• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Uçan Bir de Kaçan...

nobody

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2013
3.140
132
0
Antalya
"‘Çizgi Filmlerde Uçanlar Çocuklar İçin Tehlikeli; Biz Padişah İzleteceğiz’

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin: çizgi filmlerde hayal ürünü varlıklar, uçanlar, kaçanlar, uzaylılar, doğaüstü yaratıklar var. Bu çocuklar için tehlikeli dedik ve kendi çizgi filmimizi yaptık

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Çocuk’ta Osmanlı padişahlarının hayatını anlatan çizgi filmler yayınlayacaklarını söyledi. Şahin, “Osman Bey’den başlayacağız 2. Abdülmecid’e kadar geleceğiz. Bu çizgi filmle çocuklar tarihimizi öğrenecek. Ancak diğer çizgi filmlerde hayal ürünü varlıklar, uçanlar, kaçanlar, uzaylılar, doğaüstü yaratıklar var. Bu çocuklar için tehlikeli” dedi. "

Sayın İbrahim Şahin; öncelikle çek o pis ellerini çocuklarımın beyninden! Çocuklarımın hayal etmesinin tehlikeli olduğuna sen mi karar vereceksin? Sonra o hayal kuran çocuklar bir gün büyür, düşünmeye başlar, kalkar da icatlar yapar iş mi açar başına?.. O padişahların hayatını işlerken çocuklarını öldürttükleri, kardeşlerinin kanına girdiklerini de izlet olur mu?

İyi de hayal gücü diye bir şey var be kardeşim. Çocuklar bunları da izleyecek ki hayal dünyaları genişlesin. Hem küçücük çocuklara hayal ürünü şeyleri değil de hayatın gerçeklerini dayatmak biraz acımazsızca olmuyor mu? Bırakın da çocukken dertsiz tasasız olsunlar, uçabileceklerine düştüklerinde canlarının yanmayacağına inansınlar. Bir tek o yaşlarda hayat toz pembe çünkü :ssz:

Son düzenleme:
Neyse ki çocukların ve ailelerin seçim yapabilmeleri gibi bir seçenekleri de var. Yani şimdilik...

Trt cocuktaki keloglani kostebekgilleri hic izlememis tabi bilmiyor. Devler buyuler hayaletler keloglanda olunca problem yok mu yani ? Hayalgucu cocuklarda cok onemli. Cinar adli cizgifilmin reklamini goruyoruz bombalar savaslar kiliclar suruyle. Asil zararli olanlar bunlar

Son düzenleme:
çok şükür tek kanal TRT değil, veya çocuklar sadece televizyona bağımlı değiller.

Ataturke ne kadar dusman vsrsa halka sevdirin b..yiyin ataturkunn..ne pislikler yaaa demakrasi elden gdecek herseyinz gidecek cumhuryeti kaldiracakar .bu akp lileri biri ...s ayip yaaa biz bu ulkeyi disimzle kanimizla aldik din an osmanli derken elimizden alicsklar..kusura bakmayinda arkafaslar bu kadar kus beyibli varken bu ulkeden dizileri bibten izleyemez etek giyemez cakisamaz sraba bile kullanamayiz cumhuriyet yonetimini istemeyenler gitsin arabistana din tuccarligini orda yapsin

yorum yapan arkadaşlardan kaç kişinin çocuğu var? merak ettim. iki çocuğum var ve gına geldi bu ne idiğü belirsiz çocuk kanallraından. bir cartoon network belası var, oğlumu ondan ayırana kadar akla karayı seçtim. çalışan bir anne olduğum için ne kadar başarı oldum bilemem. onunla sürekl konuşarak, analatarak, kitaplara teşvik ederek,izlediği şeylerin olumszulkarını silmeye çalıştım. şimdilerde disney chanel ile belalıyız. siz hiç izlednz mi bu kanalı ? gençlik dizisi altında ne pislikler dönüyor. izletme demeyin. çocuğunda şeytanı varmış ben bunu öğrendim. sliyosun tekrar yüklüyo. ben tek çareyi konuşup anlatmakta buldum. trt çocuğu mumla arıyorsunuz bu kanalları izlerken. keloğlan da son dönem sapıtmaya başladılar. masal tadından çıkarıp fazla gerçek üstü hale getirdile ama eski bölümlerini beğenerek izliyorduk. çizgi filmlerde beyine gönderilen alt mesaj çok önemli. birde yaratıkların eçiş büçüş olmaması. benim küçüklüğümde bir maymot vardı, hala korkarım mesela.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin: çizgi filmlerde hayal ürünü varlıklar, uçanlar, kaçanlar, uzaylılar, doğaüstü yaratıklar var. Bu çocuklar için tehlikeli dedik ve kendi çizgi filmimizi yaptık

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Çocuk’ta Osmanlı padişahlarının hayatını anlatan çizgi filmler yayınlayacaklarını söyledi. Şahin, “Osman Bey’den başlayacağız 2. Abdülmecid’e kadar geleceğiz. Bu çizgi filmle çocuklar tarihimizi öğrenecek. Ancak diğer çizgi filmlerde hayal ürünü varlıklar, uçanlar, kaçanlar, uzaylılar, doğaüstü yaratıklar var. Bu çocuklar için tehlikeli” dedi. "

Sayın İbrahim Şahin; öncelikle çek o pis ellerini çocuklarımın beyninden! Çocuklarımın hayal etmesinin tehlikeli olduğuna sen mi karar vereceksin? Sonra o hayal kuran çocuklar bir gün büyür, düşünmeye başlar, kalkar da icatlar yapar iş mi açar başına?.. O padişahların hayatını işlerken çocuklarını öldürttükleri, kardeşlerinin kanına girdiklerini de izlet olur mu?
muhteşem yüzyılı izleyen anne babalr aktarır artık bu sahneleri çocuklarına. aktarıla aktarıla baya değişyo olaylar ama olsun.

benim küçüklüğümde bir maymot vardı, hala korkarım mesela.

:52::52::52:

Maymoooot :18::18:

Clementine en sevdiğim çizgi filmdi benimde .

Çocukları hayal ve gerçekten ayırmak zor . Benim oğlumda vinnie ile konuşuyor her gün bir de pignetle :55:

Ama hayal dünyalarını ellerinden almakta bir o kadar yanlış .

Bir kreşte öğretmen çocuklara sorar ;

Hayal kurun bana , herşey olabilir sınır yok diye.

Kız çocukları , çok süslü prenses elbiseleri , muhteşem evler , telefonlar vs.. hayallerini anlatırken , bir kız çocuğu ormanda bir kulube hayal etmiş , bir ayıları varmış onunla sohbet ediyormuş falan . Öğretmen babaya , kızınızı bir pedagoğa götürseniz iyi olacak , arkadaşları rengarenk elbiseler , evler , arabalar hayal ederken o ayı ile dost olmuş kulübe hayal etti demiş.Baba pedagoğa durumu anlatmış , doktor ;
Siz alın kızınızı gidin bana diğer çocukları getirsinler demiş.

Hayal gücü zenginliği ile çocukların zihni gelişir. Ama sınırı koymak biz ebeveynlere düşüyor ve çok zor oluyor .

Konunun Osmanlı kısmına hiç değinmiyorum . Herkes evladına kendi övündükleri ile yetiştirmekte özgürdür , ister izletir ister izletmez.

Sorularım tamamen konu sahibine;
Çocuğunuz var mı?
Sırf çizgi filmlerden özendi diye camdan atlayan, apartmana tırmanmaya çalışan ve hayatını kaybeden çocukları biliyor musunuz?
Pek İlluminatiden haberiniz var mı? ya da sübnimal mesajlardan?
Ayrıca Osmanlı olmasının ne kötülüğü var? Tarihimiz değil mi?
Amerika da kovboylar hala gösterimdeyken bizim neden Osmanlı mız olmasın?

:52::52::52:

Maymoooot :18::18:

Clementine en sevdiğim çizgi filmdi benimde .

Çocukları hayal ve gerçekten ayırmak zor . Benim oğlumda vinnie ile konuşuyor her gün bir de pignetle :55:

Ama hayal dünyalarını ellerinden almakta bir o kadar yanlış .

Bir kreşte öğretmen çocuklara sorar ;

Hayal kurun bana , herşey olabilir sınır yok diye.

Kız çocukları , çok süslü prenses elbiseleri , muhteşem evler , telefonlar vs.. hayallerini anlatırken , bir kız çocuğu ormanda bir kulube hayal etmiş , bir ayıları varmış onunla sohbet ediyormuş falan . Öğretmen babaya , kızınızı bir pedagoğa götürseniz iyi olacak , arkadaşları rengarenk elbiseler , evler , arabalar hayal ederken o ayı ile dost olmuş kulübe hayal etti demiş.Baba pedagoğa durumu anlatmış , doktor ;
Siz alın kızınızı gidin bana diğer çocukları getirsinler demiş.

Hayal gücü zenginliği ile çocukların zihni gelişir. Ama sınırı koymak biz ebeveynlere düşüyor ve çok zor oluyor .

Konunun Osmanlı kısmına hiç değinmiyorum . Herkes evladına kendi övündükleri ile yetiştirmekte özgürdür , ister izletir ister izletmez.
ben 33 yaşıma geldim hala hayal kurarım, sanırım bir pedegoga gitmeliyim:1:

Birde öyle bir imaj çizilmiş ki sanki tüm çizgi filmleri yasaklanıyor sadece Osmanlı izlettirilecek:10:

yorum yapan arkadaşlardan kaç kişinin çocuğu var? merak ettim. iki çocuğum var ve gına geldi bu ne idiğü belirsiz çocuk kanallraından. bir cartoon network belası var, oğlumu ondan ayırana kadar akla karayı seçtim. çalışan bir anne olduğum için ne kadar başarı oldum bilemem. onunla sürekl konuşarak, analatarak, kitaplara teşvik ederek,izlediği şeylerin olumszulkarını silmeye çalıştım. şimdilerde disney chanel ile belalıyız. siz hiç izlednz mi bu kanalı ? gençlik dizisi altında ne pislikler dönüyor. izletme demeyin. çocuğunda şeytanı varmış ben bunu öğrendim. sliyosun tekrar yüklüyo. ben tek çareyi konuşup anlatmakta buldum. trt çocuğu mumla arıyorsunuz bu kanalları izlerken. keloğlan da son dönem sapıtmaya başladılar. masal tadından çıkarıp fazla gerçek üstü hale getirdile ama eski bölümlerini beğenerek izliyorduk. çizgi filmlerde beyine gönderilen alt mesaj çok önemli. birde yaratıkların eçiş büçüş olmaması. benim küçüklüğümde bir maymot vardı, hala korkarım mesela.

DatluCadu, benim çocuğum yok ama yeğenim var. O yüzden ben de epey haşır neşir oluyorum o çizgi film kanallarıyla. Maşallah elinden kitap düşmüyor bana çekmiş. Geçen onu canavar geliyor diye korkutayım dedim, "Canavar diye bir şey olur mu teyze, saçmalama" dedi. Ağzımın payını aldım sustum. :27: Daha 3 yaşında. İzleyeceği çizgi filmleri kendisi seçiyor, hangisi saçma hangisi değil biliyor. Ben de küçükken hep uzaylı, yaratık dolu çizgi filmler izledim. Bir zararını görmemişim sanırım bu yaşa geldiğime göre. :31:
Sapkınlık içerikli şeylere tabi ki karşıyız, ama bu haberde hayal ürünü varlıklara savaş açılmış. Ben zararlı olduğunu düşünmüyorum.

Sorularım tamamen konu sahibine;
Çocuğunuz var mı?
Sırf çizgi filmlerden özendi diye camdan atlayan, apartmana tırmanmaya çalışan ve hayatını kaybeden çocukları biliyor musunuz?
Pek İlluminatiden haberiniz var mı? ya da sübnimal mesajlardan?
Ayrıca Osmanlı olmasının ne kötülüğü var? Tarihimiz değil mi?
Amerika da kovboylar hala gösterimdeyken bizim neden Osmanlı mız olmasın?

O subliminal mesaj iğrençliği benim de midemi bulandırıyor. :47:
Şu ilk cümlenizi düşündüm de, bu doğa üstü varlıklar kitaplarda da var neticede, yani bu çocuk masal kitabı okusa da etkilenmeyecek mi onlardan? :26: Hani cinsel içerikli iğrenç çizgi filmleri tabi ki izlemesin çocuklar ama hayal ürünü varlıkları engellemek? O camdan atlayan çocuğu hatırlıyorum, onun özendiği şey bir yaratıktı neticede uçabilen bir çocuk değildi, bu çocuk yine aynı şekilde kendini pekala bir kuş sanıp da uçmayı deneyemez mi? Bu risk her zaman var bence.
Osmanlı konusuna karşı değilim, ama ufacık bir çocuğun Abdülmecit'in hayatını izlemekten zevk alacağını düşünmüyorum. Ben olsam Arı Maya falan dururken yeniçerileri izlemezdim yani. :27:
Sorular bana değildi ama bunun üzerinden yazayım dedim.

Tabi canım,Osmanlı yalnız kardeş katlinden ibaret.:6: Şu cümleniz bile Osmanlı Devleti'ne bakış açınızı anlatmaya yetiyor. İzletmezsiniz,olur biter.:ssz::34:Kimse alnınızın ortasına silah dayamayacak sonuçta.:51: Ancak 623 yıl hüküm sürmüş bir devleti de bugünün hükümlerine göre yargılayamazsınız.:6: Sonuçta devletin bekası için birileri kurban edilmeliydi.Aynı olay Cumhuriyet tarihinde de görülmüyor mu ? Cumhuriyete ve laikliğe karşı olanlar gereken cezayı alıyor.Neden ? Devletin sürekliliği için bu şart.:8:

Velhasıl kelam,kumandanın bir tuşunda bitiyor iş.:10:

O subliminal mesaj iğrençliği benim de midemi bulandırıyor. :47:
Şu ilk cümlenizi düşündüm de, bu doğa üstü varlıklar kitaplarda da var neticede, yani bu çocuk masal kitabı okusa da etkilenmeyecek mi onlardan? :26: Hani cinsel içerikli iğrenç çizgi filmleri tabi ki izlemesin çocuklar ama hayal ürünü varlıkları engellemek? O camdan atlayan çocuğu hatırlıyorum, onun özendiği şey bir yaratıktı neticede uçabilen bir çocuk değildi, bu çocuk yine aynı şekilde kendini pekala bir kuş sanıp da uçmayı deneyemez mi? Bu risk her zaman var bence.
Osmanlı konusuna karşı değilim, ama ufacık bir çocuğun Abdülmecit'in hayatını izlemekten zevk alacağını düşünmüyorum. Ben olsam Arı Maya falan dururken yeniçerileri izlemezdim yani. :27:
Sorular bana değildi ama bunun üzerinden yazayım dedim.

Tabiki kitaptan da etkilenebilir. Ama video ile kitap arasında farklılık var. Yetişkinler gibi gerçek ile hayal kavramları çocuklarda karmaşadır. Hikaye kitapları onlar için videodan bir nebze daha gerçeküstüdür. Yani kitaptakini hayal olarak kabullenmesi çabuk olur. Ama video yani görsel (hareketli) kareler için aynı şey geçerli değil. Çocuk kendinin insan olduğunu bildiği için kuş sanıp uçabileceğini düşünemez. Uçan insanlar gördüğünde kendisininde uçabileceğini düşünebilir. Hayal gücümüzde aslında sınırsız değildir. Örneğin hiç bir canlıyı göz olmadan hayal edemiyoruz. Yarattığımız canavar karakterlerinde de göz, kulak, ağız, kol, bacak vb. gibi uzuvlardan mutlaka bir kaçı vardır. Buda hayal gücümüzün gerçekten bozma ve belli kurallar çerçevesinde olduğu ortaya çıkıyor. Burada iş ailelere düşüyor ama yönetimde bir şekilde önlem alması bana hiç mantıksız gelmiyor.
İşin garip tarafı aslında ahlak sınırlarını aşan diziler için ''arz talep biz karışamayız'' diyen rtük burda nasıl tavrını koyabiliyor garip doğrusu:31:
Osmanlı konusunda isteyen izler istemeyen izlemez zaten kumandanın tuşlarına bakıyor sonuçta televizyon.
Ben küçükken arı maya ya bayılırdım ama benim kızım suratına bile bakmıyor:9: Araba yarışları ve deneyleri izlemeye bayılıyor. Ve tabikide pepee vazgeçilmezimiz.:16:
Bu arada benim bahsettiğim camdan atlayan çocuk kendini superman sanıyordu.:34:

....

çizgi filmlerde kesinlikle masallar gibi hayali kahramanlar olmalı...gerçek hayattan farklı olmalı...ben de bu alt mesaj veriyor denen çizgi filmlerle büyüdüm...şirinlere hala bayılırım mesela ne komünist oldum ne de dinsiz...öğrendiğim şey sadece paylaşmak, dürüst olmak ve başkalarına saygıı olmak oldu...

evet osmanlı da olsun, dede korkut da, keloğlan da nasreddin hoca da mickey mouse de şirinler de...(ayrıca merakım neden olumlu ya da olumsuz sadece osmanlı üzerinden tartışılır hep, ...ya göklere çıkarılır türk tarihinin tek varisi gibi söz edilir ya da yerden yere vurulur...oysa binlerce yıllık türk tarihinin sadece bir dönemidir...öncesi de vardır sonrası da)

"bir çocuğu eğitmek istiyorsanız okumayı öğretin ve onu serbest bırakın, daha fazlası beyin yıkamaktır" benim de 8 aylık bir kızım var tv izleyeceği zaman müdahale edemeyeceğim durmlarda izlediği şeyleri kötülemek tü kaka demek yerine üzerinde konuşmayı düşünüyorum...pepe izlemesinden kesinlikle hoşlanmayacağım örneğin...

bir de bi arkadaşın söylediği gibi izletmekten çok okutmayı tercih ederim hayal gücü için...

Son düzenleme:
Back