• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sorum var?

İlk seansta sizi henüz tanımadan yorum beklemeyin bence, hatta bana kalırsa genel olarak yorum beklemeyin. Çünkü önemli olan o yorumları psikoloğun yapması değil, sizin kendi kendinize yapabilmeniz. Psikolog size yol gösterir sadece. Ben hem psikoloğum, hem de bir kaç aydır kendim bir psikoloğa gidiyorum. Psikoloğum mesela yorum yapmaktan ziyade seansta bir şey anlatırken mesela daha önceki seanslarda söylediğim bir şeyi hatırlatıyor daha önce de böyle söylemiştiniz diye. Bunu söyler söylemez şöyle bi durup düşünmeye başlıyorum, aaa ben bunların bağlantılı olduğunu hiç fark etmemiştim, şimdi böyle düşününce aslında bi de şöyle şöyle bişey daha var diye konuyu daha da açıyorum. Orada o bağlantıyı fark etmesem muhtemelen o da söylemeyecek bu söylediğinizle eskiden söylediğiniz şeyler birbiriyle bağlantılı diye. Çünkü önemli olan o bağlantıyı benim kurabilmem, o sadece dışardan bakan bi gözle benim bu bağlantıyı kurabilmeme yardımcı oluyor.

siz ilk seansta direk çözüme ulaşmak istediyseniz o işler öyle olmuyor.
önce bir sizi tanıyacak, konuşmanızı dinleyecek, sorular soracak.. sonra terapiye başlayacak.
bir kaç kere daha gidin, baktınız tatmin etmiyor öyle bırakırsınız

Ilk gidisiniz ise normal değil mi? Sizi tanımaya çalışıyor, sıkıntınızı dinliyor. Asıl bir şey dese belki ters teper. Bir ölçüp biciyordur diyorum. Benim gittiğimde ilk seferde dinlemişti hep. Tabii sorular sormuştu. Bir de psikiyatriste gitmiştim. O da kendini anlatmıştı baya. Ki onlar çok süre de vermez mesela. Ama baya kalmıştım. Herhalde hep ben mi dinleyeceğim biraz da onlar dinlesin zamanı gelmişti adamın. O da bana denk geldi:))) yüksek lisans zamanı yaptığı sunumdan, yerine kadar bahsetmişti.
Tabi ki normal ama ben ilk defa gitmedim ki.Yani soru bile sormadı ben soru sordum geçiştirdi ikinci defa gelirsen felan dedi.

Ilk oldugu icin birden bire yuklenmek istememistir, bilgi toplamaya calisiyordur.

İlk seansta benimki de çok konuşmamıştı, işin garibi ilk başta ben de çekinmiştim biraz ama bi 10 dk geçtikten sonra ve ben güvenebileceğime emin olduktan sonra, sadece nokta atışı sorularla direkt açmıştı beni. Aaa ben bunu nasıl anlatıyorum filan diyodum içimden hatta.
Şimdi bazen sohbet havasında geçiyor, bazen sadece benim dert anlatmam, içimi dökmem şeklinde yani ikimizin de adımlarıyla yol haritamız kendiliğinden belirlendi.
Bence bu ilk seansınızsa, sizin de öyle olacak zamanla.

evet normal. Hİç yorum yapmazlar sizi dinlerle. Size doğruyu söylemek yerine buldurmaya çalışırlar

Back