• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir sosyal bilimcinin veteriner olma hevesi

Sexingthecherry

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2012
2.612
3.844
133
Merhabalar
Liseden sözel çıkışlıyım, zaten üniversiteyi bile bitireli 6 yıl oldu. Matematiğim kötü, fen deseniz eksiye inerim muhtemelen. Bu güne kadar tüm sınavlardan iyi dereceler aldım çünkü sözelim süperdi. Öss, Kpss ve ales de neredeyse Türkçe ve diğer sözel kısımlardan fule yakın yaptığım için iyi puanlar alarak atandım. Ama şimdi veterinerlik mf3 puanı ile alıyormuş. benim bu saatten sonra kimya falan çalışmaya hem vaktim yok hem de altyapım yok. Bu puan işlerinden epeyi uzak kaldım. Gençler şimdi bu konularda benden daha bilgilidir, acaba 330larda puan almam imkansız mı?
Diyelim ki aldım ve kazandım. Hiç fen altyapısı olmadan ama büyük bir istekle derslere çalışsam başarabilir miyim?
Bir diğer seçenek de önlisansını okuyup dgs ile lisans tamamlamak. Bu yolu izlemek daha mı işimi kolaylaştırır?
Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

benim merak ettiğim. kazanırsanız atandığınız kurumdan ayrılacak mısınız? tekrar öğrenciliğe dönecek misiniz?
bu vet. benim de aklımda da.

benim merak ettiğim. kazanırsanız atandığınız kurumdan ayrılacak mısınız? tekrar öğrenciliğe dönecek misiniz?
bu vet. benim de aklımda da.
yakın yerlerden birinde kazanabilirsem derslere izin kullanarak gitmeyi, her dönem sadece gidebildiğim kadar derse gitmeyi planlıyorum açıkçası.

yakın yerlerden birinde kazanabilirsem derslere izin kullanarak gitmeyi, her dönem sadece gidebildiğim kadar derse gitmeyi planlıyorum açıkçası.
anladım. ben de düşünüyorum ama ben girdiğim zamanlar yüzdelik dilim denen şey vardı. şimdi hiç anlamıyorum puan hesaplama sistemini. biraz çalışmaya da başladım. bakalım nolcak

anladım. ben de düşünüyorum ama ben girdiğim zamanlar yüzdelik dilim denen şey vardı. şimdi hiç anlamıyorum puan hesaplama sistemini. biraz çalışmaya da başladım. bakalım nolcak
ben de yeni sistemden hiçbir şey anlamıyorum, belki gençler gelir bizi aydınlatır. benim çalışmam mümkün değil.

Vallahi sorularınızın cevaplarını bilmiyorum ama veteriner olma isteğinize benden on puan :KK200:
eee canım sen de bilirsin, inanın bu ülkede hayvan cinsinden evlatlarının olması zor. hele benim gibi küçük bir şehirdeysen tam bir çile... kendi göbeğimi kendim kesmek istiyorum. sokaktaki hayvanlar için bir şeyler yapmak istiyorum ama parayla bile çağırsam gelmiyorlar gelseler ilgilenmiyorlar... bu kısır döngüden yoruldum. hiç değilse yetkinliğim ve yetkim olsun bu canlara yardım edebilecek.

eee canım sen de bilirsin, inanın bu ülkede hayvan cinsinden evlatlarının olması zor. hele benim gibi küçük bir şehirdeysen tam bir çile... kendi göbeğimi kendim kesmek istiyorum. sokaktaki hayvanlar için bir şeyler yapmak istiyorum ama parayla bile çağırsam gelmiyorlar gelseler ilgilenmiyorlar... bu kısır döngüden yoruldum. hiç değilse yetkinliğim ve yetkim olsun bu canlara yardım edebilecek.

Yaa çok güzel umarım olur inanıyorum ben başaracağınıza. Ne kadar çok sağlıklı can o kadar mutlu bizler.

Yaa çok güzel umarım olur inanıyorum ben başaracağınıza. Ne kadar çok sağlıklı can o kadar mutlu bizler.
umarım mümkün olur. 4 yılda bitmesin de 10 senede bitsin. hele bi kazansam. kendimde üniversitede çalıştığımdan görüyorum, eskisi gibi değil lisans okumak, artık herşey öğrencilerin kolaylığı için.

umarım mümkün olur. 4 yılda bitmesin de 10 senede bitsin. hele bi kazansam. kendimde üniversitede çalıştığımdan görüyorum, eskisi gibi değil lisans okumak, artık herşey öğrencilerin kolaylığı için.
kolaylık olsaydı 2. öğretimleri kaldırmazlardı. çalışanlar için zor oluyor. ben çok istiyorum ama nasıl bir kolaylık yapacaklarsa artık ...

yeni nesil üniversite öğrencilerini bilmiyorum inan. şu durumda kendim ne derece şanslı olurum ona bakıyorum. kazandım diyelim nasıl okuyacağım hem iş hem okul :kahve:
doğru diyorsun zor tabi...onu da o zaman düşünürüm diyorum artık. veterinerlik bölümünün ne özel üniversitesi ne ikinci öğretimi var üstelik.

doğru diyorsun zor tabi...onu da o zaman düşünürüm diyorum artık. veterinerlik bölümünün ne özel üniversitesi ne ikinci öğretimi var üstelik.
ben zmaanında yazmadığıma pişmanım. evimin dibindeydi okul. kafamı duvarlara vuruyorum anamın sözünü dinlediğim için.

baytarlık zor. pratik dersler olacaktır hem çalışıp hem devam yapamazsınız. biz bir tek insan anatomisini öğrenirken ne kadar zorlandık, düşününki at, kedi, köpek, kuş vs sürüyle hayvanın anatomisini bilmek gerekiyor. 5 sene olması zor olmasını kanıtlıyor. 4 yıla konular sığmamış ki 5 yıl. Uzatmadan bitiren çok az bizim üniversitede. başka bölümler olabilir ama baytarlık gerçekten çok zor.

ahh ne iyi olurdu.bende cok istiyorum . kac yavrum kaydi gitti ellerimden bencil veterinerler yuzunden.. 30 undan sonra olur mu ki ... kismet... insaallah sen basarirsin

Back
X