Bir kadında ideal boy kaç olmalı szce ?

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türk halkının ortalama boyu 167.2, kilosu ise 71.5 düzeyinde. Bunun yanı sıra 2010 yılı itibarıyla ülkede ortalama boy erkeklerde 172.6, kadınlarda ise 161.4 santim. Ortalama kiloya bakıldığındaysa erkekler ortalama 75.8, kadınlarsa 66.9 kilogram ağırlığında.

İstatiksel veriler ortada hanımlar. 1.71 orta falan değil gayet uzun bir boy. Bunu bi kabul edelim bence. Bu boyda olan bir kadın Türkiye gibi bir yerde girdiği ortamda gayet de "vaaooovv" dedirtir kendine. Buraya genelde uzun boylu hanımlar yazmış o yüzden size normal geliyor. Ama 1.71 Türkiye standartlarında gayet uzun kabul edilen bir boy. Sonuçta Slav ırkından gelmiyoruz. Etine dolgun, kilo almaya müsait, pek de uzun boylu olmayan, akça pakça, Türk lokumu tabir edilen; bu şekilde tasvir edilen hatunlarız. Boyun uzun falan değil yorumlarının altında "uzunum diye havaya girme" mesajları yatıyor bence.

Her neyse. Bu arada konu sahibesi arkadaşım; dış görünüşünle ilgili ufak tefek rahatsızlıklarını biraz yaşına, geçirdiğin döneme; biraz da etrafındaki insanların yerli yersiz yorumlarına veriyorum. Ama emin ol senin boyunda olmak için can atan insanlar var. Haline şükretmeyi öğrenmelisin. :34:

sana katılıyrum canım
ben okulda bakıyorum uzun diye tabir edilen kızlar 1,67-1,70 arası olanlar
1,75 bile nadir görüyorum ben
bakınca ne güzel boylu poslu diyolar o kızlara
onun dışında geneli 1,58 ile 1,63 arası bence
millet tvde mankenleri göre göre normal boya sahip olanları kısa
uzun dinilen boyları da orta boylu yaptılar

ideal boy, kendini mutlu hissettiğin boydur. manitanla aranda 30 cm fark vardır ama mutlusunuzdur. raflara yetişemiosundur ama zıpladığında prob kalmıodur, kimsenin sığamadığı yere sığıyosundur ya da en üst reyona bile yetişiosundur. ne farkederki :D hem kime göre neye göre ideal :) kafamızda sıınırlar çizmeyelim bence :D

bence 1.70 bayanda ideal bir boy.

1.75-1.80 boyunda bayanlar da kilo problemi varsa iyi durmuyor.
eğer kilo problemi yoksa da görüntü iyi oluyor.

Boyum 1.78 kilom 60.

İdeal olan sadece boy değil boy ve kilonun oranıdır bence.

minibüs koltuklarına bacaklarımın dayanıyo olması dışında çok memnunum halimden :ssz:

Bence ideal boy 1,70 :1: Benim boyum 1,75 , şuan bile topuklu var. Ben rahatsız olmuyorum ama benim yanımdakiler rahatsız oluyor :1: Bu da benim için çok önemli değiil :ssz:

Ben aslinda boyle dusunuyorum idel boyumuz eşine sevgiline göre bulundugumuz ortama gore ideal olmali :27:
benim boyumda 1,69 kilom 48 kendime gore bulundugum ortamlara gore gayet idealim.:17:

cok sinir oluyorum su ideal genellemelerine..su boy idealdir,o boyada bu kilo olmali..e napsin 1.55 ler olsunmu?175 ustu hayami kussun ben tr e gore uzunum diye..hep bu sanal ortamin ve medyanin yonlendirmesi bunlar.
insanlari kaliba sokuyorlar..bir suru genc kiz sagliksiz diyetler yaparak 36-34 beden olmak istiyor...
herkes kendine gore idealdir..
onemli olan her boyda her kiloda(sisman olunmasin yinede sagliga zararli) ozguven icinde olmaktir.kendine yakisani bilmke dogru giyinmektir..

Back
X