Bir İnsana Ah edip Ahı tutan var mı? Paylaşalım

Misir_Prensesi

Guru
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2009
2.461
1.187
39
Zaman zaman hepimizin kötülüklere maruz kaldığı olur.Bu durumlarda isteyerek veya istemeyerek ah ettiğimiz olur.Bir zaman sonra bedduamız tutar Allah aynı şeyleri bize kötülükte bulunanlara yaşatır.Sizin de böyle hikayeleriniz var mı? Varsa ibret olması için paylaşır mısınız?

Sanırım böyle bir konu daha öncede açılmıştı... Vakt-i zamanında , 18 yaşlarımdayken bir çamaşırcıda çalışıyordum, çok zor durumdaydık o zamanlar, çalışmaya çok ihtiyacım vardı. Patronumda bunu biliyordu ve iyi kullanıyordu... Beni yok yere bir gün işten çıkardı ve maaşımı eksik verdi... Ben söyledim, sen bunu hak ettin dedi. Ardından ben sadece şunu dedim. "Sen bu yaştaki bir kızın ekmeğiyle oynadın, Allah bilir ne yapacağını" O da "bana hiç bir şey olmaz" dedi. 3 gün sonra bir duydum ki, dükkanın asıl sahibiyle kavga etmiş adamı tekme tokat sokakta dövmüşler ve dükkanı dağıtmışlar, sonra kapatmak zorunda kalmıştı... Benle alakası var mı bilmiyorum ama bir insan başkasının hakkında giriyorsa Allah bir şekilde çıkarır.

Benimde başıma birçok kez geldi.Bundan yıllar önce bir çocukla çıkmaya başlamamıştım.ılk çıktığım kişiydi ve çok heyacanlıydım.Derken çıkalı daha bir hafta 15 gün kadar sonra arkadaşıma çıkma teklif etti:KK43: ben bilmiyordum böyle birşey yaptığını ayrılmak istedi peki dedim. Sonra arkadaşıma çıkma teklif ettiğini duydum çok üzüldüm:KK43: kısa bir süre sonra bu çocuğun futbol oynarken kolu bacağı kırıldı,parası çalındı 2 yıllarca kimse çıkma teklifini kabul etmedi.Sonra ayaklarıma kapandı ben yüzüne bile bakmadım... Bir kez de bir kişi beni çok üzmüştü ölmesi için beddua ettim bir zaman sonra ölüm haberi geldi..vb. Şimdi ben bir kişiye daha beddua ettim canımı okadar acıtttıki:KK43: inş tutar Bu gibi hikayeleriniz varsa ayrıntılarıyla anlatırsanız çok sevinirim.Biliyorsunuz insan bazen çok çaresiz kalıyor:KK43:

Benimde başıma birçok kez geldi.Bundan yıllar önce bir çocukla çıkmaya başlamamıştım.İlk çıktığım kişiydi ve çok heyacanlıydım.Derken çıkalı daha bir hafta 15 gün kadar sonra arkadaşıma çıkma teklif etti:KK43: ben bilmiyordum böyle birşey yaptığını ayrılmak istedi peki dedim. Sonra arkadaşıma çıkma teklif ettiğini duydum çok üzüldüm:KK43: kısa bir süre sonra bu çocuğun futbol oynarken kolu bacağı kırıldı,parası çalındı 2 yıllarca kimse çıkma teklifini kabul etmedi.Sonra ayaklarıma kapandı ben yüzüne bile bakmadım... Bir kez de bir kişi beni çok üzmüştü ölmesi için beddua ettim bir zaman sonra ölüm haberi geldi..vb. Şimdi ben bir kişiye daha beddua ettim canımı okadar acıtttıki:KK43: inş tutar Bu gibi hikayeleriniz varsa ayrıntılarıyla anlatırsanız çok sevinirim.Biliyorsunuz insan bazen çok çaresiz kalıyor:KK43:

:1shok::1shok::1shok::1shok:
Arkadaşım seninki de harbiden çok ilginç. Bence sen beddua etme, Allah'ından bul de. Allah büyüktür, O ne yapacağını bilir.

beddua etmem .......nasılsa allah görüyor biliyor.....
allah korusun beddua döner dolaşır edene gelir derler......
öyle bir şeyden korkarım......

Benimde başıma birçok kez geldi.Bundan yıllar önce bir çocukla çıkmaya başlamamıştım.ılk çıktığım kişiydi ve çok heyacanlıydım.Derken çıkalı daha bir hafta 15 gün kadar sonra arkadaşıma çıkma teklif etti:KK43: ben bilmiyordum böyle birşey yaptığını ayrılmak istedi peki dedim. Sonra arkadaşıma çıkma teklif ettiğini duydum çok üzüldüm:KK43: kısa bir süre sonra bu çocuğun futbol oynarken kolu bacağı kırıldı,parası çalındı 2 yıllarca kimse çıkma teklifini kabul etmedi.Sonra ayaklarıma kapandı ben yüzüne bile bakmadım... Bir kez de bir kişi beni çok üzmüştü ölmesi için beddua ettim bir zaman sonra ölüm haberi geldi..vb. Şimdi ben bir kişiye daha beddua ettim canımı okadar acıtttıki:KK43: inş tutar Bu gibi hikayeleriniz varsa ayrıntılarıyla anlatırsanız çok sevinirim.Biliyorsunuz insan bazen çok çaresiz kalıyor:KK43:

Siz hayatta her intikamınızı beddua ile hallediyorsunuz galiba, ama siz beddua ettiniz de mi tuttu yoksa öyle olması gerektiği için mi yaşandı bunlar, kusura bakmayın ama ölümüne beddua ediyorsunuz gerçekleşti diyorsunuz, şahsen birine ölümüne beddua etsem ve o kişi ölse vicdan azabı çekerdim, gerçi kimsenin kimsenin bedduası ile öleceğini de sanmam eceli geldiği için ölmüştür, siz bir de hızınızı alıp yine beddua etmişsiniz, beddua dolaşır çıktığı kapıyı bulur diye bir laf var, ne kadar çaresiz kalsak da beddua etmek insanı daha iyi hissettirmez hissettirmemeli

Siz hayatta her intikamınızı beddua ile hallediyorsunuz galiba, ama siz beddua ettiniz de mi tuttu yoksa öyle olması gerektiği için mi yaşandı bunlar, kusura bakmayın ama ölümüne beddua ediyorsunuz gerçekleşti diyorsunuz, şahsen birine ölümüne beddua etsem ve o kişi ölse vicdan azabı çekerdim, gerçi kimsenin kimsenin bedduası ile öleceğini de sanmam eceli geldiği için ölmüştür, siz bir de hızınızı alıp yine beddua etmişsiniz, beddua dolaşır çıktığı kapıyı bulur diye bir laf var, ne kadar çaresiz kalsak da beddua etmek insanı daha iyi hissettirmez hissettirmemeli

:lepi::lepi::lepi::lepi:

insanın canı yanınca kızar kendini savunur belkı hakkını arar ama beddua başka birşey....
hele ölsün demek ve ölüme sevinmek biraz acımazsızlık gibi geliyor..

beddua değilde sabrederim ne gerek var bedduaya
kimsenin utsuzluğuyla ölümüyle mutlu olamam olmamalıyız zaten
hani bir kıssa vardır zamanında ALLAHIN sevdiği kullarından birine bir kişi kötülük yapmış
o kişi sabretmiş kalp gözü açık bir zatta o kişiye bak demiş ne olur ah et azda olsa şikayet et
o kişi hayır bu bana yakışmaz rabbim bilir der
az sonra o kötü kişinin başına büyük bir felaket gelir gözler önünde
o ah et diyen zat derki
keşke ah etseydin o zaman belki öbür tarafa kalırdı
fakat rabbim sen şikayet etmeyince sevdiği kuluna bu zulümü reva görmedi
tabiki biz bu kadar sevgili kullar değiliz
çünki en ufak birşeyde hemen yaygara kopartıyoruz
fakat beddua etmek bence hiç doğru bir davranış değil

beddua değilde sabrederim ne gerek var bedduaya
kimsenin utsuzluğuyla ölümüyle mutlu olamam olmamalıyız zaten
hani bir kıssa vardır zamanında ALLAHIN sevdiği kullarından birine bir kişi kötülük yapmış
o kişi sabretmiş kalp gözü açık bir zatta o kişiye bak demiş ne olur ah et azda olsa şikayet et
o kişi hayır bu bana yakışmaz rabbim bilir der
az sonra o kötü kişinin başına büyük bir felaket gelir gözler önünde
o ah et diyen zat derki
keşke ah etseydin o zaman belki öbür tarafa kalırdı
fakat rabbim sen şikayet etmeyince sevdiği kuluna bu zulümü reva görmedi
tabiki biz bu kadar sevgili kullar değiliz
çünki en ufak birşeyde hemen yaygara kopartıyoruz
fakat beddua etmek bence hiç doğru bir davranış değil

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Evet çok vicdan azabı çektim ama insan bazen çok çaresiz kalabiliyor.Allah kimseyi o duruma düşürmesin.Ben hayatımda 3 kez ettim zaten :KK43: umarım son bulur biliyorum çok kötü birşey ama bazen elinde olmadan yapıyor maalesef:KK43: insanın ne çektiğini de kendi bilir

Eski sevgilim beni terkettiğinde inşallah oda terkedilir mutlu olamaz demiştim
Aradan az bi zaman geçti ve ahım tutttu.
Daha büyük ahlarımda var umarım onlarda tutar birgün..

ah etmek elbette güzel bir sey degil ama insan kizgin oldugunda insan dayanamayip ediyor benim basimdan gecen bir olay degil ama bire bir bir yasadigim bir olay ....bir yemege davete katilmistik herkese yemek dagitilirken özellikle yapilaarak istenmeyen gelin ilan edilen kisiye bir tabak yemegi cok görmüslerdi gerci aradan cok uzun zaman gecti ama o insan gelip bizim kapimiza lütfen bana yemek verin demek zorunda kaldi maddi imkansizliktan degil kimsesizlikten....

ınsanın bazen o kadar canı yanıyor ki istemeden de olsa çıkıyor ağzından.
Bir ara bana da birisinin kötülüğü dokunmuştu.
Onu yüzünden sinir krizi bile geçirmiştim. Hatta o kadar ki parmaklarım sinirden kitlenmişti. ınanın abartmıyorum resmen parmaklarım biri aşağıda biri yukarda kilitlendi kaldı.
Ve o kişiye evet beddua ettim. o an gözümün önünde ölse kılımı bile kıpırdatmayacak kadar kin doluydum.
Yatışıp kendime gelince geri aldım. Allahım affet dedim. Sen büyüksün. sen bilirsin en iyisini dedim.
Şimdi bana yaptıklarının aynısını başkasından görüyor.

İnsanın bazen o kadar canı yanıyor ki istemeden de olsa çıkıyor ağzından.
Onu yüzünden sinir krizi bile geçirmiştim. Hatta o kadar ki parmaklarım sinirden kitlenmişti. İnanın abartmıyorum resmen parmaklarım biri aşağıda biri yukarda kilitlendi kaldı.
Ve o kişiye evet beddua ettim. o an gözümün önünde ölse kılımı bile kıpırdatmayacak kadar kin doluydum.
Yatışıp kendime gelince geri aldım. Allahım affet dedim. Sen büyüksün. sen bilirsin en iyisini dedim.

aynen bencede insan büyük konuşmamalı.Asla beddua etmem dememeli.Hayat öyle şeyler yaşatıyorki insana.Ben de üzüntüden çok fzla kilo kaybetmiştim,midem artık yemek kabul etmiyordu sürekli kusuyordum,ölüm eşiğine gelmiştim.Tabi beddua ettim.Biliyorum iyi birşey değil ama insan ne çektiğini kendi bilir.Şuan antidepresan kullanıyorum,insanlardan bucak bucak kaçıyorum,aynı şeyleri yaşamaktan ölesiye korkuyorum.Şimdi bu insanın da canının yanması gerekmiyor mu?

Bende bugün sabahtan şok bir haberle uyandım kendi ailemden biri tarafından çooook üzüldüm...Kahrettim,o kadar içim yanmış ki beddua bile ettim.Yüce rabbim şahit asla kimse için art niyet taşımadım yüreğimde o kişide aslında bunu biliyor ama kompleksleriyle başedemiyor...Asla affetmiycem asla.....

Bende bugün sabahtan şok bir haberle uyandım kendi ailemden biri tarafından çooook üzüldüm...Kahrettim,o kadar içim yanmış ki beddua bile ettim.Yüce rabbim şahit asla kimse için art niyet taşımadım yüreğimde o kişide aslında bunu biliyor ama kompleksleriyle başedemiyor...Asla affetmiycem asla.....

Bir insan bir insanın canını çok yakarsa ve bunu bilerek hiç yüreği merhamet etmeden yaparsa bence aynısını yaşamalı.Çünkü insan çekmeden bilemez :KK43:

Bu insanın o an ki ruh haliyle bağlantılı bence, yapılabiliyor ve o anda hiç düşünmeden üzüntüyle söyleyebiliyorlar bir de gayet rahat bunu alışkanlık haline getirenler var herşeye beddua ediyorlar sonuçta kötü birşey döner dolaşır başına gelir insanın..ben etmiyorum Allah ettirmesinde..en güzeli "Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler.." gibi düşünmek..

İnsanın bazen o kadar canı yanıyor ki istemeden de olsa çıkıyor ağzından.
Onu yüzünden sinir krizi bile geçirmiştim. Hatta o kadar ki parmaklarım sinirden kitlenmişti. İnanın abartmıyorum resmen parmaklarım biri aşağıda biri yukarda kilitlendi kaldı.

sana katılıyorum cnm yalancının mumu yatsıya kadar beddua asla etme ben allaha havale edıyorum bu dunyada görmesede ötekı dunyada yuzlesıcez cnm oyuzden kendını yıpratmana degmez emın olkı

X