Bir "tık" bir "hayat" kadar yakındır

nrsnkma39

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
3.556
10
158
Ankara
Said Pervez Kambas…
Afganistan'da 23 yaşında bir üniversite öğrencisi…
Suçu: İnternetten kadın haklarını içeren bir raporu indirip arkadaşlarına dağıtmak…
Cezası: İdam ve onaylandı…
Kambas şimdi ölümü bekliyor…
Ve biz bu duruma isyan ediyoruz. Afganistan'ı çağdışı Taliban rejiminden kurtarmak için dünya seferber olmuştu…
Biz de asker gönderdik. Hatta iki kez Kabil'in savunması için orada komutanlığı Türk generalleri yaptı…
Türk askerinin orada bulunma amacı BM'nin ve NATO'nun "çağdışı Taliban rejimini yıkıp yerine çağdaş demokrasi"ye geçilmesine yardımcı olmaktı…
Bu amaçla Karzai Devlet başkanı oldu. Hatta Dışişleri eski Bakanlarımızdan Hikmet Çetin orada uzun süre NATO özel temsilcisi görevi yaptı…
Ama bu olay gösteriyor ki, Taliban rejimi hala orada hakim…
Hala kızlar okula gidemiyor. Kadınlar Burkasız sokağa çıkamıyor.
Ve son olarak 23 yaşındaki bir genç, kadın haklarını içeren bir raporu internetten indirdiği için idam cezasına çarptırılıyor.
Akıl alır gibi değil.
Sanki yüzlerce yıl öncesinden ortaçağın "cadı avı" dönemlerinden bir haber gibi…
İşte buna isyan ediyoruz…
Eğer kadın hakkını savunmak idam cezası gerektiriyorsa, bizim askerimizin orada ne işi var. BM ve NATO orada ne yapıyor…
İngiliz The independent Gazetesi 23 yaşındaki üniversite öğrencisinin idam kurtarılması için bir kampanya başlattı. İngiliz Hükümeti'nin müdahalesi için okurlarını imza atmaya çağırdı.
Biz de katılıyoruz.
Eğer bu idamı durdurabilirsek; büyük bir insanlık suçunu önlemiş olacağız.
Eğer sizin de kurtarılacak bir hayatta ufak bir payınız olsun isterseniz aşağıdaki kısa metnin Türkçe ve İngilizcelerini tıklayın…
Bu metin, Türk Dışişleri Bakanlığı'na orada askerimiz bulunduğu için Genelkurmay İnternet sitesine ve Birleşmiş Milletlere gidecek…
Bir "tık" bir "hayat" kadar yakındır…

Adınız - Soyadınız : (*)
Ülke : (*)
Dışişleri Bakanlığına, Ankara

Biz aşağıda imzası olanlar, Afganistan'da haksız yere idam cezasına çarptırılan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Sait Pervez Kambas'ın idamının engellenmesi amacıyla Afganistan Hükümeti'ne gerekli baskının yapılması için Türk hükümetini göreve çağırıyoruz…

http://proje.hurriyet.com.tr/mailgonder/afganistan.aspx

TAMAMDIR ABLACIM, BEN GÖNDERDİM,

SADECE AFGANISTAN'MI????? BAKSANIZA TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR...
ÖRÜMCEKLEŞMİŞ BEYİNLER BUNLAR, BAŞKA BİR AÇIKLAMASI YOK......

İnanamadım, yazık günah..Bu nasıl bir mantık?

Tüm site arkadaşlarımı bu topiğe davet ediyorum..Duyanlar duymayanlara haber versin.

ben gönderdim.hatta annem ve teyzelerim ve kuzenlerim adına da gönderdim.inşallah bir faydası olur ve o genç idamdan kurtulur.ben bu sitenin bütün hanımlaını bu topice davet ediyorum.Şeniz

CANIM BENİİİM, HAY AKILINI SEVEYİM SENİN, ÇOK İYİ FİKİR VERDİN SAOL, BENDE TÜM AKLIMA GELENLER ADINA GÖNDERDİM VALLA:1hug:a.s.:enbuyukkk:

bende gönderdim canım umarım işe yarar.

suclu sucsuz ayırt edilemez oldu artık,haksızlık bu

eLLELE VERELİM ŞU GENCİN DARAĞACINDAN ALINMASINA DESTEK OLALIM,BU SUÇLAMAYA KARGALAR GÜLER.BİZLER,KADINLAR HADİ ..........

23 yaşındaki bir genç, kadın haklarını içeren bir raporu internetten indirdiği için idam cezasına çarptırılıyor.
Akıl alır gibi değil.
Sanki yüzlerce yıl öncesinden ortaçağın "cadı avı" dönemlerinden bir haber gibi…
Eğer kadın hakkını savunmak idam cezası gerektiriyorsa, bizim askerimizin orada ne işi var. BM ve NATO orada ne yapıyor…
İngiliz The independent Gazetesi 23 yaşındaki üniversite öğrencisinin idam kurtarılması için bir kampanya başlattı. İngiliz Hükümeti'nin müdahalesi için okurlarını imza atmaya çağırdı.
Biz de katılıyoruz.
Eğer sizin de kurtarılacak bir hayatta ufak bir payınız olsun isterseniz aşağıdaki kısa metnin Türkçe ve İngilizcelerini tıklayın…
Bu metin, Türk Dışişleri Bakanlığı'na orada askerimiz bulunduğu için Genelkurmay İnternet sitesine ve Birleşmiş Milletlere gidecek…
Bir "tık" bir "hayat" kadar yakındır…

Afganistan’da Pervez Kambakş adlı gazetecilik öğrencisi bir genç, internetten kadın haklarını konu alan bir bildiri indirip üniversitede dağıtmak suçundan yargılandığı şeriat mahkemesinde idam cezasına çarptırıldı. Din adamları "İdam hemen infaz edilsin" diye gösteri yapıyor, ama karşılarında, "Pervez’i bırakın" diyen kadınlar var.

AFGANİSTAN’ın kuzeyinde bulunan ve Mevlana’nın da doğum yeri olan Belh şehrinde yaşayan 23 yaşındaki Seyid Pervez Kambakş, internetten indirdiği bir yazı yüzünden idama mahkum edildi. Şeriat mahkemesi kararına göre Kambakş’ın suçu, Farsça yayın yapan bir siteden kadın haklarını konu alan bir bildiriyi bilgisayarına indirmek. Bildiriyi, Belh Üniversitesi’nde arkadaşlarına ve öğretmenlerine dağıtan genç, gelen bir şikayet üzerine tutuklanmış ve avukat tutma izni verilmeksizin gizlice yargılanmaya başlamıştı.
"İslam’a küfür" kapsamında değerlendirilen ve suç unsuru sayılan bildiride, kadının baskı altında tutulmasını Kuran’ın meşrulaştırdığını savunan bugünkü aşırı dincilerin, Hz. Muhammed’in görüşlerini de kasten çarpıttığı öne sürülüyordu. Cihan-ı Nev (Yeni Dünya) gazetesinde muhabirlik de yapan gazetecilik öğrencisinin acilen idam edilmesi isteniyor.

Taliban’ın 6 yıl önce devrilmesinden sonra "kurtarıldığı" sanılan Afganistan’ın, Batı destekli Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin yönetimi altında da bu tür kararlara sahne olması, uluslararası toplumda tepkilere neden oldu. BM, insan hakları örgütleri, Batılı diplomatlar ve basın örgütleri, Karzai hükümetine af çağrısı yaptı. Ancak Afganistan Senatosu, dün idam cezasını onaylayan bir karar aldı. Kambakş’ı kınayan karar tasarısının, Karzai’nin yakın müttefiklerinden Sibgetullah Mücahidi tarafından hazırlanması dikkat çekti. Kararda, Karzai’ye, "gayri İslami" dış baskılardan etkilenmemesi çağrısı yapıldı. Meclis Birinci Sekreteri Eminuddin Muzafferi de, "İnsanlar bizim bir İslam ülkesinin temsilcileri olduğumuzu ve İslam dininin saygınlığına yönelik hakaretlere asla tahammül etmeyeceğimizi anlamalı" diye konuştu.
Ulema hemen İnfaz İstİyor Afgan kadInI "BIrakIn" dİyor
AFGAN din adamları, idamın bir an önce infazı için Takhar, Pervan ve Belh eyaleti ile Kambakş’ın tutuklandığı Mezar-ı Şerif şehrinde gösteriler düzenliyor. Afgan gazeteciler, Kambakş gibi idam cezasına çarptırılacakları korkusuyla protesto gösterisi yapamıyorlar. Ama Afgan kadınları korkusuz. Dün başkent Kabil’de toplanan 200 Afgan kadını, kendi haklarını savunmaya çalışan gencin serbest bırakılması için miting düzenledi.

Kadın haklarını internetten indirip dağıtarak,idama mahkum olmak.Rabbim kelimelerin kifayetsiz kaldığı durumlardan biri daha ne denilebilirki.Destek olmalıyız.

idamı durdurmak ve insanlık suçunu önlemek için lütfen tıklayın.
UMUT ZİNCİRİ KAMPANYAsında dilekçeler 300 bini bulmuş.İdama saatler kalmış,lütfen duyarlı olalım,geç kalmayalım.

Nurşen Abla cım,Msn den geleni dağıtmıştım zaten.Ellerine sağlık,iyiki varsın.Ama biz ancak dağıtıyoruz.Asıl emek senin tabiki.a.s.a.s.

Biz de katılıyoruz.
Bir "tık" bir "hayat" kadar yakındır
-----------------------------------
DİLEKÇELER 400 BİNİ BULDU

Nurşen Abla cım,Msn den geleni dağıtmıştım zaten.Ellerine sağlık,iyiki varsın.Ama biz ancak dağıtıyoruz.Asıl emek senin tabiki.a.s.a.s.

Bende seni ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum
Eğer gencin idamdan kurtarılmasına katkımız olacaksa,emek veririm seve seve...Yakın zamanda iyi haberler almamızı diliyorum.Sevgilerimle.....

gorevimi yaptım oğretmenim sende olmasan biz hiçiz canım ablam senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…