• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir türlü emzirmeyi beceremedim:(

elvan789

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2010
53
1
36
İstanbul
merhba arkadaşlar ben normal doğum yaptım ama sütüm 5. gün geldi.bu sürede bebeğime mama verdik daha sonra kendi çabamla pompalayark sütümü getirdim.ama bebeğim biberona alıştı.zaten meme ucumda olamadığı için bebek memeyi kavrayamadı.bu yüzden sağarak vermeye başladım.3 ayı bitirdim hala sağmaya devam.bir gün emer diye düşünüyordum ama bundan sonra zor gibi gözüküyor:(benim durumumda olupda emzirmeye geçebilen varmı.daha ne kadar gidecek böyle evden dışarı bi yere gidemiyorum.

Allah yardımcın olsun zor hem bebek açısından hemde sizin psikolojiniz açısından ama çevremde sizin durumunuzda olan var tesadüf bu ya onunda meme ucu yok belki bundan kaynaklanabiir tabi bu bnm fikrim daha evli değilim

meme ucu emdikçe belirginleşiyor canım memeni yaklaştırıp sütü sıkmayı dene ağzındaykende sık oradan süt geldiğini anlasın ama bunu sık sık inatla yap.zamanla mutlaka çekecektir.İnşallah başarılı olursun.

gerçektende çok zor :(helede debenim gibi hamileliğinizi erken doğum riskinden dolayı evde yatarak geçirmişseniz daha zor.ama bebeğim içindayanmak zorundayım.allah sabrını verir inşallah.neyseki annem yanımda ve sütüm geliyor.

Benim kuzenimin eşide senin gibiydi göğüs ucu yoktu ama o biberona alıştırmadı uğraştı 1 haftada emzirmeyi başardı öyle. Senin için artık iş işten geçmiş gibi gözüküyor :(
en azından biberonlada olsa anne sütünü alıyor ama emzirememek kötü yinede..

meme ucu emdikçe belirginleşiyor canım memeni yaklaştırıp sütü sıkmayı dene ağzındaykende sık oradan süt geldiğini anlasın ama bunu sık sık inatla yap.zamanla mutlaka çekecektir.İnşallah başarılı olursun.

artık dört aylık olacak bundan sonra emer mi ki.yüzümü kolumu emiyo memeye gelince çığlığı basıyo.ne olcak bizim bu halimiz:(

ALLAH yardimcin olsun canim bebisinde saglikla büyüsün insallah ben daha dogurmadim ama benimkilerde kücük sayilir en azindan silikon gögüs ucu aldim basaramazsam diye insallah yapabilirim ama sen yinde yilmadan devam et bence

ben doğumdan 1 ay sonra emzirebildim,her gün uğraşıyprdum bi gün kendiliğinden aldı.ama malesef 1,5 ay sürdü ve sonra yine aniden bıraktı.şimdi biberon da almıyor.eğer biberon alıyorsa silikon göğüs ucuyla emzirebilirsin belki,niye geç olsun.benim 5 aylık oldu hala her gün deniyorum ama malesef kıyısıyla köşesiyle oynuyor,eğer ağzına süt gelirse kafasını çeviriveriyor.çok iştahsız,sadece oynamak istiyor:(
sizde böyle bir sorun olmadığına göre bence emmemesi için bir sebep yok,denemeye devam edin.benim bile hala umudum var,bu iştahsızlık biterse emebilir tekrar:))inşallah:))

ALLAH yardimcin olsun canim bebisinde saglikla büyüsün insallah ben daha dogurmadim ama benimkilerde kücük sayilir en azindan silikon gögüs ucu aldim basaramazsam diye insallah yapabilirim ama sen yinde yilmadan devam et bence

sağol canım.hamileyken emziremeyeceğim aklımın ucundan bile geçmemişti.eğer bilseydim ilk aylarda kullanılan aventin göğüs ucu büyütücüsü varmış onlardan denerdim.ama insan bu kadar doğal bişeyi yapamayacağını nereden tahmin etsin ki.

ben doğumdan 1 ay sonra emzirebildim,her gün uğraşıyprdum bi gün kendiliğinden aldı.ama malesef 1,5 ay sürdü ve sonra yine aniden bıraktı.şimdi biberon da almıyor.eğer biberon alıyorsa silikon göğüs ucuyla emzirebilirsin belki,niye geç olsun.benim 5 aylık oldu hala her gün deniyorum ama malesef kıyısıyla köşesiyle oynuyor,eğer ağzına süt gelirse kafasını çeviriveriyor.çok iştahsız,sadece oynamak istiyor:(
sizde böyle bir sorun olmadığına göre bence emmemesi için bir sebep yok,denemeye devam edin.benim bile hala umudum var,bu iştahsızlık biterse emebilir tekrar:))inşallah:))

aslında benimkide 42 günden sonra yaklaşık 2 3 hafta kadar emdi.ama sonra süt ağzına çok gelince bide burnu tıkanınca bıraktı.ne yapalım allah bebişlerimize sağlık versin.benimkide bu aralar iştahsız gidiyor.bende devam ediyorum belki bigün emer:)bi umut bizimkisi:)

merakımı mazur görün ama, emmezse ne olur? sadece meraktan soruyorum :/ farklı bir yollada olsa anne sütünü alıyor değilmi:/

merakımı mazur görün ama, emmezse ne olur? sadece meraktan soruyorum :/ farklı bir yollada olsa anne sütünü alıyor değilmi:/

anne sütünü alsa da sorun oluyor.kendimden örnek vereyim,süt her zaman hazır olmuyor.çocuk birden acıkırsa ve hazırlıksızsan mama vermek zorunda kalıyorsun.ya da sen hazırlıyorsun ama çocuk istemiyor,sonra soğmuş sütü veriyorsun.ne kadar içeceği belli olmuyor,ısıtılmış sütse kalanı çöpe gidiyor.dışarı hiiç çıkamıyorsun.sürekli elinde pompa ile yaşıyorsun...daha bir sürü sebep olabilir.tabi buna da şükür.benim kızım şu an ne sütü ne mamayı kabul ediyor.düzenli sağamadığımdan sütüm de çok azaldı,sadece uyutarak içirebiliyorum.ama emseydi böyle sorunlar olmazdı muhtemelen.
ha unutmadan,emzirmenin sıcaklığını,keyfini yaşadıysan,sütün olduğu halde emzirememek çok ama çoookk zoruna gdiyor,emen bebekleri gördüğünde göün doluyor:59:

anne sütünü alsa da sorun oluyor.kendimden örnek vereyim,süt her zaman hazır olmuyor.çocuk birden acıkırsa ve hazırlıksızsan mama vermek zorunda kalıyorsun.ya da sen hazırlıyorsun ama çocuk istemiyor,sonra soğmuş sütü veriyorsun.ne kadar içeceği belli olmuyor,ısıtılmış sütse kalanı çöpe gidiyor.dışarı hiiç çıkamıyorsun.sürekli elinde pompa ile yaşıyorsun...daha bir sürü sebep olabilir.tabi buna da şükür.benim kızım şu an ne sütü ne mamayı kabul ediyor.düzenli sağamadığımdan sütüm de çok azaldı,sadece uyutarak içirebiliyorum.ama emseydi böyle sorunlar olmazdı muhtemelen.
ha unutmadan,emzirmenin sıcaklığını,keyfini yaşadıysan,sütün olduğu halde emzirememek çok ama çoookk zoruna gdiyor,emen bebekleri gördüğünde göün doluyor:59:

arkadaşım benim bütün duygularıma tercüman oldun vallaha:(((psikolojik açıdan yorucu ama.onların bi gülümsemeleri herşeyi unutturuyor.

Allah yardımcınız olsun.İnşallah bebeğiniz acıktığı bir anda annesindeki mucizeyi keşfeder ve bir daha bırakmak istemez. Benim duam dışında pek katkım olamayacak ama mutlaka biliyorsunuzdur, yine de belirtmek istedim: bebeğiniz emmese bile çıplak halde göğsünüze yatırın, kokunuzu alsın. ileriki yaşlardaki psikolojisini çok etkiliyormuş.

Back