• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir topuk dikeni derdim var

07marla34

Her hata bakiredir tekrarı zevke girer
Kayıtlı Üye
23 Mart 2014
1.141
1.213
133
Herkese iyi akşamlar...birkaç aydır topuk dikeni rahatsızlığı çekiyorum hele sabahları bir süre yürüyemiyorum
Doğru düzgün basamamakta yıllar önce kurtuldum dediğim menisküs ü hortlattı,
Anlayacağınız ciddi sıkıntı yaşıyorum

Ha bu arada Dr git diyecekler için gittim biri lokal iki tane ağrı kesici verdi sadece bende eczaneden silikon tabanlık aldım.
Varmıdır başına gelen var mı?.
nasıl kurtulurum bu sıkıntıdan

O tabanlıkları düzenli kullanırsanız geçiyor. Evin içinde de topuğu noktalı terliklerden giyin

Bende aynı sorunu yaşıyorum ayağımın üzerine basamıyorum özellikle sabah uyandıktan sonra coşuyor. Soda şişesine tabanından topuğuna gezdirerek basacaksın o rahatlatıyor zamanla. Terliksiz gezmeyeceksin ve fazla kilo varsa vermelisin kilo sebep oluyor. Ben geçen sene fizik tedaviye gittim bir kerede hallolmuştu kırmıştı topuktaki odakları lazerle. Ertesi gün hiç bir ağrım kalmamıştı ama alıştırmalarımı yapmadım söz dinlemedim tekrarladı maalesef.

O tabanlıkları düzenli kullanırsanız geçiyor. Evin içinde de top
Bende aynı sorunu yaşıyorum ayağımın üzerine basamıyorum özellikle sabah uyandıktan sonra coşuyor. Soda şişesine tabanından topuğuna gezdirerek basacaksın o rahatlatıyor zamanla. Terliksiz gezmeyeceksin ve fazla kilo varsa vermelisin kilo sebep oluyor. Ben geçen sene fizik tedaviye gittim bir kerede hallolmuştu kırmıştı topuktaki odakları lazerle. Ertesi gün hiç bir ağrım kalmamıştı ama alıştırmalarımı yapmadım söz dinlemedim tekrarladı maalesef.

Cevabınız için teşekkürler gerçekten..
terlik giyebilen biri hiç olamadım hatta çorab giymeyi bile pek sevmem nasıl başarıcam bilmiyorum ama soda şişesine hemen başlıyorum. Allah düşmanıma vermesin ya

O tabanlıkları düzenli kullanırsanız geçiyor. Evin içinde de top

Cevabınız için teşekkürler gerçekten..
terlik giyebilen biri hiç olamadım hatta çorab giymeyi bile pek sevmem nasıl başarıcam bilmiyorum ama soda şişesine hemen başlıyorum. Allah düşmanıma vermesin ya

Cevabınız için teşekkürler gerçekten...
Hiçbir zaman terlik giyebilen biri olmadım hatta çorabı bile giymeyi sevmem nasıl alışacağım bilmiyorum ama hemen soda şişesi masajı a başlıyorum

verdikleri tabanlıgı düzenli kullanırsan geçer anneminde vardı resmen iğne gibi batıyor diyordu basamıyordu ama o tabanlıgı düzenli kullandı ve geçti

Ben evdeki terliğime bile Japon yapıştırıcı ile silikon tabanlık yapıştırdım, geçti. Ayakkabılarımda da var. Bir de topuk dikeni eksersizlerine bakın internetten. Faydası oluyor.

Doktor egzersiz öneriyor onları yapın.
Annemde de vardı egzersizleri düzenli yaptı çok kısa Bi süre içinde geçti.
Geçmiş olsun.

Herkese iyi akşamlar...birkaç aydır topuk dikeni rahatsızlığı çekiyorum hele sabahları bir süre yürüyemiyorum
Doğru düzgün basamamakta yıllar önce kurtuldum dediğim menisküs ü hortlattı,
Anlayacağınız ciddi sıkıntı yaşıyorum

Ha bu arada Dr git diyecekler için gittim biri lokal iki tane ağrı kesici verdi sadece bende eczaneden silikon tabanlık aldım.
Varmıdır başına gelen var mı?.
nasıl kurtulurum bu sıkıntıdan
Ayni sorunum vardi. Bana iyi geleni paylasmak isterim. Pamuga saf zeytinyagi dokup topugumuza bagliyoruz. Tulbentle falanda olur. 3. gunun sonunda gecmisti.

Gecmis olsun sizede

Doktor egzersiz öneriyor onları yapın.
Annemde de vardı egzersizleri düzenli yaptı çok kısa Bi süre içinde geçti.
Geçmiş olsun.
Dr bana egzersiz söylemedi birisi krem ağrı kesici bide normal ağrı kesici verdi egzersiz İnternetden bakıyorum

Dr bana egzersiz söylemedi birisi krem ağrı kesici bide normal ağrı kesici verdi egzersiz İnternetden bakıyorum

Evet internete topuk dikeni egzersizleri yazarsanız hepsi çıkıyor zaten görsellerde. Düzenli yapın faydasını görürsünüz.
Mesela bende de boyun düzleşmesi var egzersiz dışında hiçbişey fayda etmedi .
Çok zor topuk dikeni annemden biliyorum ama şimdi çok rahatladı gayet iyi Allah size de şifa versin.

Benimde vardı, ayağa kalkamıyor ilk kalktığımda topallıyordum resmen. Annem annanem teyzemler herkeste varmış bizde genetikmidir bilmem artık. Neyse bizimkiler çözümü ispirtoyla çözmüş. Pamuğa döküp topuğunuza koyup sarıyorsunuz 3 gün beklemesi gerekiyormuş. Denedim 2.günü sabahı topuğum delindi sandım. İğne batıyor gibiydi. Öğlenden sonra dayanamadım açtım. Yine de o gün bugündür ağrım yok şükür. 1,5 gün bana yetti. O hergün yaşadığım acılardansa o kadar dayanılır sanırım.
Zeytinyağı yazmış yukarda arkadaş onu deneyin muhtemelen daha acısızdır, işe yaramazsa ispirtoyu öneririm. Biraz zorluyor ama tecrübeyle sabit işe yaradı :))

Evet internete topuk dikeni egzersizleri yazarsanız hepsi çıkıyor zaten görsellerde. Düzenli yapın faydasını görürsünüz.
Mesela bende de boyun düzleşmesi var egzersiz dışında hiçbişey fayda etmedi .
Çok zor topuk dikeni annemden biliyorum ama şimdi çok rahatladı gayet iyi Allah size de şifa versin.
Çok sağolun... kilo fazlalığı da var o da baskıyı artırıyor vermem lazım

Sana korkunçlu bir olay anlatayım. Benim güzel anamm garib anamm bir zamanlar bu illet yüzünden çok sancı çekti. Bir komşumuz canı sağolsun anneme demiş ki bilmem ne otunu kaynat. Topuklarına sür. Tülbent ile sarıp bir gün bekle hemen geçiyor. Acıdan kıvranan annem hemen bulmuş o otları kaynatmış etmiş sarıp beklemiş. Birden acı ile çığlık atıp açınca görmüş ki yaralar oluşmuş, su toplamış topukları. Ya işte akıl tutulması mıdır nedir o haliyle kalkıp eczaneye gitmiş. Cahil biri de değildir ama o an acıdan sanırım ilk gördüğü yere girdi. Eczacı bey bunun canı sağolmasın anneme demiş ki toplu iğneyi mumda ısıt ve o yaraları dağla. Suları akıt. Canım annem bunu da gelip ağlaya ağlaya yapmış. Sonrası korkunç. Birde o haliyle acile gitmiş. Yahu kadın taksi çağır, birinden yardım iste ama yok tek başına gitmiş. Genç bir kadındı diyor doktor için bakmış anneme baya kızmış haliyle. “Teyze bunlar ne” diye bağırmış. Tek tek temizlemiş. Annemde anlatmış yaptığı şeyleri. Daha çok kızmış doktor hanım sağolsun varolsun. Gelmesen kangren olurdu bu yaralar deyip bir güzel de korkutmuş. Sulu kabarcıklar patlatılmazmış. İyileşmesi beklenirmiş “Bir daha sakın ot sürme” vs şeklinde konuşmuşlar. Bir müddet sargılı kaldı. Tetanoz aşısı olmuştu kızdırılmış toplu iğneler yüzünden.

Yani hanım efendi lütfen ama lütfen tıbbi olmayan hiçbir yöntemi doktorunuza danışmadan denemeyiniz.

Bu arada annemin topuk dikenleri bu olayla iyileşti. :KK53:

Sana korkunçlu bir olay anlatayım. Benim güzel anamm garib anamm bir zamanlar bu illet yüzünden çok sancı çekti. Bir komşumuz canı sağolsun anneme demiş ki bilmem ne otunu kaynat. Topuklarına sür. Tülbent ile sarıp bir gün bekle hemen geçiyor. Acıdan kıvranan annem hemen bulmuş o otları kaynatmış etmiş sarıp beklemiş. Birden acı ile çığlık atıp açınca görmüş ki yaralar oluşmuş, su toplamış topukları. Ya işte akıl tutulması mıdır nedir o haliyle kalkıp eczaneye gitmiş. Cahil biri de değildir ama o an acıdan sanırım ilk gördüğü yere girdi. Eczacı bey bunun canı sağolmasın anneme demiş ki toplu iğneyi mumda ısıt ve o yaraları dağla. Suları akıt. Canım annem bunu da gelip ağlaya ağlaya yapmış. Sonrası korkunç. Birde o haliyle acile gitmiş. Yahu kadın taksi çağır, birinden yardım iste ama yok tek başına gitmiş. Genç bir kadındı diyor doktor için bakmış anneme baya kızmış haliyle. “Teyze bunlar ne” diye bağırmış. Tek tek temizlemiş. Annemde anlatmış yaptığı şeyleri. Daha çok kızmış doktor hanım sağolsun varolsun. Gelmesen kangren olurdu bu yaralar deyip bir güzel de korkutmuş. Sulu kabarcıklar patlatılmazmış. İyileşmesi beklenirmiş “Bir daha sakın ot sürme” vs şeklinde konuşmuşlar. Bir müddet sargılı kaldı. Tetanoz aşısı olmuştu kızdırılmış toplu iğneler yüzünden.

Yani hanım efendi lütfen ama lütfen tıbbi olmayan hiçbir yöntemi doktorunuza danışmadan denemeyiniz.

Bu arada annemin topuk dikenleri bu olayla iyileşti. :KK53:
Çok haklısınız korkunç bir durum, Allah kimseyi çaresiz bırakmasın insan ne yapacağını bilemiyor
Zeytinyağını deneceğim zararı olacağını sanmıyorum. Umarim kurtulurum bundan bende insanın yürüşünü, dengesini bozuyor

Back