nişan dışarda mı evde olcak ilk bunu belirlemek gerekir buna göre bütçede farklar net bir şekilde ortaya çıkar...merhaba allah nasip ederse kışın nişan yapmayı planlıyoruz. bir nişanda ne adetler olur neler yapılmalıdır? maliyetleri nelerdir? gelin olarak hem kendi ailemi hemde karşı tarafın ailesine yaklaşımım nasıl olmalıdır? stresli bir durum herkes yanlış anlamaya meyilli gibi :S yardımmm öneri ve tecrübelerinizi benim ile paylaşırmısınız????
Nişanın maliyeti senin nasıl bir şey planladığına bağlı. Ben nişanımı evde yaptım çünkü bizde dışarıda nişan yapmak yoktur. Nişan evde aile arasında yapılır. Ki bence de en mantıklısı. Son yıllarda moda oldu dışarıda düğün gibi nişan yapmak ve oldukça masraflı ve de gereksiz. Nişanlımın ailesinden de özellikle takı takılmamasını rica ettim çünkü yine bizim adetimize göre takı sadece düğünde takılır, nişanda takılmaz. Sadece nişanlımla yüzüklerimizi aldık bir de bana tek bir bilezik aldık hatıra kalsın diye. Her şeyimizi kendimiz karşıladık dolayısıyla iki tarafa da yük olmadık ve gayet güzel mütevazi bir nişanımız oldu. Burada nişan döneminde çok stres yapan gelinler göreceksin ve yine göreceksin ki bu stresin temel kaynağı maddiyat. O yüzden benim naçizhane tavsiyem nişanın sizin birbirinize verdiğiniz evlenme sözünü unutmaman ve çok fazla aşırıya kaçmaman. Sırf elalem görsün diye asla büyük organizasyonlara girişme ve yine asla nişanlının ailesinden karşılanamayacak ya da zorlanarak karşılanacak taleplerde bulunma. Aynı şekilde ailene de yüklenme. Yapabildiğiniz kadar sadece nişanlın ve sen masraf yapın. Bak o zaman ne stres olacak, ne o bunu yaptı, şu şunu taktı derdi olacak... Şimdiden mutluluklar dilerim.merhaba allah nasip ederse kışın nişan yapmayı planlıyoruz. bir nişanda ne adetler olur neler yapılmalıdır? maliyetleri nelerdir? gelin olarak hem kendi ailemi hemde karşı tarafın ailesine yaklaşımım nasıl olmalıdır? stresli bir durum herkes yanlış anlamaya meyilli gibi :S yardımmm öneri ve tecrübelerinizi benim ile paylaşırmısınız????
Nişanın maliyeti senin nasıl bir şey planladığına bağlı. Ben nişanımı evde yaptım çünkü bizde dışarıda nişan yapmak yoktur. Nişan evde aile arasında yapılır. Ki bence de en mantıklısı. Son yıllarda moda oldu dışarıda düğün gibi nişan yapmak ve oldukça masraflı ve de gereksiz. Nişanlımın ailesinden de özellikle takı takılmamasını rica ettim çünkü yine bizim adetimize göre takı sadece düğünde takılır, nişanda takılmaz. Sadece nişanlımla yüzüklerimizi aldık bir de bana tek bir bilezik aldık hatıra kalsın diye. Her şeyimizi kendimiz karşıladık dolayısıyla iki tarafa da yük olmadık ve gayet güzel mütevazi bir nişanımız oldu. Burada nişan döneminde çok stres yapan gelinler göreceksin ve yine göreceksin ki bu stresin temel kaynağı maddiyat. O yüzden benim naçizhane tavsiyem nişanın sizin birbirinize verdiğiniz evlenme sözünü unutmaman ve çok fazla aşırıya kaçmaman. Sırf elalem görsün diye asla büyük organizasyonlara girişme ve yine asla nişanlının ailesinden karşılanamayacak ya da zorlanarak karşılanacak taleplerde bulunma. Aynı şekilde ailene de yüklenme. Yapabildiğiniz kadar sadece nişanlın ve sen masraf yapın. Bak o zaman ne stres olacak, ne o bunu yaptı, şu şunu taktı derdi olacak... Şimdiden mutluluklar dilerim.
Benim ailem de çok kalabalık o yüzden herkese evde sadece aile büyüklerinin geleceği bir nişan yapacağımı söyledim. Yani büyük amcamlar, nişanlımın ailesi ve biz. Otuz kişi kadardık ve gayet rahat oldu. Bu arada bu dönemde ailene karşı da ağırlığını koymak zorundasın. Bu senin nişanın senin evliliğin. Elbette kızları için her şeyin en iyisini isteyecekler ama uygun bir dille bunun seni mutlu etmek yerine tam tersine mutluluğunu etkilediğini anlatmalısın. Senin ve sevgilinin istekleri olmalı ailelerinizin değil. Aksi taktirde çok tartışma ve gerginlik yaşarsın.evde yapmayı planlıyorum yanlız bızım aıle bıraz kalabalık herkes geliceğini düşünürsem (ilk dereceden)52 kişi oluyor :S eve o kadar ınsan sıgma konusunu bılmıyorum tabı
bende sadelıkten yanayım ancak aıle yapımız ona uygun degıl hersey olmalı kafasındalar :S buyuzden annemler ıle baktım tartısıyorum oyuzden artık ustemıyorum :S
Mekan konusunda biraz bilgi verebilir misinBenim nişanım da ocak sonu gibi olacak kızlar. Benim ailem tek kızımız var herşeyin en iyisi olmalı kafasında olduklarından salonu istanbulun en iyi yerinde tutup düğün tarzı yapmaya çok heveslilerdi. özellikle babama çok dil döküp bu kadar cafcaflı bir şey istemediğimi anlattım. zaten bizim düğünle nişan arası da fazla olmayacak. o sebeple gereksiz derecede masraf yapma taraftarı değilim, zaten ev kurmak yeterince masraflı bir iş. evimiz küçük olduğu için, sadece aile büyükleri de gelse 40-50 kişi gibi bir sayı ortaya çıktığından biz de küçük bir yer tutma kararı aldık-her ne kaar küçük olması konusunda babamla zor anlaşsak dayemekli, müzikli olarak 80 kişiye 2200tl fiyat verdiler. arada tanıdık olduğu için biraz daha indirim alıcaz sanırım.
Mekan konusunda biraz bilgi verebilir misin
Biz gorumcem icin bakiyoruz da mart gibi 80-100 kisi civari olacakMekan 80-120 kişi kapasiteli. İstanbul Kavacık'ta bir kafe&restoran. Biz daha tutmadık ama birkaç gün içinde netleşecek. Ocak sonu için tutacağız. Siz ne zaman yapacaksınız nişanı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?