Konu sahibine kendi adıma çok teşekkür ederim
![KK16 :16: :16:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk16.gif)
![KK16 :16: :16:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk16.gif)
benzer bir konu açmayı düşünürken denk geldim, harikasınız
Ayrıca bu konuda en nefret ettiğim şey de beslemediği gibi besleyene de mani olanlar... kediyi köpeği kapı önünden kovan komşular, gerçekten bunun mantığını anlayamıyorum, anlamam da mümkün değil
![KK20 :20: :20:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk20.gif)
Lütfen bir başkası besler demeyin, o başkası sizsiniz.. Mahallenizde sokak hayvanlarını besleyen birini görürseniz ne güzel besleyen var diyip geçmeyin, siz de besleyin. çünkü çoğu kişi tüm imkanlarını zorlayarak bunu yapıyor, yine de yetememenin üzüntüsünü yaşıyor.
Ben sokaktakiler için ayrı mama alıyorum genelde, evde gücüm şimdilik ancak tek kediye yetiyor, sokaktakileri çok iyi mamalarla olmasa da gücüm yettiğince besliyorum ama yetişebilmem mümkün değil tabi ki... sokakta özellikle bu mevsimde çok fazla yavru var, göz önünde durmuyorlar korktuklarından, ama mama bırakırken kedi sayısının 20yi bulduğu bile oluyor. Yani görmüyorsunuz diye yok sanmayın...
Mahallemde de birkaç kişi daha sağolsunlar benim gibi besleme yapıyor, su bırakıyor. Ama yetemiyoruz yine de, ben genelde gece besleme yapıyorum, sırf görüp de ne de olsa besleyen var demesin kimse diye inanın gizli gizli bırakıyorum mamaları...
Verdiğiniz suları da lütfen yenilemeyi unutmayın, içi izmaritle doluyor hemen , hiç bir cana reva değildir öyle bir suyu içmek
Ayrıca lütfen iyi niyetle de olsa yavrulara süt vermeyin, inek sütünü sindiremiyorlar, hasta oluyorlar. ama yoğurt vermenizde hiçbir sakınca yok. yavru bir kedi görür de yardım etmek isterseniz en iyisi sulandırılmış yoğurt, ayran vermek. Ayrıca hiçbir hayvana tavuk kemiği ve balık kılçığı vermeyin asla. bağırsaklarını parçalayabiliyor...
Beslemek isteyenlerin ayrı mama almasına da gerek yok tabi ki, yemek artıklarınızı her akşam ayrı bir poşete koyup çöpe değil de yanına, ağzı açık olarak bıraktığınızda o canlar için ziyafet oluyor bu. zaten sokak hayvanlarının ortalama ömrü 2-3 yıl, bari açlıkla susuzlukla geçirmesin yavrucaklar bu kısa ömürlerini
![KK43 :43: :43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)