• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sen eksiktin pıhtı?

ozgurruzgar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2015
732
498
103
34
Merhaba arkadaşlar bugun kadın doğum doktora gittim 2.cocugu düşündüğümüz için muayene olayım ona göre adım atayım istedim kan hastalığım olduğu için tedavi olduğum için kulladığım ilacın gebelikte bi sıkıntı olup olmucagınıda öğrenmek istedim hemde cocuğumda benim gibi hasta doğarmı diye öğrenmek istedim.gerci bendede bu hastalık doğumdan sonra cıktı cok şükür çocugum hasta değil neyse uzatmayım ben bunları öğrenmek için gittim ama kan pıhtılaşma sorunum oldunu öğrendim hamile kalmamda sorun olmadını söyledi ama hamile kaldım gibi tedavi olmam lazımmış düşük yaparmışım düşük yapıp yapmadımı sordu evet yapmadım cocuğumda saglıklı doğdu cok şükür.

Peki arkadaşlar aranızda böyle sorun yasayan varmı madem böyle bi rahatsızlığım var neden şimdi tedavi etmiyolarda hamileyken tedavi olcaksın diyolar simdi risk altındamıyım bu hastalığın bana hamile kalmadan zararı varmı beni aydınlatırsanız sevinirim arkadaslar cünkü doktorum hamile kalmamı bekliyo aydınlatmak için heralde:)

Hamilelik durumunda başından itibaren coraspirin veriyorlar pıhtılaşma için. Kuzenimde öyle olmuştu ondan biliyorum ama sıkıntı olacak bir durum değil sanırım.

hamile kalmanda sıkıntı çıkarmaz ama kaldıgın an iğne kullanmaya başlayacaksın doğurana kadar
pıhtı bozuklgunda anneden bebeğe kan akışı olmaz yada yeterli olmaz kan akışını hızlandırıp bebeğe kanın daha verimli ulaşması için tedavi olarak iğne kullanılır bunun için hamile kalmazdan önce tedavi görmeyi çogu dr uygun bulmz fakat bazı dr lar coraspirin içmeyi tavsiye eder yanında folikasit c vitamini çinko b vitaminleri kullanabilirsin
benim iki kimyasal iki boş gebeliğim oldu araştımada pıhtılaşma bozuklugu çıktı
tedavi görmeden tekrar hamile kaldım daha keseyi görmeden iğneye ve coraspirine başladık

Hamilelikte bir sıkıntı olmasın diye veriyorlar canım. Bende doğum yaptıktan sonra DVT geçirdim ve yapılan testler sonucu genetik kan pıhtılaşması olduğunu öğrendim. Doktorum ikinci hamilelikte kan sulandırıcı iğne vurulmam gerektiği söyledi banada.

Bu gunumuzun en popouler hamilelik hastaligi canim uzulme cozumu var.bende de var bundan...amlayacagim dille anlatayim sana..şimdi gebe kalindiginda vücuttaki kan pihtilasmaya basliyor.bizim gibi kam pihtilasmasi olanlarda bu olay fazlca oluyor.damarlardaki kan fazla pihtilastiginda ise bebege bagli kan damarlarından bebege kan gitmiyor..dolayisiyla embriyo beslenemiyor ve erken kayiplar oluyor..sanirim 7. 8. Haftalar gibi..ama hamile kaldiginiz amlasilinca hemen coraspin ve kan sulandirici gunluk ignelere baslarsaniz bi sikinti olmaz Allahin izniyle

Korkulacak bi durum değil, kan sulandırıcı iğne kullanırsınız.
Doktorunuz durumunuza göre belirler.
İğne kullanmıştım ben, kolaylıklar diliyorum.

hamile kalmanda sıkıntı çıkarmaz ama kaldıgın an iğne kullanmaya başlayacaksın doğurana kadar
pıhtı bozuklgunda anneden bebeğe kan akışı olmaz yada yeterli olmaz kan akışını hızlandırıp bebeğe kanın daha verimli ulaşması için tedavi olarak iğne kullanılır bunun için hamile kalmazdan önce tedavi görmeyi çogu dr uygun bulmz fakat bazı dr lar coraspirin içmeyi tavsiye eder yanında folikasit c vitamini çinko b vitaminleri kullanabilirsin
benim iki kimyasal iki boş gebeliğim oldu araştımada pıhtılaşma bozuklugu çıktı
tedavi görmeden tekrar hamile kaldım daha keseyi görmeden iğneye ve coraspirine başladık
Cok tesekkür ederim canım peki bunları acıkmadada yardımcı olurmusun

Anti kardiyolipin ıgg 21. 0 - 10
Anti fosfolipit ıgg. 35. 0 - 10
Ayrıca bende immun yetmezliği var ivig alıyorum oda insallah cocuğa gecmiyodır

Cok tesekkür ederim canım peki bunları acıkmadada yardımcı olurmusun

Anti kardiyolipin ıgg 21. 0 - 10
Anti fosfolipit ıgg. 35. 0 - 10
Ayrıca bende immun yetmezliği var ivig alıyorum oda insallah cocuğa gecmiyodır

bunlar hakkında bilgim yok malesef bana yapılmıştı değerler normal cıkmıştı dr un açıklama yapar canım

Back