitap alırsan kendine,konularda nasıl bi sıra takip edeceğini kolaylıkla bulup çalışırsın...:40:

okuduğunu anlama konusunda mümkün de bu şekilde öğrenince konuşma ve duyduğunu anlama eksik kalır hep. bi seviyeye kadar kendiniz gelip sonra konuşma üzerine ders almanızı tavsiye ederim ben, veya sonradan bi süre kursa katılmanızı...

okuduğunu anlama konusunda mümkün de bu şekilde öğrenince konuşma ve duyduğunu anlama eksik kalır hep. bi seviyeye kadar kendiniz gelip sonra konuşma üzerine ders almanızı tavsiye ederim ben, veya sonradan bi süre kursa katılmanızı...

Doğru diyosunuz,:40:

Kursa gitmek daha verimli olur tabi,

Ama arkadaş gitme imkanım yok dediği için ben de zor bişey değil öğrenilebilir dedim,

Nette sesli olarak da dinlenilebilen dersler veriliyo sanırım,bu şekilde de deneyebilir arkadaş isterse...:31:

Back