Bir insan 90 günde hayatını değiştirebilir mi? İstediği Kpss sınavını kazanarak?

yalnizlikcaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
593
399
33
O kadar stresli bir dönemimdeyimki size nasıl anlatsam bilmiyorum stresten bugün saatlerce uyudum.Beli Kpss alan grubu sınavına hazırlananlarınız olmuştur. Sınava çok az bir zaman kaldı ve benim sadece muhasebe derslerim bitti. dersleri video izleyerek ilerlettiğim için çok yavaş gittiğini anlayamadım ve haziranın ortasına geldik önümde iki seçenek var. ya genel yetenek genel kültür çalışıpp alan grubunu bırakacagım ya da alana çalışıp kötü bir puanda yapsam o sınava girecegım. Hakikatten insan isterse her şeyi yapabilirmi yoksa sınava girmekten vazmı geçmeliyim. eğer bu senede olmazsa 3 senem evde geçmiş olacak çok yoruldum düşünmekten nasıl kendimi toparlayacgım nasıl düşünmem gerekir. Konulardan sadece muhasebeyi bitirdim geri kalan konular duruyor . İnşallah cevap yazarsınız

Genel kültür genel yetenekte de alım olmuyo ki doğru dürüst. Şimdi iyi olduğunuz konuları hızlıca çalışın. Soru kaçırmamış olmak için. Ama bence alan sınavına da girin.

Diğer konular neler? Çok vakit alacak aylarca sürecek konular mı? Temeliniz var mı biraz da olsa?
2.si tam olarak ne iş yapmak istiyorsunuz? İlla mezun olduğunuz işi mi yapmak istiyorsunuz yoksa düz memurluk, polislik, infaz koruma memurluğu vs de düşünür müsünüz? Eğer bunlar da olabilir derseniz sadece genel yetenek-genel kültüre odaklanın. Yok kendi işiniz ise muhakkak istediğiniz, çok sıkı bi program ile olur neden olmasın ki? Yeter ki silkinip kendinize gelin.

Muhasebe be iktisati bitirdiyseniz zaten hukuklar daha hizli gidecektir. Alan icinde b grubundan yuksek almaniz lazim. Motivasyon dusurmeyin alan sinavini da mutlaka girin.

Bence çalışmayı bırakmayın. En çok konu çıkan konuları öne çekin. Alanı ihmal etmeyin. Çünkü alan olmazsa atama çok çok çok zor. Keşke ilk alandan başlasaydınız.
Eşimin kuzeni 89 aldı sosyoloji mezunu alım olmayınca kaldı. Alım olsada referans mülakat sıkıntısı.
Keşke 3 yıldır bir işte çalışsaydınız.
Üniversite ibf mezunu komşumuzun oğlu bime çalışmaya girmişti atama olmayınca 5 yıldır çalışıyor. . 2 ay önce karşılaştık konuştuk Şimdi çok yükselmiş yönetici pozisyonunda çalışıyorum dedi. Nasip kısmet kazancın nerden geleceği belli olmaz.

hayır alanı hiç bırakmayın. En çok soru çıkan yüzdeliği en fazla olan alan derslerine bakın. Onları eritin. gk gy den tarih inkılap çalışın . diğer derslerden çözümlü soru üzerinden ve çıkmış sorulardan gidin. eğer hiç temeliniz yoksa kısa kısa okuyun eksik olduğunuz yerleri. soru çözerken notlar alın. onları okuyun. Pes etmeyin. 3 ay çok güzel bi zaman. Başarılar dilerim.

Kesinlikle bırakma ben de kpss ye hazirlaniyorum ve kazananlarin dedigi tek sey bu sinav son aylarda bastirarak kazaniliyo..sun birakma istegi hepimize geliyo yalniz degilsin. Kesinlikle böyle rakip eliceksin birakma aksine çalşma saatlerini arttir.. 90 kocaman gün var..
Benim alanim yok ama sunu da cok duydum sanirim alan daha cok getirisi oluyo size gy gk den 70 80 alip alanla o acigi kapatsan puanin yukseliyo. O yüzden birakma her gün brans denemesi coz turkceyle mattan diger derslere de nasil caliscagini en iyi sen bilirsin zaten.

Bence deneme çözüp yapamadığın sorunun konusuna ağırlık ver. Sorudan da konu öğrenilir. KPSS birikim işi 3 ayda değil kaç senelik eğitim hayatın olduysa o kadardır hazırlanıyorsun. Olursa olur olmazsa kısmını şimdi düşünme

Merhaba. Kardeşim konularla ilgili en az puan getirenlere hiç çalışmamıştı. Dersaneye gidiyordu. Kendi alanında en az puan getiren konuları atlamışlardı çünkü bitmesi mümkün değil diyorlardı. Gygk yapmanız şart tabii. Türkçe matematik tarih coğrafya çalışın. Genel kültür çok kapsamlı ve uzun olduğundan çalışmayıp şanda bırakın. Ben olsam böyle yapardım

Bende devlet memuruyum düz memur olarak atandım ve evet moral bozmak gibi olmasın ama devlet artık normal memur alımı yapmıyo çünkü düz memuru artık esirgeme kurumundan karşılıyo bize hep esirgemeden şehit yakını gazi olarak memur geliyo atama ile yok gibi bişey

Eğer çalışmayıp pes ederseniz sonrasında sorulara bakarken keske girseydim yapabilirdim diyeceksiniz.O yüzden son ana kadar calısın,bilgiden zarar gelmez.İnanın bana en kötüsü yapamam diyip pes etmek ertelemek.Allah zihin açıklığı versin,bol şans ve başarılar

Arkadaşların cevaplarına tamamen katılıyorum ve şunu da belirtmek istiyorum. Bu sınav tamamen psikoloji sınavı. Zamanı iyi yönetmek, yılmamak, bıkmamak da buna dahil. Her ne kadar zor da olsa. İstediğimiz zaman başaramayacağımız hiiiiiçç bir şey yok bunun da farkında olun lütfen

Konu sabibi, alan için ilk hazırlanışınız mı? Cevabınıza göre değişir 3 ayda halledip edemeyeceğiniz. Kurum sınavı deneyiminiz oldu mu daha önce? Eğer olduysa güzel bir temeliniz vardır diye düşünürüm

20bin kisiden ilk 3bine girmek için, Gk-gy-eb-alan ayni zamanda da ales calisan biri olarak söylüyorum. İsterseniz basarirsiniz diye moral vermeyeceğim yetismez. Sadece gk-gy calisin genel tekrarlardan temeliniz varsa hemen biter. Kasımdan beri calisiyorum hala yetismeyecek gibi geliyor. Hala eksik konularim var unuttugum konular var. Hicbir zaman hicbir seyi %100 bilemezsiniz. Sadece temelle dahi 70-80 arasi alinabilecek bir sınav gk-gy ve sadece gk-gy sinavim olsaydi 90 alirdim en az. Alanı bırakın. Zaten bölümnüzün alimi yok gibi bir şey. 3 ay calistim atandim diye youtube videolari cekenlere inanmayın.

Son düzenleme:
Bana
Bana bu da yanlış geliyor. Tamam zorluk cekmisler zor okumuslar vs.. ama o kadar kisininde emeği var kimse gül serili yollardan geçmiyor sınav calisirken

Kariyer meslek grubundan atandım ben genel kültür genel yetenek artı dil yani P7’den atandım mutlaka dil sınavına da gir derim. Elinde P7 bulunsun.
Geceyi gündüze katarsan olur, emek ver gönül ver ve tevekkül et Allaha bırak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…