• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir saat icin kan gövdeyi götürüyor (!)

Düğünden önce saat alma adeti var mı?

• Evet tabiki

OY: 7 36,8%
  • Hayır uydurmayın

OY: 12 63,2%

• Ankete Katılan
    19

samantha

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2009
9.980
17.324
773
44
Arkadaşlar acil, cok buyuk dert var başımızda. Arkadaşımla nisanlisi birbirine girdi. Soru şu:

Geline düğünden önce saat alma adeti var mi?

Trakyalıyım bizde de sadece erkeğe istenirse saat alınır.
Neymiş bu bana onu al şuna bununal yaaa:işsiz: Zorla alınan şeyden ne olur ki anlamıyorum.

Kan gövdeyi götürecek kadar vahim degil alinip alinmamasi eğer içlerinden gelirse alabilirler tabi bize göre

Adetlere göre düğün yapmayı bıraksalar keşke. Karadenizde cok ağır adetler vardır, hepsini uygulamış olsaydık eminim evlenemezdik. Kimi yerde saat takılır kimi yerde takilmaz. Yani bir saat icin kan gövdeyi götürüyorsa işleri zor.

Arkadaşlar acil, cok buyuk dert var başımızda. Arkadaşımla nisanlisi birbirine girdi. Soru şu:

Trakyalıyım.. geline gerdanlık seti alınırken saat de alınır ama maddiyata göre değişir.. ağır adetler değil

Zaten ne olursa bu sacma adetler yuzunden genclerin hayati karariyo

hatayliyim antepli arkadaslarim var bizde saat alma adeti var arkadasla konusu gecmisti Onlardada varmis boyle bir adet ama ben kendime aldirmadim sevmiyorum ama simdilerde hosuma gitmeye basladi alsaydim keske diye dusunuyorum:KK48:

Nisanda kız götürülür kuyumcuya yüzük tektaş küpe ve saat alinir bana öyle alınmıştı insana geldiklerinde de 2 bilezik takmislardi

Nişanda eşim bana ben ona saat hediye ettik adet değil ama bi incelik bana kalırsa

Saati de eksik kalıversin yahu bu kadar yüzgöz olmasın bir ömür yüzyüze bakacaklar. Düğünden sonra aldırsın eşine istediğini ne bu yani

Yahu su sacma adetlerden kurtulamadik gitti. Evlilikler iyice ticarete donduruluyor bu adetler yuzunden.

Neyse, benim ailem balkan gocmeni, bizde de surusune bereket adet vardir ama geline saat alma diye bir sey yok bunlarin icinde. Ben hicbirini istemedim ve yapmadim da evlenirken. Gayet de gule oynaya mutlu bir sekilde evlendik.

Not: Sadece maddiyata dayali adetleri sacma buluyorum. Yoksa her yorenin kendine has ilginc adetleri var. Hatta bazilari gercekten guzel.

Bana hiçbir adet yapılmadı ama saat takıldı :D biraz emrivaki yapmış olabilirim bu konuda , ben saati beğendim hiç gezip araştırmamıza gerek Yok dedim :D

Back
X