Doğuma Hazırlık Bir kac isim hakkinda fikrinize ihtiyacim var kizlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

yeb4

🎈
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2014
8.576
9.942
Merhaba kizlar,

Kizimin dogmasina az kaldi allahin izniyle ama hala bir ismi yok. Son donemlerde cok koyulan isimlerden istemedigim icin isim bulmakta cok zorlaniyorum. Babasi bana birakti ama bazi bulduklarim da icine sinmiyor tabii.

Iki gundur Berin ismi takildi aklima. Cok yüce, en yuksek, soylu ve asil anlamindaymis. Ama aklima takilan bazi yerlerde erkek ismi diyor. Bazi yerlerde kiz diyor bazisi da unisex isim diyor. Bana kiz ismi gibi geldi sizce nasil?

Diger alternatif Bengi. Bunu babasi buldu cok begendi. Sonsuzluk, ebedi demek. Ama kesinlikle sonunda Su falan olmayacak hic sevmem su ismini. Benim endisem Bengü ile karistiracaklar ya da ordaki e harfini teleffuz edemeyecekler gibi.

Bir de Deren var. Anlami derleyen, pekistiren. Soylenisi cok guzel bi isim ama sanki anlami cok siradann.

Sizler ne diyosunuz? Bu tarz isimler varsa aklinizda fikrinizi duymak isterim zira bu gidisle isimsiz dogacak kizim

Berin anlaşılması zor bi isim Derin mi Beren mi diye karıştırılacak.

Bengi söylemesi zor ve Bengü yle sıkça karıştırılacak.

Deren daha hoş geldi bana..

Berin'i çok güzel buluyorum. Berrin olarak da yazılabilir.
Bengi de gayet güzel.
Deren çok anlamsız. Gülderen olarak anlamlı olabilir.

isim yok ama nde ni ya da rin. drn pk eğenmiyorum ben. tabi bu benim fikrim.

İsimlere anlam olarak değilde insanlar üstündeki etkisi benimdikkatimi çeker mesela .emel olalar sarışın gül veya gül ile baslayanların cogu acık tenli uzun.Hic sarısın ayse Ahmet Mustafa görmedim .bazı isimlerde tam tersi oluyo ismi selvi boyu kısa.şirin sevimsiz gibi

Benim favorilerim Deren ve Berin.
Deren'in kucuk bi kiz cıcuguna cok yakisacagini dusunuyorum. Melodisi cok guzel zarif bir isim. Fazla anlamli olmasa da kimse dusunmeyecek onu.
Berin se hem anlamli hem kibar. İlk kez duydum bu ismi ama kizlara daha cok yakisir bence unisex de olsa.

Bengi ismini fazla sevmem dediginiz gibi bircok isimle karistirila bilir bengi begum bengu...

Kizlar cok tesekkur ederim su an benim icin Berin agir basiyor ama ona da bi arkadasim Berrin derler dedi sizin akliniza geldi mi bu hic bence bek cagristirmiyo?

Deren de evet guzel ama bi anlami da osmanlida hastalik verem demekmis bi sogudum o yuzden. Bengi de guzel ama off artik valla kura cekicem :)

canım baska isimler baksana 2 side cok güzel isimler degil bence

Başka isimler bulun bence melisa,beste,ılgın,buğlem :) aklıma bunlar geldi
Bende bu isimleri hic sevmem hele buglem ismi bana cok itici geliyor. Isim konusu zor ya. Bi bunlari sevdik de aralarinda karar veremedik sadece. Twsekkur ederim yine de

Anlamında kararsız kalmıştım canım ama berin gerçekten berrinle karışır,sinir olabilirsin ama bence deren çok güzel bir isim benimde kızım olacak koyabirim hatta , bige nasıl canım? Bunu da düşünebilirsin

Canim cok tesekkur ederim. Listeye ekliyorun artik kalbim ne derse onu dusuncem sanirim sorgulamiycam. Keske ruyamiza girip kendi ismini soylese :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…