bir kuzen derdi de benden

elaide

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
4.277
12.428
208
hanimlar merhabalar,

24 yasinda guzel, boylu poslu, babayigit diyebilecegimiz, gezmeyi tozmayi sosyalligi eglenmeyi seven bir kuzenim var. benden nerdeyse 10 yas kucuk. uc abisi oldugundan beni ablasi olarak gorur, oda benim 'little sister'im. yasindan olgun olmustur her zaman, gayet kafa dengi olabilir yani yasinin kucuklugune ragmen.

Bizim kiz asik olmus. Isi gucu biraz karisik bi delikanli (box hocasiymis..guya spor okulu varmis filan). Seneler evvel buyuk bir sehirden tasinip 200 km otede belcika ve almanyanin tam sinirindaki bir sehire yerlesmis (hollanda da, kuzenimde hollanda da ama o sehirde bulunmuyor, oraya 50 km otede bir sehirde). Bu tasindigi sehir maalesef uyusturucu dergahlariyla meshurdur, malum Hollanda da free, Almanya ve Belcika da yasak. Yani ticareti burdan yurutmek cok basit. Insanlari goruntusuyle yargilamamak lazim, Allahin yarattigi sonucta. Cocuk ortaca halli bi goruntude, zayif ve kuzenimden kisa. Ayrica bir altin disi var önde (bunu belirtiyorum ki guvenilirligi konusunda fikir olussun kafanizda, bunu yapan kesim burda cok ta tekin olmayan kesimdir). Yeni ogrendim ki, bu delikanli ozamanlar hollandali sevgilisi icin tasinmis ve bir cocuklari olmus. Kuzenim uc dort aydir iliskisi olan bu cocuga buyuk bir ask ile tutulmus. Ama gelin gorun ki delikanliyla gecen gun tanisan halam bir yandan, kuzenim (abisi) diger yandan, olmaz diyorlar baska birsey demiyorlar. Cocugun karisik hikayesi, is guc meselesi, bide ustune cocugu eklenince, istemiyorlar. tanimadan bende bir onyargiya kapildim. Dogru degil biliyorum ama durum bu.

Kuzenimle konustum iki kez. Ikisinde de mantiginin devre disi oldugunu farkettim, mantigini tekrar kullanmaya baslamasini onerdim. Delikanliyi da cok tuhaf buldugumu soyledim. Cocugu var, onun sorumlulugunu dile getirdim, zorluklarini anlattim. Bizim kiz cocukla tanistiktan 6 ay sonra ogreniyor cocugu (anca soyleme geregi duyuyo beyfendi) ve hemen ardindan asklari basliyor. Burda yuzlerce hikaye goruyoruz bu konuyla alakali, cocuklu erkekle evlenmek hep genelde sorun olarak gorulmez ama karamanin koyunu sonradan cikiyor hep.
Halam dun yine kuzenimi bos birakmamami istedi. Ben ise soylemem gerekenleri soyledim, karari ona birakmamiz gerektigini dile getirdim. Mantikli olan geride durup duruma bu saatten sonra karismamak. Bi yandan halama kiyamiyorum, diger yandan kuzenime uzuluyorum. Ama insanlar hata yapa yapa olgunlasir, onun bunun sozuyle ogutleriyle degil ki.

Ne yapmami onerirsiniz, elimden geleni yaptim ve simdide karismamaya devam? Yoksa arada sirada yoklama? Yada daha cok ilgilenme?

benımde kuzenlerım kardesten farksızdır hatta kendı kardesımden daha yakınızdır
ben arada yoklar ve bu ısın olmaması ıcın gercekten gozunu acmaya calısırdım
o uzulurse sızde uzuleceksınız aılesınız sonucta
ama kuzenınızı sız daha ıyı tanırsınız
sız olmaz dedıkce karsı tarafa daha cok baglanan bır kuzense aman ısrar etmeyın
sız neden olmaması gerektıgını soyleyın gerısı ona kalmıs kendı cocugunuzda olsa bır yere kadar karısabılırsınız sonucta

ıstememekte haklısınız hıc guven verıcı bırı degıl hele cocugu oldugunu sonra soylemesı falan... bırlıkte olurlarsa mutsuz olacagı kesın

Yurtdısında yasayabildigine göre ailesi vaktiyle kararlarına saygı duyuyormus demekki aklı basında bir kız
İnsanlar hata yapa yapa ögrenir bazen doğruyu tabi burdaki dogru ne onu kimse bilemez
Altın dişsiz veya cocuksuz veya box hocası olmayan biriyle mutlu olacagının garantisini verebilirmisiniz ?
Gerekli konusmayı yapmıssınız zaten bundan sonrası onun secimi onun kararı

adam kaç yaşında

sizin kız ne iş yapıyor

oralarda ha deyince şehir değiştirilir mi yani iş güç olur mu

çocuk nerede yani annesi ile mi yaşıyor

bu adam nereli yani Hollanda da oralı mı göçmen mi

kuzenim balik etlidir, buna ragmen asiri zevkli giyinir ve asiri bakimlidir. ama elbette bunun verdigi bi ozguvensizlik var. yeniden bukadar begenilmeyecegini imaa etti, bir baskasinin onu bidaha boyle sevmeyecegini filan soyledi. bu durum beni cok uzdu acikcasi. ozguvensizlikten boyle bir tiple hayatini birlestirmesine cok uzulurum. gerci Allah bilir, belki cooook iyi bir cocuktur. ama iste guven vermiyo hicbir seyi..

inada bindirip daha da baglanmasindan cok korkuyorum bi yandanda, cok haklisin.

kuzenınıze benı anlatın
104 kıloya cıkıp nasıl 59 kıloya ındıgımı kılo hayatda hıc bır zaman mesela olamaz hayatının bır donemınde vucutla ılgılı kafaya sorunlar takabılır bunu sonra aşabılır kendını bulabılır kendını ogrenebılır 40 kılo olsaydı ılerde alabılırdı mutlulugunu ve ozguvenı degısken olan bırseye baglamaması gerektıgını
mutlu ıolan ve gulen kadının cok cekıcı oldugunu bırcok mankenden daha guzel oldugunu sadece kendı ıcını gormesı gerektıgını cok zevklı oldugunu soyleyebılır ve ıkna edebılırsınız
buna ıkna olursa zaten kılo da verecektır :)

kuzen dunyaca meshur bir markanin magazasinda calisiyor, tezgahtarlik yapiyor yani ama yani luks bi magazada. kuzenim isine devam edebilir, arabayla gidip gelecek iste (asagi yukari yarim saat yolu olur). ama beyfendi bizim kizin yasadigi sehire tasinmayi teklif etmis. illa bir sehire bagliligi yok. adam turk, tipki bizim gibi, hollandanin bi sehirinden diger sehirine tasinmis. anne babasi o diger sehirde kalmis. bizim kiz tanismis ailesiyle, annesi bizim kizin aklini celebilmek icin devamli iletisim halinde. hollandali gelinden hayir yok, boyle guzel bi turk u bulunca kadin kacirmak istemiyo tabi.

Genelde ana babasini dinlemeyenler pisman olur malesef.Yapacak bor sey yok 24 yasinda koca kiz zorla ayiramayacaginiza gore aklimi kullanmasi icin ogut verilir gerisi ona kalmis.
iste evet, zorlama olmaz gonul islerinde. ama iste insan kiyamiyor yinede..

ayrıca hanı tombıs oldugum ıcın benı baska kımse tercıh etmeyebılır dıyor ya
aldatılan kadınlar hep guzel kadınlar dıkkatı ona yonlendırın
okadar manken okadar guzel kadınlar nıye aldatıldı neden baskasına tercıh edıldıler :)
kendını kapatmasın benı baska kımse secmez derse kendıne boyle davranırsa gercekten kımse onu secmez cunku kendıne kıymet vermeyenı kımse ıstemez

ıkna edersınız emın oldum ben :)

cok iyi biliyor nekadar hos oldugunu. ama iste kilo meselesi yinede icten ice ozguvensizlige yol aciyor onda. kendini oldugu gibi kabullenmesini cok isterdim, cunku gercekten asiri hos. insallah biraz buyuyunce anlar bunlari:)) sanada masallah ayrica, guzel basari:))

belkı ılk zamankı heyecanı azalırsa zamanla neyın ne oldugunu gorur
hemen evlenmeye kalkmadıgı surece zamana bırakınca yasayınca kendılıgınden sogur belkı

acikcasi bugunun yarinida var. hadi bidaha aski bulamaz ise. hadi bunun suclularindan biri olarakta beni gorurse. ikna etmek bi kenara, insan yarin oburgun olacaklardan da korkuyor...

acikcasi bugunun yarinida var. hadi bidaha aski bulamaz ise. hadi bunun suclularindan biri olarakta beni gorurse. ikna etmek bi kenara, insan yarin oburgun olacaklardan da korkuyor...

ask mantıkla bulusursa guzel oluyor ve devamlılıgı oluyor
zaten bıtecek olan , heyecanla karıstırılan bırseye sabrını tuketecegıne , pısman olmayacagı bırıne o sabrı harcaması daha guzel olur
bu ılıskının omru 6 ay
belkı cevre baskısıyla ınatdan 1 sene surer
huyuna suyuna kulturune denk olmayan bırıyle kac kısı mutlu olmuskı cok nadır ...

gercek ask oldugunu dusunmuyorum yasadıgı seyın ... yalnızlıgına care gormus ve zamanla anlayacak kendısı ayrılacak

adamı biraz tanımaya çalışsanız

kaç yaşında okumuş mu vs

yani çizdiğiniz profil filmlerdeki gangster görüntüsü

ama adam boks hocası spor akademisi vs varsa bu konuda eğitimi vs var mı

yani sonuçta oralarda aklına esen böyle kurumlar açamaz gibi geldi bana

ayrıca kızınız da toplu olabilir de bu onu neden özgüvensiz yapsın ki

işi gücü hayatı var onu da bu yönlerle destekleyin

bir de adam ikinci kuşak mı yani orada doğup büyümüş mü

türkiye kültürünün ne kadarı kalmış ne kadarı entegre olmuş

bu sorular her iki taraf için de geçerli zira beklentileri bu belirliyor

aman anamı el üstünde tutsun

aman eşim benim arkamda durup beni korusun gibi beklentiler var mı karşılıklı

evlilik dış görünüş ile şehirle vs değil de daha çok kültürle ilgili bir husus çünkü

karşılıklı beklentiler ve bunun karşılanma oranı

amiiin canim yaa, ne diyim amin!

yasi 32 sanirim, okulu egitimi hakkinda sifir bilgim var. diplomali egitmen mi degil mi, hic bilmiyorum. spor okulu hakikaten onun mu degil mi, orasida muamma canim. yani bilmedigim bi ton sey var.
ozguvensiz olmasi icin hic ama hic sebebi yok kuzenim ama iste..medyadan zorlatilan o ideal goruntu var ya. maalesef 'curves'lu kadinlari hala kabullenemiyoruz sanki. dedigin gibi isi gucu hayattaki guzel durusuyla desteklemeye calisiyorum..
evet adamda dogma buyume burali. tanimiyorum ki, nasil bir karaktere sahip mix kulturumuz var bizim burda sonucta, neyi nerden almis, bi fikrim yok. entegre konusu ise tamamiyle goreceli bi durum bambaska bi konu haha, hic bilmiyorum hic! herifin hikayesi her taraftan tuhaf oldugundan oturup mantikli konusamadik ki kizla, bunlari neden sormadim hakikaten ben. hamilelikten mi bilmiyorum ki haha..konusucam bunlari tesekkur ederim.

allahım sen kızlarımızın aklını başından alma yarabbimmm
amin canim hem kizlarimizin hem ogullarimizin akilli fikirli olmasini nasip etsin Rabbim!

evlenmesin az takılsın soğuyunca başından atsın

ama kuzeniniz bu kadar dirayetli davranabilir mi bilmiyorum böyle bir tipe bu kadar kapıldıysa

bence aile zoruyla değil başka sebeplerden biter o ilişki ama aile zorladıkça kıymetli olur şimdi

ah keske! ayni seyi soyledim, ne demeye tanistin ailesiyle bide herifi eve getirdin dedim. acelen ne, gez toz iste tani herifi dimi ama? kiymetli olacak diye korkuyorum vallahi bende.

Bence tepki yerine adamı tanımaya çalışın. Başka şeyler varsa da tepkinizden dolayı demez. Samimi olun öğrenmeye çalışırken de. Belki bir hevestir bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…