• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir koli yumurta

Bi evde nasıl yumurta kullanılmaz ya.. hamur işi börek pankek krep mücver menemen ...:deli: siz kahvLtıda ne yiyorsunz merak ettim.. banada önerin tiksindim yumurtadan bu aralar kızartma yapyorym oda hergn hergn olmuyor.

Bi evde nasıl yumurta kullanılmaz ya.. hamur işi börek pankek krep mücver menemen ...:deli: siz kahvLtıda ne yiyorsunz merak ettim.. banada önerin tiksindim yumurtadan bu aralar kızartma yapyorym oda hergn hergn olmuyor.
Konu sahibinede onerdim bacim.. su boregi ac :)

Bizim evdede en cok yumurta gider galiba

sakın böyle yapma, gıda mühendisiyim, en ufak bakteri bulaşmasında salmonella olursun. bu ayın sonuna kadar kullanabilirsin. gerisini bu ay sonunda at.
emin miyiz diye sorcam sacma olcak gıda mühendisiyim diyosun:olamaz:
peki bi soru sorayım hazır yakalamısken :KK16: buzluga attıgımız tavuk sularını tek seferde mi kullanmalıyız ben gecen cok fazla koymusum cıkarıp ikiye bölsem yarısını geri koysam olur mu :KK64:

emin miyiz diye sorcam sacma olcak gıda mühendisiyim diyosun:olamaz:
peki bi soru sorayım hazır yakalamısken :KK16: buzluga attıgımız tavuk sularını tek seferde mi kullanmalıyız ben gecen cok fazla koymusum cıkarıp ikiye bölsem yarısını geri koysam olur mu :KK64:

çözündürmeden kesmeyi başarırsanız, hızlı hareket edersen sıkıntı olmaz tatlım. hiç bir şeyi buzluktan çıkarıp çözündürüp geri dondurmayın, bakteri yuvası olur.

Güvenle yiyebilirsiniz yumurtları ama 2018 de kullanmayın :)

Son kullanma tarihi 15 aralık. Ve o yumurtalar neredeyse kasım başında üretilmiş.

Asla ve asla tüketmem. Hayvanlara da vermem. Durduk yere günaha girmek istemem, ölürler Allah korusun.

Çöpü boylardı benim evimde olsaydı.

İsraf etmeyeceğim diye hem insan hem hayvan canına kast edemem.

Yumurta biliyorsunuz ki salmonella riski taşıyor ve çok tehlikeli.

@keptinn bence siz de o yumurtaları imha edin :) en dayanıklı sebzenin bile dondurulma ömrü 1 yıldır. Ve burada yumurtadan bahsediyoruz.
kesinikle katılıyorum,2-3 yıl yumurta dondurulup yenmek sağlıklı değil.Allah korusun öldürür insanı dediğiniz gibi salmonella riski yüksek

çözündürmeden kesmeyi başarırsanız, hızlı hareket edersen sıkıntı olmaz tatlım. hiç bir şeyi buzluktan çıkarıp çözündürüp geri dondurmayın, bakteri yuvası olur.

Güvenle yiyebilirsiniz yumurtları ama 2018 de kullanmayın :)
bende diyodum ki eritir daha küçük bi kabın içine koyarım.
kendi ellerimle öldürcekmişim kendimi :D:D

Ben evde olsam çorbaya falan kullanip muhakkak bitirdim, firinim yok zaten dedigim gibi kek falan yapamam. Mucver guzelmis alsinda, keske aklima gelseydi. 2 hafta memlekete gittim. Oraya gitmeden once yapar eritirdim biraz daha.

Yumurtalar şaibeli olunca iki gundur kuymak yapiyorum kahvaltiya. Misirunu, tereyag, kuymak peyniri ve su ile yapiliyor. Ben cok seviyorum. Belki size de alternatif olabilir

kayseridensucuk sipariş etmiştim eşim pasırma diye değiştirmiş onu. bizde hafta sonları paso pastırmalı yumurta yiyoruz öö geldi :KK51: kızartmada agır geliyo bende arayıştayım:KK51:

kayseridensucuk sipariş etmiştim eşim pasırma diye değiştirmiş onu. bizde hafta sonları paso pastırmalı yumurta yiyoruz öö geldi :KK51: kızartmada agır geliyo bende arayıştayım:KK51:
Iide her haftasonu aynisini mi yiyosunuz? Bi menemen bi sucuk bi yumurta kaynatma bi kizartma bi tost patates kavusmasi vs. Bunlar alternatif tabii

Iide her haftasonu aynisini mi yiyosunuz? Bi menemen bi sucuk bi yumurta kaynatma bi kizartma bi tost patates kavusmasi vs. Bunlar alternatif tabii
cok fazla getirmişler :110: illaki oluyo masada o pastırmalı yumurta :işsiz:
tost zatn hafta içi yapıp yiyoruz hemen işe gittiğimiz için. açıkcası 3 ayda toplasan 4 5 pazar evde kahvaltı yaptık o yüzden öle cok düşünmedik:bicak:

Back
X