Bir kap su lütfen....

Evde köpek bakmak çok zor ben orta okuldayken bizim evde 8 köpek 2 kedi vardı köpeğim hamile kalmıştı eve getirdik doğurdu en büyük odayı köpeğim ve 7 yavrusuna verdik artık duvarlar dışkılı pati izi olup parkeleri yerinden sökücek kadar büyüyünce vermek zorunda kalmıştık eğer apartman dairesi değilse bahceli bi evimiz olsaydı asla vermezdik hala gittikleri gün aklımda
Doğru diyosun köpekler evde tek duramaz. Kedi değil ki sonuçta gezmek ister sahibiyle oyun oynamak ister zor iş

Ey türk halkı keşke beni sokak hayvanlarını beslerken ya da su verirken görüp çoook sevaba giriyosun diye laf atmak yerine birazda sen sevaba girsen?!!! Tatile gittiğimde bile hayvanların hali perişan..yapanları övmek yerine allah rızası için bir kap su koyun sokağa nolur!!!!

Zaten bu devletin daha hayvanlar için yararla bişey yaptıgnı görmedim hatta küçükken cumhurbaşkanı olup kurban bayramını yasaklatmayı düşünüyodum allahtan tekstilci oldum türkiye benim yüzümden kaos yaşamadı
Hem kedi hem köpek çok zor olur canım ya. Ben köpekleri sokakta sitenin otoparkında falan beslemeyi tercih ediyorum. İnşallah ilerde bahçeli bi evim olur bi sürrrrrü köpek alırım ama şuan bana çok zor geliyo köpek beslemek ki bi ara bizim evde 8 köpek 2 kedi vardı düşün artık çok zordu

Evet iyi bakıcak ınsanlarda ama işte içim rahat değil kendimi suclu hissediyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de çöp arabalarına söyledim kaplarımı atmayın diye.Basit yoğurt kapları olunca plastik toplayanlar da almıyor. bir kaç vicdansız komşu var tabii.Mümkün olduğunca onlardan uzağa alıştırdım kuzuları. Hatta çöpün altına koyduğum kuru mamayı çocuklar çikolata sanıp yer diyen bile var yani.

Benimkide aynen öyleydi verdikten sonra fayans aralarına derz yaptırdım evi boyarıcaktık ama taşınmak zorunda kaldık berbat duumdayı

Çocuk aklı ile böyle şeyler düşünülmesi çok güzel, hep hoşuma giderek izliyorum hayvan sevgisi olan çocukları. Ben çocuk düşünmüyorum onun yerine kedicik, köpekçiklerle yaşamak istiyorum.

Kedi ve köpeğin arkadaşlığı da ayrı bir hoşuma gidiyor, o kadar güzel anlaşabiliyorlar ki insanlar kedi köpek gibi kavga etme olayını nereden çıkarmışlar diye düşünmeden edemiyorum.

Evet iyi bakıcak ınsanlarda ama işte içim rahat değil kendimi suclu hissediyorum

Ne güzel ona güzel bir aile bulmuşsun, suçluluk hissetmek de aslında güzel bir şey, insanlar o hayvancıklara neler yapıyor da suçluluk hissetmiyor. Malum suçluluk vicdandan geliyor.

Konu sahibine kendi adıma çok teşekkür ederim benzer bir konu açmayı düşünürken denk geldim, harikasınız

Ayrıca bu konuda en nefret ettiğim şey de beslemediği gibi besleyene de mani olanlar... kediyi köpeği kapı önünden kovan komşular, gerçekten bunun mantığını anlayamıyorum, anlamam da mümkün değil

Lütfen bir başkası besler demeyin, o başkası sizsiniz.. Mahallenizde sokak hayvanlarını besleyen birini görürseniz ne güzel besleyen var diyip geçmeyin, siz de besleyin. çünkü çoğu kişi tüm imkanlarını zorlayarak bunu yapıyor, yine de yetememenin üzüntüsünü yaşıyor.

Ben sokaktakiler için ayrı mama alıyorum genelde, evde gücüm şimdilik ancak tek kediye yetiyor, sokaktakileri çok iyi mamalarla olmasa da gücüm yettiğince besliyorum ama yetişebilmem mümkün değil tabi ki... sokakta özellikle bu mevsimde çok fazla yavru var, göz önünde durmuyorlar korktuklarından, ama mama bırakırken kedi sayısının 20yi bulduğu bile oluyor. Yani görmüyorsunuz diye yok sanmayın...

Mahallemde de birkaç kişi daha sağolsunlar benim gibi besleme yapıyor, su bırakıyor. Ama yetemiyoruz yine de, ben genelde gece besleme yapıyorum, sırf görüp de ne de olsa besleyen var demesin kimse diye inanın gizli gizli bırakıyorum mamaları...

Verdiğiniz suları da lütfen yenilemeyi unutmayın, içi izmaritle doluyor hemen , hiç bir cana reva değildir öyle bir suyu içmek

Ayrıca lütfen iyi niyetle de olsa yavrulara süt vermeyin, inek sütünü sindiremiyorlar, hasta oluyorlar. ama yoğurt vermenizde hiçbir sakınca yok. yavru bir kedi görür de yardım etmek isterseniz en iyisi sulandırılmış yoğurt, ayran vermek. Ayrıca hiçbir hayvana tavuk kemiği ve balık kılçığı vermeyin asla. bağırsaklarını parçalayabiliyor...

Beslemek isteyenlerin ayrı mama almasına da gerek yok tabi ki, yemek artıklarınızı her akşam ayrı bir poşete koyup çöpe değil de yanına, ağzı açık olarak bıraktığınızda o canlar için ziyafet oluyor bu. zaten sokak hayvanlarının ortalama ömrü 2-3 yıl, bari açlıkla susuzlukla geçirmesin yavrucaklar bu kısa ömürlerini

Son düzenleme:
Sokağımız ,çevremiz müsait değil ki,binanın önüne bi saksıyla su koysam bikaç dakka sonra onu orda bulamam,çünki ya çocuklar alıp ordan oraya atar ya da eskiciler falan alır,zaten sokak köpeğide yok bizim buralarda,kedi bile fazla yok,onlarda nasil idare ediyorlar bilmiyorum,her taraf beton yığını..ara sıra yolda karşılaştığimda yanımda yiyecek bişiyler varsa atıyorum önlerine,bazen yiyorlar bazen yemiyorlar,yapabileceğim başka bisiy yok maalesef..

bende kapının önüne yiyecek su koyarım sokak hayvanları alıştı evime her gün geliyorlar komşular baya sorun ediyo bana kızıyorlar alıştırma diye onlar çöpten bulur yiyorlar diyolar ama ben dinlemiyorum tabi özellkle şu kedi düşmanlıgını çözemedim bu insanların kedileri seven nadir insanlar var nedir bu melek gibi zararsız hayvanlardan alıp vermedikleri hayret birşey....

Kaç kez su koydum koyduğum yerde bulamadım , bırakmıyorlarki plastik toplayanlar...

Ah o komşular yok mu
Çöpten, sıkı sıkı bağladıkları poşetlerden nasıl buluyor o kediler haberleri var mı acaba?? hem bulsalar ne bulacaklar, tavuk kemiği yiyorlar sonra, onun da sonu fena oluyor
ben komşular müdahale edince -alışsınlar daha iyi, fare çıkmaz kedinin olduğu yerde diyorum nasıl renkleri atıyor bir anda kediyi unutup fareye endeksleniyorlar

Son düzenleme:
Kaç kez su koydum koyduğum yerde bulamadım , bırakmıyorlarki plastik toplayanlar...

Bu yakında bir esnaf baktığı kedi için harika bir şey yapmış. kedi evi yapmış plastikten, hem onu, hem de mama ve su kabını da zincirlemiş kepenklere kimse alamıyor

benim canavarlar cidden mahallede fare bırakmıyorlar canlarım benim birde herkesin dilinde kedi kılı kanser yapıyor diye bir hikaye tutmuş ona inanmışlar yok ya... gelde sövme... ben laf anlatamıyorum artık bu insanlara artık gülüp geçiyorum

Cehalet işte. Yuh artık, kanser ne alaka
Kist olayını duyuyorlar sağdan soldan herhalde... kulaktan kulağa baya çarpıtılmış durum hoş onda da suçlu tüy değil ciğ et yiyen hayvanlarda olabilecek ve dillerinden tüye geçebilen bir parazit. bilmeyenler varsa içi rahat etsin diye yazıyorum buradan da madem konu kedi tüyüne geldi... aşısız ve o paraziti taşıyan sokak kedisini öpmedikçe, parazit kaynaklı o kist olayı mümkün değil bulaşmaz insana. çok huylanıyorsa sevdikten sonra elini yıkar olur biter, hiç risk kalmaz.. olmadı yemek verirken başını okşamaz... aşısız kedide bir ihtimal o parazit çıkabilir ama sokakta beslenen sokakta yaşayan bir kedinin onu insana geçirmesi öyle çok da mümkün değil ki. Her aşısız kedide kist paraziti olacak diye de bir şey de yok tabi ki... Bir de aşılanamayan sokak kedileri için şu 3-5 liralık parazit tabletlerini birkaç ayda bir doz ayarlanıp ezip yoğurtla falan verince parazit falan hiçbir şeyciği kalmıyor yavrucakların.

Son düzenleme:
Çok önemli. her zaman balkonuma gelen kediyi bugun çöp kenarında gördüm, yanma çağırdım geldi bir gözü çok kötü durumdaydı fakat geç gördüğümden artık tedavisi mümkün değilmiş. Su ve mama koydum nasıl mutlu oldu. suyu bolca koydum inşallah atmamıştır birisi.

bahsedilen toksoplazma meyve sebze gibi bir çok şeyde hava da da var.

Aynen öyle keşke almasaydım diyorum.bakamadım başkasına gitti onlar ona iyi bakıyorlar ama bizden ayrıldıgı için üZüldü.işte bu beni üzüyor.biz onunla aynı yatakta yatıyorsuk.gelip yatardı ayak ucumuza.biz olmadan uyumazdı.eşimi çok kıskanırı benden.bizi yan yana otururken gördüpünde muhakak ortamiza girerdi

Ayy resmen çocuk gibi ne kadar güzel, sevimliymiş. Tam hayallerimdeki ev. Artık umarım ileride bebeğin de gelince yeni bir hayvan sahiplenir hep beraber yaşarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…