canım bebeğin gayet iyi yiyor merak etme..benim oğlum da 8 gün emmedi ben 3 saatte bir 60cc mama veriyodum yada sağdığım sütü ama bazen 40 falan çıkıyodu 3 saatte bir..hatta bazen 30 cc bile verdiğim oluyodu..20 günlükken sürekli 60 cc vermeye başladım drumuz önce emzir sonra 30 cc mama ver demişti çünkü ama hiç emmiyorsa şimdilik 3 saatte bir 60 cc yeterli..bi arkadaşımın 1 aylık bebeği var 100-120 cc veriyyodu 3 saatte bir çocuk 1 ayda 2 kiloya yakın kilo aldı gaz sancısı da cabası..dr kızmış bukadar verilir mi die arkadaşım mamanın arkasında okadar yazıyo e bebek te yiyo diyince daha şimdiden onun isteğine göre mi doyuracaksınız demiş o ister hep zaten anne sütü değil ki bu demiş(anne sütünün hazmı çok kolay ya ondan)böyle devam edersen obez olur demiş nitekim ki diyet vermiş 60 cc den fazlasını verme 3 saatte bir demiş o yüzden doymuyodur die düşünme kilo alımı iyise doyuyodur merak etme..zaten nekadar midesi var ki onun..
rica ederim canım ama sen yine de her seferinde emzirmeye çalış anca öyle çoğalır sütün..biliyorum zor hele bide herkes emzir emzir diyince ben çok bunalmıştım inan herkesin tavsiyelerinden emmiyo işte ne yaptıysam emmiyo diyodum..8 günün sonunnda emdi ama gel de bana sor 45 dkk uğraştırmadan kesinlikle emmyordu ağlıyodu çığlık çığlığa atıyodu kendini seni korkutmak istemem ama bizim 3 ayımız böyle geçti hep savaşa savaşa emziriyodum bütün günüm o yüzden memede geçyodu..3 ayın sonunda artık hiç emmek istemedi bende pes ettim ama keşke vazgeçmeseydim diyorum şimdi...çok güzel kilo alıyodu ozamanlar çünkü..
ben de çok istiyorum emzirmek kendimi beceriksiz ,eksik hissediyorum bazenama ümidimi de kestim
8 gün oldu hiç emmedi
sezeryanla doğum yaptım,çok zor oldu doğrulup emziremedim başlarda ,alıştı biberona
zorlasam da emmiyor zaten emecek bir şey de kalmadı
mama miktarı hesaplamayla uğraşacağıma mis gibi anne sütünü ne kadar istese verebilirdim
doğumu da normal olsun diye o kadar istedim ki ,çok da bekledik olmadı
bu da olmuyor,hayırlısı böyle demek
Pes etmek için çok erken. Sezeryan olduysan daha ancak gelecek zaten sütün. Şimdi sağdığında 20 ml bile gelse sütün bol demektir.
Bir de kaç kişiden duydum, sağlık ocaklarındaki hemşireler bu konuda çok iyi. Al bebeğini sağlık ocağına git. Onlar bebeğe memeyi tutturyor. emziremeyip de bu şekilde emzirmeye başlayan bir sürü kişi var.
Benim sütüm bir ayda normal düzenine girdi. Onun midesi daha ceviz kadar ve anne sütü çok doyurucu birşey. Her emmede birkaç yudum bile alsa doyar o.
çok emzirmek istedikten sonra sütün gelir sen bebeğini sürekli emzirmeye çalış. bir örnek vereyim özlem yıldız erken doğum yaptığı için bebeğini küveze koydular. sanırım 2 ay kadar yatmış. çıktığında bebeğini göğsüne yaslamış o anda sütü gelmiş.ben bunu dinleyince çok etkilendim. çok istedikten sonra olur canım
hadi toparla kendini 9 günlük annenin sütü gitmez.
benim bebeğim de başlarda emmedi.
kırkımız çıkarken emmeye başladı.
şimdilik emmeyebilir.
elektrikli süt pompası çağın icadı.
sağdıkça süt gelmeye devam ediyor.
bebeğin emmesi kadar randımanlı olmuyor tabii ki ama akmasa damlar demişler.
hangi marka biberon kullanıyorsun?
bebeğin alması gereken mama miktarı bebeğin kilosuna göre değişiyor ama 450-500 cc 1 haftalık bebek için gayet iyi bence.. ve de sütünün sağdıkça geleceğine inandırmalısın kendini çünkü moralin yüksek olması çok etkiliyor..
gunde 8 ogun 60 cc civari almali,zamanla miktarini arttirarak devam edilmeli.Bu arada sutum yok,gelmedi,kesildi demek icin cok erken.Sezeryan dogumda zatn 5 gunden once sut zor gelir,daha yolun basindasin.Emzirmek istiyorsan gec kalmis degilsin,emmese bile gogsunde tut bebegini,ozellikle geceleri.Biraz arastir anne sutunu arttirma yollarini ve uygula.Bol sanslar,umarim kuzusunu emzirebilen sanslilardan olursun.
Pes etmek için çok erken. Sezeryan olduysan daha ancak gelecek zaten sütün. Şimdi sağdığında 20 ml bile gelse sütün bol demektir.
Bir de kaç kişiden duydum, sağlık ocaklarındaki hemşireler bu konuda çok iyi. Al bebeğini sağlık ocağına git. Onlar bebeğe memeyi tutturyor. emziremeyip de bu şekilde emzirmeye başlayan bir sürü kişi var.
Benim sütüm bir ayda normal düzenine girdi. Onun midesi daha ceviz kadar ve anne sütü çok doyurucu birşey. Her emmede birkaç yudum bile alsa doyar o.
kesinlikle haklısın ben emmediği zaman 8 gün sağdım ve bazen 20-30 cc anca çıkardı taş çatlasa 40cc..sağlık ocağındaki hemşireler konusunda da haklısın ben emmediği günlerde hep giderdim onlar da emziremediğin zaman gel burda emziririz derlerdi çok güzel emiyodu ozaman..3 günde bi giderdim nerdeyse..ayrıca ilk başlarda sütün az olması normaldir sezeryandan sonra da zaten 3-4 gün sonra gelir ki benim 5 günün sonunda gelmişti..1 ayın sonunda çoğalmaya başladı 2 ayın sonunda ise 3 saat emmedi mi taş gibi olurdu akmaya başlardı göğüslerim..sütüm az die üzülmesin arkadaş bebek emdikçe gelir emzirme konusunda kimse çekmemiştir benim çektiğimi bizim 3 ayımız bütün gün memede geçerdi 45 dkk uğraştırmadan almıyodu bizimki memeyi aldı mı da bırakmıyodu şimdi ise biberonda da aynı şeyi yapyo..
çok hoş hakikaten 2 ay sonra
bu mesajlardan sonra daha fazla uğraşmam lazım anladım,teşekkürler
elektrikli pompa kullanıyorum günde 100cc çıkar gibi aslında sütüm
ama bebek kendi emmiyor diye pompayı umursamıyorum:26:
ama 40ı çıkarken emmeye başladıysa bebeğin benim şimdide pes etmem ayıp olur
bebedor biberonumuzun markası,süs olsun diye almıştık onu da
benim bebeğim 41 haftayı geçince doğdu ,tırnakları upuzundu
kim görse yeni doğmuş bebek gibi değil diyor,ondan sanırım mama miktarımız da her gün artıyor
doymuyor bebeğim, bir haftalık hesaplamakla yanlış mı yapıyoruz anlamadım
emzirme konusunda da doğru canım, moralimi bozmamaya çalışıcam ve her fırsatta denicem ne emse kardır
arim canım ben de mart annesiyim. tatlım emzirmek gibisi yok sakın pes etme benim sütüm de 5. gün geldi sabah ezanında yalvardım Allahım yardım et diye çok zor biliyorum herkes emzir der sana ama emzirmekten vazgeçme güzelim bak şimdi zorlanacaksın ama sonrasında rhat edeceksin.humana still tee çay var onu iç bayağı fark ediyor .bir de elektrikli pompa değil de medelanın hastane tipi sağma makinası varr onu kirala aynı bebek emer gibi çekiyor hem de meme ucu çıkarıyor. ben onu kullandım meme ucu sorunum var benim ne yapsam da çatladı ama ona rağmen veriyorumbiraz daha gayret güzelim. bir de süt attıran dua var muhammed süresi idi galiba eşim internetten kağıda yazmış gece göğsümün arasına koyup uyudum ve inandım Artık takdir Allahın sabah sütüm gelmişti....
yerçekimlikaranfil
canım ne ukalalığı her satırında haklısın
ben de bir haftalık bebeğin mama miktarının sorulduğu konu görsem kızardım önceden belki
göğüs var ,az çok süt var,ee bebek de emme refleksiyle doğuyor madem demek sorun bendeyeterince uğraşmıyorum galiba,ama şimdiden itibaren elimden geleni yapıcam bebeğim uyuyor uyansın savaşalım biraz masus sağmıyorum ki emsin
önce besenmeme dikkat etmem lazım,sonra da uyku, moral
bebek mamayla da doyar ama anne sütü gibi olmaz bilmiyor da değilim
ama normal doğumu çok istedim,sezeryan olunca moralim bozuldu galiba ,çok da acılı oldu kendimi toplarken emzirmeyle yeterince uğraşamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?