• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir öğretmenin çığlıgı mutlaka izleyin

ne yazağımı nasıl duygularımı ifade edeceğimi bilemedim...2- 3 kere yazımı sildim...ne yazıkki bazı olaylar benim çevremde de oluyor.....

%85'ine şahit oldum diyebilirim.Ne yazık ki elden birşey gelmiyor.Durum o kadar vahim ki.....Herkes,herşey değişmiş,insanlar-yeni nesil farklılaşmış.Ne kadar çabalarsan çabala boş.Gerçekten çok acı....

Son düzenleme:
canım sana bunu bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum...gerçekten etkilenmemek mümkün değil...
buna benzer şeyleri okullarımızda sıklıkla görüyoruz,elden bi şey gelmeyince kahroluyoruz...
ben de 1 yıl lisede çalışmıştım ve o gençlerin durumunu az-çok biliyorum...ama ilköğretim okulları da çok felaket durumda çünkü orda da ergenlik bunalımları var...
yan her halükarda çocuklarımızın durumu içler acısı

banada mail gelmişde
tabi bende herkese yolladım
ablam 8 yıllık öğretmen ve ilk 4 yılını şırnakta yaptı
öğrenciler türkçeyi bilmezken daha 1.sınıfta kaymakamın adını bile öğrendiler
ablam çok emek verdi
halende veriyo
gelecek nesilleri en iyi şekilde yetiştirmek önce ailelere sonra öğrentmenlere düşüyor bence

paylaşımın için teşekkürler. ne diyeceğimi bilemedim. sadece nereye gidiyoruz diye soruyorum kendime

Hepsini her gün yaşıyorum. Geçen gün bir öğrencimi tartaklarken yakaladım kendimi ve durumun vehametinin beni her gün canavarlaştırdığını fark ettim ve kendimden nefret ettim. bugün öğrencim bana geri zekalı dedi. gerçekten her gün okula acaba bugün ne olacak diye gidiyorum. elimden hiçbir şey gelmiyor.:çok üzgünüm:

canım malesef istemediğimiz şeyleri yaşıyoruz.Mecbur bırakılıyoruz.Bir arkadaşıma öğrenci dersi anlatırken 'HOCA BİR SUS,SABAHTAN BERİ VIR VIR KONUŞUYORSUN'' demişti ve daha niceleri....

Maalesef bütün bu olanlar köyden kente göçün eseri...Ailelelerin yetişme tarzı bu, kendilerinde ne var ki çocuğuna ne verecek...ileriye gideceğimize geriye gidiyoruz...Atatürk'ün Türkiyesi bu olmamalı...

bazı öğretmenlerimi tenzi ediyorum ama
suçsuz yere dayak yiyen
bir soruyu bilemediği için tahtada öğrencilerin önünde
tokat atan öğretmenlerim oldu...
dayağı görünce okula gitmek istemezdim
bu tür olaylar beni eğitimden bir
dönem soğutmuştu.
kim olursa olsun alemin çocuğuna vurulmaz.
vuranda büyük ah alıyor benden söylemesi...
ondan sonrada öğrenci hocaya saygı göstermiyor.
göstermez tabi niye göstersin.
annem Almanyada okumuş orda dayak
atma olmazmış çok yaramaz dahi olsa.
onlarda petogoji eğitimi alıyor
bizim dayak atan hocalarımız
bu eğitimi almıyormu acaba.

ne güzel dile getirmişler bende öğretmenim ve gerçekten bunların nerdeyse çoğuna şahit oldum şaşkınlıkla. kurtarmaya çalıştığım öğrenciler ve aileleri öylesine peşkeş çekiyorlar ki yapılanlara karşı bilmiyorum üzüntümden yaşananlardan dolayı bir ara mide kanaması geçirdim evime kadar tehtitler geliyordu bizim o küçücük mahsun dediğimiz yavrucaklardan okadar azınlıktaki temiz çocuklar onlara yazık oluyor temeli ailaeler sağlam aile yapısı yok.

ben bunu ızlemıstım canım gercekten cok guzel bı vıdeoo paylasım ıcın tesekkurler

EĞİTİM-ÖĞRETİM ADINA sözüm ona bilir kişiler hergün ekranlarda ahkam kesiyorlar da sanki bu izlediğimiz şeyleri bilmiyorlar mı biz siz hepimiz durumun farkındayız eğitimci olanda biliyor olmayanda tabi bizler biraz daha farklı yaklaşıyoruz ancak düzeleceğine dair umudum yok uyanmış bir ulus istenmeyen ulustur. sistemin tekerine kim çomak sokturur ki bıraksınlar halk birbirini kemirsin ki birilerinin gemisi yürüsün... malesef bende aynı dertten müzdaribim elimden geleni yapsam da ancak "denizyıldızı" hikayesinden öte geçememiyorum bir başıma..

Bu sonuçların doğmasına sebebiyet veren unsurlar neler bir düşünmek lazım?Anne mi, Baba mı,Arkadaş mı,Öğretmenler mi, Eğitim sistemiz mi????????Bunları sorgulamak gerekmiyor mu?Doğarken suçlu mu doğuyoruz?Hayır.Öyleyse herkesin şapkasını çıkarıp önüne koyup neden böyle oluyor diye düşünmesi ve çözümler araması lazım..Şu da bir gerçek ki gittikçe bozuluyoruz düzeceğimiz yerde.Ama toplumca böyle bir sorumluluğu almak bile insanları korkutuyor olabilir.Sorunu çözmeye çalışırken sizin suçlu olma ihtimaliniz bile var .Yine de çözüm bilinçli olmak ve doğru yönlendirmeler yapmak.Bir eğitimci olarak yaşananları Cumhuriyet çocuklarına yakıştıramıyorum.Üzgünüm.

Anlatılan herşey o kadar doğru ki...Gerçekten de ne acı hergün bugün ne vukuat olacak diye başlamak...Gittikçe bu çocuklardan birşey olmayacak diye inanmak...

Doktoram icin Istanbul`da okullarda dis taramasi yapmistim, tabi önceden okullardan izin alarak.
Inanin sok gecirdim desem azdir, gercekten tüm ögretmenlere sonsuz saygilarimi iletiyorum buradan.
Ögretmenlerin tenefüsde konustugumda gercekten söylediklerine inanmak istemedim, dersleri zayif olan ögrencileri sinifda birakamama emri vardi, sene 2004.
Bilmiyorum degistimi bu karar.
Keske Türkiye`dede Almanya`daki gibi bir sistem gelse.
Burda ilkokuldan sonra üc`e ayriliyor okullar. Yani tembel bir ögrenci ile caliskan bir ögrenci ayni okula gitmiyor. Ona görede caliskan ögrencilerin kendi aralarinda olup okumasi daha verimli oluyor.

izlerken içim acıdı istanbul da görev yaptıgım okul varoş bir mahalle burdakilerin cogunu yasadım...

Back