• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Bir nikah meselesi

hazaslan

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2020
84
79
18
Herkese iyi aksamlar:rapci:
Benim bir kac sorum olucakti biz nisanlimla pazartesi gunu nikah islemlerini baslatacagiz, sadece nikah yapacagimiz icin torenli olucak fakat saat kac gibi yapsak daha uygun olur ?
birde ben kendi kizlik soyadimi da kullanmak istiyorum birde nisanlimin soyadini da tabii :)
Dilekçe mi vermem lazım yoksa aile mahkemesine mi başvurmam lazım nikahtan sonra özellikle nikah saati için önerilere açığım :) pazar günü istiyoruz. Birde kasım veya ekim ayında olucak acaba erken mi ama yıllık izin balayı yeri ayarlama derken normal bir zaman gibi geldi. Tavsiyelerinize ihtiyacım var yani :))

Ben gündüz merasimlerine yetişemiyorum vallahi. Uyan duş al karnını doyur hazırlan öğlen oluyor. O yüzden bence akşam saati yapmalısınız.
Soyad konusuna gelince, nikah işlemleri sırasında belirtiliyordu biz evlenirken.

Akşam saati olsun. Kızlık soyadı icin aile mahkemesine falan gerek yok, başvuru sırasında memura söyleyin yeterli

Akşam en son nikah güzel oluyor Pazar günü, saat 17.00-18.00 civarı sanırım
Sonrasında güzel bir akşam yemeği yenilebilir

Soyadınızı kullanmak istediğinizi işlemler yapılırken söylersiniz ama şimdiden ekim kasıma gün alabileceğinizi sanmıyorum

Benim bir kac sorum olucakti biz nisanlimla pazartesi gunu nikah islemlerini baslatacagiz, sadece nikah yapacagimiz icin torenli olucak fakat saat kac gibi yapsak daha uygun olur ?
birde ben kendi kizlik soyadimi da kullanmak istiyorum birde nisanlimin soyadini da tabii :)
Dilekçe mi vermem lazım yoksa aile mahkemesine mi başvurmam lazım nikahtan sonra özellikle nikah saati için önerilere açığım :) pazar günü istiyoruz. Birde kasım veya ekim ayında olucak acaba erken mi ama yıllık izin balayı yeri ayarlama derken normal bir zaman gibi geldi. Tavsiyelerinize ihtiyacım var yani :))
Eylül Ekim iyidir
Soyadimi da kullanmak istiyorum dersiniz başvuruda
Pazar 4-5 gibi kokteyl i nikah iyidir

nikah islemlerine gittigin gün onlara söyle ben bekarlık soyadımı kullanmak istiyorum diye onlar bi kagıt vericekler onu dolurducan bide kendi soy adınıda yazıcan bu kadar sakın atlama bidaha yapamazsın

nikah islemlerine gittigin gün onlara söyle ben bekarlık soyadımı kullanmak istiyorum diye onlar bi kagıt vericekler onu dolurducan bide kendi soy adınıda yazıcan bu kadar sakın atlama bidaha yapamazsın
Yok nikahtan sonra da oluyor bizim gelin nikahtan sonra kardeşimle dilekçe verdi nüfus cüzdanıni vermeden

Haftasonu için ekstra ücret ödemeniz gerekiyor diye biliyorum.
Bence öğlenden sonra daha iyi olur,sabahın köründe nasıl hazırlanacaksınız mesela nikahınız saat ondaysa... Ekim,Kasım erken değil aksine sonbaharda güzel olur. Yaz olsa yer bulamayabilirdiniz. Şahsen ben de Eylül gibi düşünüyorum. Dilekçe değil ama işlem başlattığınız yere söyleseniz olur. Mutluluklar dilerim:))

Pazar günü olacaksa 16.00 gibi nikah olur sonra yakınlarınızla güzel bir yemek yada eğlence olur evinize keyiflice geçersiniz gibi

Merhaba , tarihiniz gayet normal. Ben mayıstaki düğünüm içim martın başında aldım nikah tarihimi 🤭 erken değil hatta bayağı bol zamanınız olur. Haftasonu olacak herhalde nikah buna göre nikah dairesinde olacağı için en son saatleri seçmeniz daha uygun olur gibi geldi. Daha rahat edersiniz diye düşündüm. Soyadında ise ister nikah başvuru işlemleri esnasında Belediyeye , isterseniz de evlendikten sonra yeni kimlik çıkartacağınız zaman nüfus dairesine dilekçe ile talepte bulunur iseniz iki soyad kullanabilirsiniz. Şahsen ben başvuru esnasında unuttum , artık kimlik değiştirirken 😂

Aklinizda tarih belirleyin ve 6 ay icerisinde gidin
Pazartesi basvursaniz en gec 16 eylulde nikah yapabilirsiniz evraklar 6 ay gecerli

Pazartesi giderseniz ekime gün alamazsınız. En geç 6 ay sınırı var.

16.00-17.00 olabilir.

Yok nikahtan sonra da oluyor bizim gelin nikahtan sonra kardeşimle dilekçe verdi nüfus cüzdanıni vermeden
valla ben isimi garantiye alırım burası türkiye olmaz bilmemne derler 30 senelik soyadımı neden veiyim dimi ama bence o kanun bile degismeli kadın mal mı ki evlen kocanı soyadı bosan babanın

Hafta sonu aksam,aksam nikahi alirsiniz,
Soyadi icinde nikah badvurusunda belirtiyorsunuz

Back