- 7 Şubat 2025
- 11
- 12
- 1
- 34
- Konu Sahibi ezoezom777
Merhabalar herkese. Bir “çok zor” gebelik haberini anlatmak istiyorum. Buraya yazmanın hayalini çok kurdum, çabalayan savaşçı anne adaylarım beni de okusun, vazgeçmesin istedim.Kısaca hikayemden bahsedeyim.Yaklaşık 7 yıldır evliyiz ancak 4.5 senedir çocuk istiyorduk. Başta hiçbir problemimiz yoktı doktorlara göre hemen hamile kalabilirdim ancak nereden bilebilirdim ki bu sözümona “hemen”yıllar alacak…1 sene çocuğumuz doğal yoldan olmayınca Ankarada özel bir doktor muayenede rahim filmi istedi ve filmde 2 tüpümün de tıkalı olduğunu öğrendim.yani bu doğal yoldan gebeliğimin imkansız olması demekti. Bir de üzerine ultrasonda yumurtalarımı beğenmediğini amh istedigibi aöyledi ve dediği gibi amh değerim 0.85 geldi
eşimle sarılarak ağlamıştık. He bu dönem de 29 yaşındayıö doktor olur dedi gençsiniz dedi eşimin bu doktora göre bir sorumı yoktu.Neyse bu tedavi ile 5.gün 2 adet emb transferi oldum ancak sonuç kocaman bir negatif. Neyse çok üzüldük dağıldık ancak başka bir merkeze gidelim dedik burdaki sözümona başka bir doktor da “E siz 2 tane kaliteliyle hamile kalamamışsınız size genetik yapalım dedi” ki bizim hiçbir genetik problemimiz yok. Bir sıkıntımız yok.eşime baktı normal dedi eşinizin sıkıntısı yok. Tumurta toplayıp embriyoları genetiğe göndereceğiz dedi tamam dedik.lakin yumurtam da az olduğundan son güne 1 embriyo kalıyo onu gemetiğe gönderiyoruz sonuç transfer edilemez geliyo
neyse dedi kaç kez deniyo hastalarımız elbet genetiği normal gelecek size transfer yapıcaz dedi. Peki dedik tekrardan aynı ilaç aynı tedavi aynı süreçler derken tam 4 kez evet yanlış okumadınız tam 4 kez tekrardan yumurta toplatıp her degasında 1 emb olştuğundan genetiğe gönderdik ve her defasında sonuç transfer edilemez
eşimle yığığıldık kaldık
Eşim Allah razı olsun bu süreçte çok destek oldu ve beni hiç yalnız bırakmadı. Baktık ki birşey olacağı yok yaşım 33 oldu git gel hep aynı tedavi derken başka bir ildeki adını gururla yazacağım (özelsen sorabilirsiniz) hocama gittik.dosyamızı inceledi size genetik neden yapılmış ki dedi rahime birdaha tranafer şansı verilememiş, genetik rahatszlığınız yok ve dedi pgt ye giden embriyolar embriyonun dış kısmından plesantadan alınır o hücrelere bakılır ancak onlar bire bir iç hücreyi yansıtmaz soğruluğu meçhul ki doğru bile olsa pgtli embriyoların da tutmadığı oluyor dedi. Ki bu açıklamayı çok ünlü tv lerde gördüğümüz tüp bebek doktorları da yapmıştı. Bizim hocamız da Kararı Rabbim verir Rahim verir dedi. Ben size havuz yapıcam en güzellerini transfer edicem dedi. Ve eşimin birşeyi tok diye bilirken hoca bakıp hayır eşinizin mirfoloji değeri çok düşük bu da genetik sıkıntı yaratır o yüzden eşinize mikroçip yapıcaz hasarlı spermler seçilecek, size de büyüme hormonu desteğiyle tedavimize başlıcaz dedi bu hormon ile daha kaliteli yumurtalar elde ediliyormuş çok makale okudum ve evet 6.kez yumurta toplama oldu 2 kaliteli 5. Gün emb dondurduk sonra 7.kez yumurta toplama 1 emb ve 8. Kez de 2 tane kaliteli 5aa ve 3aa kalitede 2 emb dondurunca havuz için yeterli dedi.ve sırada rahmimdeki polip vardı onu alıcam rahime çizik atıcam dedi.çikolata kistiniz var onı baskılıcam dedi ve sonrasında çok şükür 5aa ve 3aa emb transferini yaptıltan sonra gebelik serumu ve emb glue yapıştırıcı uyguladı karil hücre tedavisi ekledi derkeeeeen evet Rabbime şükürler olsun ben bugün çok yüksek bir değerle hamile ılduğumu öğrendim :)))Rabbim bu duyguyu hepinize yaşatsın. Bu forumda kaç yıldır çok gezdim,hep umut aradım benzer hikaye var mı ona baktım. Ama Rabbimin bir zamanı vardı çok dua ettim. Çok sabrettim.çok ağladım.çevremde yok mu daha çocuk diyenler,işyerimde her zaman soranlar,çocuğunu sevmemden esirgeyenler vs malesef bu toplum bizim gibi gönlü buruk insanlara çok vefasız
ve işin en kötü kısmı ilk kez tedavi gördüğüm dr bana sonrasında isteseniz yumurta donasyonu yapın dedi
dünya başıma yıkıldı.ama yumurtaya can veren bir Rabbim var dedim kötü yolda değilim kimsenin hakkını çalmadım kimseye dil uzatmadım dedim.babamın sözleribi hep düstur edindim babam hep derdi sen doğru yoldaysan emek veriyorsan dua ediyorsan korkma kızım elbet olacak derdi. Nolur kardeşlerim nolur yılmayın evet zor evet çok ağladık evet çok yıprandık evet maddi olarak gücümüz yok evet zor yolumuz zordu ama oldu inanın olacak Rabbimin zamanı var size de nasip edecek. Kaç doktorun göremediği çikolata kistim’kaç doktorun göremediği eşimin morfoloji sorunu vs herşeyin bir zamanı var. Bugün günlerden cuma Rabbim sizlere de en güzel müjdeleri yaşatsın.duamdasınız kusura bakmayın sıktıysam affola uzunca yazmışım ama dile kolay 4-5 yıldır 7-8deneme
ben de artık anne oluyorum Allahım şükürler olsun..bu mesajı okuyan tüm yüreği güzel cesur savaşçı vazgeçmeyen annelerime de nasip et.evet anne diyorum çünkü biz “Anne” ler çocuklarımızı kalbimizde büyüten,gözyaşlarımızın nurlarında yıkadığımız, hayallerimizde büyütenleriz ve hiç vazgeçmeyenlerdeniz. İyi ki varsınız…
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)