• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Türkiye Rezilliği : 12'sinde Evlendirildi, 13'ünde Anne Oldu, 14'ünde Öldü

Haberi okuyunca agladim ,bende 16 yasindayim cunku
kendimi onun yerine koydumda nekadar şansliyım ama hala şükür
etmekten acizim dedi abdest alip namaz kildim ölen kardesimizin
ruhuna bol bol dua okudum. ve dünyada adalet diye bisey olmadigni anladim
ben o yastayken sokakta oynuyodum .
Acı ama gercek 21. Yüzyülda "ÇOCUĞUN COCUGU OLUYO"
allah ölen kardesimizin mekanini cennet etsin.
Onu o hale getirenlerde şeytanlarindan bulsunlar !!

Doğuda kızlar, kadın doğar. Ecellerinden önce ölürler. İlk yemeği anasının memesinden gelen ve yediği çanağa tükürmekte sakınca görmeyen erkek, o kadar çok kadın gömer ki artık toprak bile dişidir. Bu yüzden Toprak Ana diye bilinir.
Perilerin şanı buradan gelir. Diri diri toprağa gömüle gömüle toprağı bile kadın yapmışlardır. Bu yüzden verimsizdir ve çoraktır. Buna da kadının intikamı denir.

Hakan Günday

Hasta ruhlu pedofililer ve onlara destek olan aşağılık aileleri için artık çok ciddi yaptırımlar gelmeli .

Töre... Durup düşünüyorum. Yapılan ne, yok... Sadece böyle bir haber duyunca isyan ediyoruz. Oysa cevap çıkıyor hemen, orada töre bu.
Yıllardır düşünürüm asıl sorun töre iken neden terör ile anılıyor doğu bölgemiz. Hep merak ederim terör mü töreyi bitirmek istemiyor töre mi terörü....
Ahh Kader keşke ilk olsaydın ve son olsan.. İçim acıyor, hele haber sitelerindeki o kederli bakan fotoğrafın gözümün önünden gitmiyor. Mekanın cennet olsun güzel kardeşim....

Doğu ve Güneydoğu da son 10 yılda gerçekleşen evliliklerin % 33 ü çocuk gelinlerden oluşuyor olmasının ve bu istatistiğin değişen ve gelişen zamana karşı artıyor olması !

Eğer töre diyorlarsa adına , törenize ........

Eğer din diyorlarsa adına , cehaletinize......

Eğer aşk (!) diyorlarsa adına , aşkınıza.....

Utanç duyuyorum aslında çıkıp sadece bu haberlerin altına yorum yazmaktan ve bundan öteye gidememekten .

Bu ülkede Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı taşın altına elini sokmaktan korkuyorsa aşiret törelerine karşı , vay ben sizin Bakanlığınıza da ...

Aslında yaşı 14 değilmiş resme bakın yahu diye Kaderin fotoğraflarının altına şuursuz yorum yazanları okuyunca insanlığımdan utandım bir kez daha .

Uçan Süpürge'den Çocuk Gelinler Sözlüğü
Uzun yıllardır küçük yaşta ve zorla evlilikler sorunu hakkında çalışmalar yürüten Uçan Süpürge Derneği, ‘Çocuk Gelinler Sözlüğü’ hazırladı.

Uçan Süpürge Derneği Editörü Selen Doğan, böyle bir sözlüğün ilk kez hazırlandığını söyledi. Bunun bir gereksinim olduğuna dikkat çeken Doğan, “Çünkü ‘çocuk gelinler’ dendiğinde, herkes farklı bir şey algılıyordu ve doğal olarak, yalnızca 12-13 yaşlarında evlendirilmiş kız çocuklar akla geliyordu” dedi.

Doğan, şöyle devam etti:

“18 yaşını doldurmadan yapılmış evlilikler, çocuk evlilikleridir. Bunun yanı sıra çocuk evliliklerinin sebep olduğu sorunlar, hastalıklar, bu konudaki hukuki düzenlemeler, çocuk haklarıyla ilgili özel günler ve bu sorunla ilişkisi olan her şeyi bir araya getirelim, bir sözlük yapalım dedik. Bu bence kamu yönetiminin, karar vericilerin, yetişkinlerin ve çocuk ve kadın hakları alanında çalışan kişilerin yararlanabileceği bir kaynak oldu. Çünkü çocuk evlilikleriyle ilişkili kavramları basit ve anlaşılır bir dille yazdık, yazarken de toplumsal cinsiyet bakış açısını gözettik.”

A’DAN Z’YE KAVRAMLAR
Çocuk Gelinler Sözlüğü’nde, A’dan Z’ye, 100 üzerinde kavram yer alıyor.

Sözlük, “şartlı nakit transferi, ilgili kuruluşlar, zorunlu eğitim, medeni yasa, nafaka, nikah, zorla evlilik, istismar biçimleri, evlilik yaşı, evlilik sözleşmesi, doğum kontrolü, çocuk işçiliği, çocuk adalet sistemi, boşanma, aile planlaması” gibi çeşitli kavramlar hakkında açıklamalar içeriyor.

Sözlükte yer alan bazı kavramlar şöyle:

Acil Yardım Hattı: Küçük yaşta evlendirme tehdidi altındaki bireylerin arayıp güvenlik, sağlık, psikoloji veya hukuk desteği alabileceği telefon numarasıdır. Devlete ait tek yardım hakkı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki ALO 183'tür.

Berdel: Eskisi kadar yaygın olmasa da halen görülen bir evlendirme biçimidir. Yasal değildir.

Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek İçin Ortaklık Ağı: UNICEF'in desteğiyle kurulmuştur. Amacı, Türkiye'de çocukların yararına faaliyet gösteren ulusal veya yerel sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve meslek örgütlerinin çocuğa karşı şiddeti önlemeye yönelik hak temelli izleme ve savunu çalışmalarını kolaylaştırmak ve desteklemektir.

Çocuğun yüksek yararı: Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 3. maddesine göre, kamusal ya da özel sosyal yardım kuruluşları, mahkemeler, idari makamlar ya da yasama organları tarafından yapılan ve çocukları ilgilendiren bütün faaliyetlerde çocuğun yararı temel düşüncedir.

Çocuk Hakları İzleme Komitesi: Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin üye devletlerce uygulanmasını izleyen bağımsız uzmanlardan oluşmuş bir organdır.

Girls not Brides: Çocuk evliliklerini durdurmak için küresel çapta örgütlenmiş, merkezi İngiltere'de olan bir ağdır.
Cumhuriyet gazetesi

Güzel bir çalışma olmuş,ben beğendim.

Elbette en büyük sebep toprak reformunun yapılamaması ve ordaki tüm toprak ve üzerinde yaşayan canlıların ağaya ait olduğu gerçeği......hiçbir bakanlık tam anlamıyla bu törenin üzerine gitmez çunkü ağalar kime oy verirse iktidar odur

Back