Bir öğretmenin çığlıgı mutlaka izleyin

ben bir eğitimci değilim ama bu videodan çok etkilendim.etkilenmemek münkün değil bu durum beni çok üzüyor ilerde kızımı güvenipte okula nasıl göndereceğimi düşünüyorum kara kara.

herşeyden önce bir öğretmen kesinlikle,ne sebeple olursa olsun öğrencisine dokunamaz.tvde izliyoruz bazen şok geçiriyorum,kimsenin ne sebeple olursa olsun kimseye vurmaya hakkı yoktur!aldıkları bedduadan bahsetmişsizin çok doğru düşününki benim babamı ilkokuldayken bir öğretmeni dövmüş,babam 60 yaşında ama ben hala babama vuran öğretmene beddua ediyorum,her dünyada iki elim yakasında olsun babama ve tüm çocuklara vuran öğretmenlerin inşallah...

Öğretmenlere ağır ithamda bulunmuşsun bunu kabul etmiyorum.Çok zor şartlarda öğretmenlik yapıp mesleğini hakkıyla vermeye çalışan nice meslektaşlarımız var.Birkaç öğretmenin istemdışı yaptığı davranışları hepsine maledemeyiz.Ayrıca konu başlığındaki videoyu izlemişsen burada bir öğretmenin çok zor şartlarda yaşadıkları anlatılıyor.Bir öğretmenin sorunlar karşısındaki çözümsüzlük ve çektiği ızdırabı dinliyoruz.Keşke öğretmenlik diğer mesleklerde olduğu gibi okulda kalan iş olsa.Bir eğitimci olarak evimizede işimizi taşıdığımız tek meslek bu olsa gerek.Gün 24 saat biz işimizle öğrencilerimizle meşguluz.İnsanlar hata yapabilir.Biz eğitimcilerin gün geçtikçe işleri daha da çok zorlaşıyor.Sistemin getirdiği zorluklar problemli öğrencilerin sayısındaki artışlar,yaşam koşulları eğitimin kalitesinide etkiliyor.Öğretmenlerin değerli ve kutsal bir görev yaptığını unutmayacağınızı biliyor ve anlayacağınızı umuyorum.
sevgiler....................

video dan ben de çok etkilendim kimse çocuğunun bir öğretmen tarafından hırpalanmasını haketmez ama benim de babam öğretmne bu güne kadar nası çocuklarla uğraştığını ben de yakından gördüm okulumuzdaki bazı hocalar öğrencilerinden dayak yiyodu ve buna benzer bi sürü olay yaşanıyodu babamın başına bu tür bişi gelmedi ama ben dayak cenntten çıkmadır lafına inanıyorum tabi herkesin düşüncesi farklıdır bazı durumlarda çocukların zerre kadar terbiye veremedikleri çocuklarına öğretmenleri vermelidir diyorum ve nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir tabi şiiddtle çözüm olmaz ama son çara olarak kullanılmalıdır da ayrıca bu ülkede canla başla çalışan öğretmneler old. kadar aldığı parayı zerre kadar hakketmeyen öğr. de var herkes annelik babalık ve toplumdaki bütün görevlerini elinden geldiği kadar ii yaparsa da atatürk ün gözlerinin içine de rahatlıkla bakabiliriz bencee

öğretmenlere ağır ithammı?öğretmenlik çok saygı duyduğum kutsal bir meslektir,ama ne demişim;ne sebeple olsun öğrenciye vuramazlar siz bunu kim inkar edebilir?anlayamadım?bir öğretmen elalemin çocuğunu dövme hakkınamı sahiptir?inanın çok şaşırdım!bunu kabul edemem diyosunuz neyi kabul etmiyosunuz anlamıyorum?evet kim öğrencisini elalemin çocuğunu acımadan dövüyorsa iki elim yakasında olsun demişim bunu zaten her anne her insan diyo?siz neye kızdınız bu sözde?bu sitede binlerce anne var kim çocuğunun canının başkasının yakmasına razı olur?lütfen birbirimizi iyi anlayalım...

Son düzenleme:
tabikide öğretmenlik çok kutsal bir meslek ama biz zaten burda'şiddet gösteren öğretmenlerden'tvde gördüğümüz elalemin çocuğunu hastanelik eden'öğretmenlerden'bahsediyoruz!sanırım sen yanlış anladın umarım birbirimizi anlamışızdır çünkü ben bu sitede ve hayatımda kimseyi kırmak istemem hele bir öğretmeni hiç kırmak istemem,yanlış anlayıp birbirimizi kırmanın gereği yok öyle değilmi?

Merhaba videoyu izledim ve çok duygulandım. Ben bir öğretmen değilim ama bir anneyim ve bu iki hafta kadar bi süre sonra oğlumun ilk okul günü... Onu nasıl okul hayatına hazırlarım diye kara kara düşündüm hep hala dahada içim rahat deil... Burada veliler ve öğretmenler bir olmalı yani iletişim içinde olmalılar. Sonuçta buradaki amaç bir çocuğun bizim çocuklarımızın geleceği. Benim oğlum kızım yapmaz denir çoğunlukla. Sorunu birazda kendimizde aramak lazım her iki taraf içinde. Bir çocuk annesine babasına duyduğu saygıyı öğretmeninede duymalı. Buda biz velilerin elinde olan bişi. Çocuklarımızı yetiştirirken sevgiyi saygıyı öğretmeliyiz onlara. Bende saygı herşeyden önce gelir ben böyle yetiştim ve bu sebeptende aileme minnettarım... Allah yardımcımız olsun...
Sevgi ve saygılarımla...

göz yaşlarıyla izledim videoyu senin dediğin gibi ama bize düşen elimizden gelini insanlığımızın yettiği
kadarını yapmak tüm öğretmenlerimize kolay gelsin. aslında tüm öğrencilerimize

Ne kutsal bir meslek öğretmenlik!
Herşeyin başı eğitim diyoruz ama eğitim ailede başlıyor!
7 çok geç diye bangır bangır bağırıyor herkes. Ne kadar doğru aslında ağaç yaşken eğilir.
Söyleyecek o kadar şey var ki dilimin ucunda. Ağır basıyor yazamıyorum buraya.

süper dogru tesbıtler cok cok teşekkürler acı cok acı ama malesef hepsı gercek cok korkuyorum benım cocuklarımda var

BUrada anlatılanların %90ını bende yaşadım ve yaşıyorum çoğu meslektaşım gibi.
Orda geçen bir kelime "çaresizlik" galiba kilit kelime. Birşeyler yapmalı diyorsunuz... ve elinizden geleni de yapıyorsunuz ama sonunda pek de birşey değiştiremediğinizin farkına varıyorsunuz.
Aile aile aile sorunun çözümünde bize destek olabilecek kişiler onlar. Ama ne yazıkki onlara ulaşmak, onlara işbirliği içinde olmanın gerekliliği kabul ettirmek çook zor.

Off nasıl etkilendim anlatamam benimde abim ve yengem öğretmen mail olarak ileticem
Atatürkün belirdiği bölüm fenaydı
Tüylerim ürperdi resmen
Teşekkürler canıma.s.

öğretmen değilim ama çok çok etkilendimmm
öğretmenlerimin ellerinde öperim çok uğraştılar bizlerle köyden okuduğumuzz içinnnbilmiyorumkismile

o ne kuzum?

bir zamanlar alakasız bölüm mezunlarını öğretmen diye gelip önümüze koydular. sebep neydi öğretmenlik mezunu yoktu. pek çok kuşak aslında öğretmen olmayan kişilerin elinde aldı ilk eğitimini. o yüzden şu manzaralarla karşılaştık ,öğretmen masasında makyajını tazelerken bi yandan tahtada toplamayı yapamayan 2. sınıf öğrencinin öğretmenden tokat yemesi,hemde defalarca... bu manzaralar yüzünden bayan öğretmenlerden nefret etmiştimkafamçokkarıştı

ki dikkat edin sene 2010 21. yy dayız değil mi? ama hala daha var o düzen

veliler... oğlunu kızını 6-7 yaşında okullara emanet eden insanlar

dikkat edin

evlatlarınızın öğretmenlerine dikkat edin "ücretli öğretmen mi" bunu öğrenin müdürden. hangi okuldan mezun öğrenin ?

çocuklarınızı bile bile muhasebecinin,ziraatcının,su ürünleri mezununun ...vs. ellerine bırakmayın. öğretmenlikten anlamayan insanların eline bırakmayın

onları onların eline bıraktıktan sonra da "bu nasıl öğretmen çocuğuma bunları bunları yaptı,bunları " dedi demeyin. asıl suçlu sizsiniz çünkü...şakkıdı

okullarda gördüğünüz her öğretmen aslında öğretmen değl. pedagojiden anlamayan ama sırf " başka iş bulamayacağım hiç değilse 8 ay geçici olarak öğretmenlik yapayım" diye düşünen insanların ellerine bırakmayın:gitme:

çocuğunuzun geleceğini düşünün ve gözünüzü açın
kafamçokkarıştı

ben ilk okulu türkiyede okudum
sinifda bir saf ögrenci vardi hemimizden büyüktü.ögretmen sucu olsun olmasin.diger ögrencileri güldürmek icin.cocugun kafasina cöp kovasini gecirdi.

zengin olan ögrencilere hep hak verirdi.onlara soru sorar onlari cevaplarina müsade ederdi
sankisadece zenginlerin özel ögretmeni gibi.
digerlerine hic hak tanimazdi.iste böyle ögretmenlerde var.

onları "öğretmen " olarak nitelendirmesek ne güzel olur. kaç çocuğun psikolojisini bozmuşlardır kim bilir kaçının umudunu almışlardır ellerinden. ve işin garip tarafı bundan gurur duymuşlardur-tatlicadiarzu-
onlar kesinlikle öğretmen değil, gerçekten öğretmen olmak her babayiğidin harcı değilyasakkelime

onlar sadece bu işi para kazanmak için yapıyorlar, çocukların geleceklerini inşalarına yardım için değilşakkıdı

bilinçsiz öğretmenler bilinçsiz nesiller yetiştiriyor-tatlicadiarzu- bilinçsiz insalarda evlatlarının bilinçsiz yetiştirilmesini sadece
seyrediyor

offf çok doluyum

bir öğretmenin çığlığı diye bir başlık da ben açacağım... ama çine yazacaklarım yüzünden pek hoş şeyler yaşanmaz kanımca
:1ninca:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…