Bir Masal Kasabası : HALLSTATT / Avusturya

seaBahAR

Nosce Te İpsum
Pro Üye
13 Nisan 2007
15.554
36.070
1.123
Avusturya'nın kuzeyinde yer alan küçük bir kasaba.

Alp Dağları'nın eteklerinde, Hallstatter Gölü'nün etrafına konuşlanmış ve tuz madenleri var.

Hallstat, 1997 yılında Unesco tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmış.

Hallstat kasabasının geçmişi 7.000 yıl öncesine, bronz çağına dayanıyor.

Kasabada araç trafiğine izin verilmiyor.

Bir Avusturya gezisinin güzel olabilmesi için sadece Viyana ve Salzburg'u görmekle yetinmemek lazım..

Hallstatt ve 2009 Avrupa Kültür Başkenti seçilen Linz de mutlaka güzergaha dahil etmek gerekiyor.. Google Earth semalarında dolaştım biraz.. Hiç de fena gelmedi gözüme.. yerimseniben

Kesinlikle gidilesi bir yer..O bankta oturduğumu düşledim.Müthiş huzur verici...
Aynı şeyi düşünmüşüz..
Hatta eşime dedim ki.. ben kasabayı şöyle bir turladıktan sonra, şarabımı alıp o banka giderim.. Akşam otelde buluşuruz.. :roflol:
huzur verici bir yer ..muhteşem bence ..orda yaşamayı isterdim..
Nasıl da büyülüyor insanı değil mi?
Bir gazetede kasaba hakkında bir yazı okudum.. Sonra da geçtin internetin başına, bütün fotoğraflarına tek tek baktım.. Elimin altında olsun diye de bu başlığı açtım..
Belli mi olur.. Gideriz bir gün.. sırnaşık şey

Gerçekten bir masal diyarı. Ne kadar harika yerler, insana huzur ,mutluluk veriyor. Püsküütcüm emeğine değmiş.

Resimlere bakınca bile huzur buldum. Ayrıca bir çekici yanı da bence resimlerde o muhteşem doğanın yanı sıra insanların da yer almayışı... Belki de beni bu kısım cezbetti. kaydirigubbakcemile3 O muhteşem evler olmasa sanki terk edilmiş bir cennet diyeceğim.:asigim:

bakmayin fotorafin güzellestirmesi sadece..
evet güzel bir yer ama avusturyada yasadigim icin öyle olmadigini biliyorum...
hallstadt kasabasina benzeyen bir sürü yer var avusturyada...
cok soguk yerler ama oralar, bana her seferinde hüzün vermislerdir...
terkedilmislik hissini yasatir her seferinde...
insana huzur verdigi anlar sadece günesinde kendini gösterdigi anlardir...

Gerçekten bir masal diyarı. Ne kadar harika yerler, insana huzur ,mutluluk veriyor. Püsküütcüm emeğine değmiş.
Oraları ziyaret edene kadar, başlığı tıklayıp dururum artık.. Teşekkürler lereenimcim..

Yazdıklarını okuyunca bi'an düşündüm.. Beni de "insansızlık" cezbetmiş olabilir.. ne yalan söyleyeyim.. yerimseniben
Masalların sonunu insanlar yazıyor ne de olsa..

Belki de bakış açısı değiştiriyordur alınan zevki..
Mesela ben hüznü, kahkahaya tercih ederim..
..ve oldum olası güneşle aram iyi değildir..

Belki de bu yüzden çok sevdim fotoğrafları..

Ayrıca; canayakın, hera, gonca2206 arkadaşlarıma da yorumları için teşekkür ediyorum..

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis güzel fotoğraflar,teşekkürler.oraları gezip görmek isterdim.ama yaşamak istemezdim herhalde.mimarisi bana çok itici geldi nedense?CADIARZU
vereliniortak vereliniortak vereliniortak

canim harika bir görsel sölen yasattin bana gidip gezmis kadar oldum insallah birgün yolumuz düser oralara ben cok sevdim yaopuyorumnanaktan

Mimarisi itici mi geldi.. Bak şimdi ben de şaşırdım bu yoruma.. yerimseniben
Sanırım modern mimariden hoşlanıyorsun..
canim harika bir görsel sölen yasattin bana gidip gezmis kadar oldum insallah birgün yolumuz düser oralara ben cok sevdim yaopuyorumnanaktan
İnşallah.. O zamana kadar fotoğraflarla idare ederiz artık.. kaydirigubbakcemile2

sankı oraya gıtmıs gıbı oldum cok guzel bır paylasım tesekkur baska yerlerıde beklıyorum )))bu arada bende guz cocuguyum yagmuru severım boyle yerler hosuma gıdıyor..dusuncelere dalardım o bankta otursaydım

Son düzenleme:
sankı oraya gıtmıs gıbı oldum cok guzel bır paylasım tesekkur baska yerlerıde beklıyorum )))bu arada bende guz cocuguyum yagmuru severım boyle yerler hosuma gıdıyor..dusuncelere dalardım o bankta otursaydım
Ah yağmur ah!
Evet.. evet.. Hallstatt kesinlikle, yağmuru güneşe, hüznü neşeye, yalnızlığı kalabalığa, gelenekselliği moderniteye tercih edenlerin seveceği bir yer..
Yahu gidip de görmeden ne reklamını yaptım kasabanın..
Belediye başkanı yaparlarsa şaşırmam.. :roflol:
çok beğendim harika bi yer saol arkadaşım...
Rica ederim.. Beğenmene sevindim..
insan burda yaşlanmaz yaa
Ya da yaşlandığının ayırdına varmaz.. yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…