• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir sosyal bilimcinin veteriner olma hevesi

baytarlık zor. pratik dersler olacaktır hem çalışıp hem devam yapamazsınız. biz bir tek insan anatomisini öğrenirken ne kadar zorlandık, düşününki at, kedi, köpek, kuş vs sürüyle hayvanın anatomisini bilmek gerekiyor. 5 sene olması zor olmasını kanıtlıyor. 4 yıla konular sığmamış ki 5 yıl. Uzatmadan bitiren çok az bizim üniversitede. başka bölümler olabilir ama baytarlık gerçekten çok zor.
evet tahmin edebiliyorum zorluğunu. Tıp okumaktan bile kapsamli oldugunun farkindayim. Oyle hizli hızlı bitirmek gibi bir derdim yok, 20 sene de surse farketmez, ne de olsa hayatimi baska yoldan kazanıyorum. Dönemde bir ders gecsem kafi.

oyle mi diyorsunuz:KK61:
siz benim öyle dediğime bakmayın :)
hemen bitirmek gibi bir derdiniz de yokmuş. bu sene bence çok zor ama düzenli çalışırsanız elbet ileriki senelerde kazanırsınız. hatta azmederseniz bu sene de kazanıp beni haksız da çıkarabilirsiniz :D

açıkçası dgs işlerini hiç bilmiyorum ama dgs için ösymnin yaptığı en kolay sınav derler. onunla kazanmaya çalışırsanız işiniz daha kolay olabilir belki de

Bazı bölümler yoğun olur, okuması kazanmaktan daha zordur, düzenli devam etseniz bile derslerden kalma ihtimaliniz varken siz işten izin alıp, gidebildiğim kadar giderim diyorsunuz, umudunuzu kırmak gibi olmasın ama, veterinerlik okumaya başlarsanız işi bırakmanız gerekebilir, belki şimdi üniversite okumak daha kolaydır bilemeyeceğim. Bir de dönemde bir ders geçme planınız da olmayabilir, devam zorunluluğu olan stajlar olur, bazı okullarda komite sistemi olur, tek ders değil de tüm derslerden yıllık başarınıza bakılır. Veterinerlik programlarının içeriğini tam bilmiyorum ama bunları araştırdınız mı? Girersem bi şekilde bitiririm diye düşünmüşsünüz sanırım ama sonra tahmin etmediğiniz bir yoğunlukla karşılaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar başarılar, umarım kazanırsınız.

Ben de 30umda ikinci uni okumak istiyorum. Tm cikisliyim matematigim gayet iyi sozel de keza iyidir, ama fen kismi sifir. Ben de sayisal bi bölüm istiyorum. Uni surecindeki ogrencilere sordum kendi kendime yetistirebilir miyim sinava kadar feni diye, imkansiz dediler. Zaten yari yasimdaki ogrencilerle okumak beni yeterince zorlayacaktir onu goze almak da zordu ama imkansizz yetismezz denince dustum iyice. Bilemiyorum

Benim size tavsiyem Dgs yolunu seçmeniz olur. Çünkü Dgs'de sorumlu olacağınız sayısal konular Ygs konuları ile hemen hemen aynı. Oysa Lys yolunu seçerseniz bunun mat-2'si var integrali türevi var... Baya zor yani o kısım.

siz benim öyle dediğime bakmayın :)
hemen bitirmek gibi bir derdiniz de yokmuş. bu sene bence çok zor ama düzenli çalışırsanız elbet ileriki senelerde kazanırsınız. hatta azmederseniz bu sene de kazanıp beni haksız da çıkarabilirsiniz :KK70:

açıkçası dgs işlerini hiç bilmiyorum ama dgs için ösymnin yaptığı en kolay sınav derler. onunla kazanmaya çalışırsanız işiniz daha kolay olabilir belki de
çalışmam mümkün değil, bu sene şansımı denerim olmazsa dediğiniz gibi dgs yoluna bakıcam başka şansım yok

Bazı bölümler yoğun olur, okuması kazanmaktan daha zordur, düzenli devam etseniz bile derslerden kalma ihtimaliniz varken siz işten izin alıp, gidebildiğim kadar giderim diyorsunuz, umudunuzu kırmak gibi olmasın ama, veterinerlik okumaya başlarsanız işi bırakmanız gerekebilir, belki şimdi üniversite okumak daha kolaydır bilemeyeceğim. Bir de dönemde bir ders geçme planınız da olmayabilir, devam zorunluluğu olan stajlar olur, bazı okullarda komite sistemi olur, tek ders değil de tüm derslerden yıllık başarınıza bakılır. Veterinerlik programlarının içeriğini tam bilmiyorum ama bunları araştırdınız mı? Girersem bi şekilde bitiririm diye düşünmüşsünüz sanırım ama sonra tahmin etmediğiniz bir yoğunlukla karşılaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar başarılar, umarım kazanırsınız.
teşekkür ederim gerçekçi yorumunuz içino_O

Ben de 30umda ikinci uni okumak istiyorum. Tm cikisliyim matematigim gayet iyi sozel de keza iyidir, ama fen kismi sifir. Ben de sayisal bi bölüm istiyorum. Uni surecindeki ogrencilere sordum kendi kendime yetistirebilir miyim sinava kadar feni diye, imkansiz dediler. Zaten yari yasimdaki ogrencilerle okumak beni yeterince zorlayacaktir onu goze almak da zordu ama imkansizz yetismezz denince dustum iyice. Bilemiyorum
ben zaten sıfırım fen konusunda, şimdiden başlasam 60ımda anca soru çözecek hale gelebilirim o derece:KK53:

Benim size tavsiyem Dgs yolunu seçmeniz olur. Çünkü Dgs'de sorumlu olacağınız sayısal konular Ygs konuları ile hemen hemen aynı. Oysa Lys yolunu seçerseniz bunun mat-2'si var integrali türevi var... Baya zor yani o kısım.
doğru diyorsunuz, benim de b planım dgs yolu. bu sene önlisansı kazanmak için de mecburen sınava gireceğim zaten, bakalım bir mucize olursa direkt lisansı, olmazsa önlisansı kazanırım zaten kolayca.

önlisans var ama tek başına bir işe yaramıyor, oradan lisans tamamlanarak vet olunabiliyor
Sınavsız 2.üniversite olarak yazılırsınız aöf ye sonra dgs ile tamamlarsınız.LYS de sayısal alanları yapmanız gerek.kimya,biyoloji,vs imkansız diyorsunuz bu şartlarda 330 biraz zor gibi gözüküyor,en azından aöf d okurken kendinizi dgs hazırlarsınız.

Sınavsız 2.üniversite olarak yazılırsınız aöf ye sonra dgs ile tamamlarsınız.LYS de sayısal alanları yapmanız gerek.kimya,biyoloji,vs imkansız diyorsunuz bu şartlarda 330 biraz zor gibi gözüküyor,en azından aöf d okurken kendinizi dgs hazırlarsınız.
malesef bu bolumun onlisansi sinavsiz 2. Üniversite kapsaminda degilmis. Bu yil treni o yuzden kacirdim. Sinava girmek zorundayim her türlü

Back
X