Bir gün bana neden öğretmen oldun diye sordular!!

chaiga

Guru
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2009
237
1
316
Edirne
neden öğretmen oldum? çok düşündüm bu sorunun cevabını.. çok severek seçtiğim mesleğimi yapabilmek içindi aslında.. ışıl ışıl gözlerle bana bakan öğrencilerime bi şeyler verebilmek hayata insan hazırlayabilmek hazzını tadabilmek için öğretmen oldum..
Ama unutmuştum önümdeki kpss denilen engeli.. çalıştım emek ettim aileme milyarlarca lira harcattım.. sonunda elime geçen hiç bi şey oldu..bugün bunları ankarada grev yapan arkadaşlarım için yazıyorum..açlık grevine giren onlarca işsiz öğretmen adayı ve kendim için yazıyorum.. elimizde olan sadece umutlarımız hala devlet kapısında bi iş için harcadığımız emekler var.. artık sadece benimle birlikte üzüntüden mahvolan anneme üzülüyorum

ankarada açlık grevine başlayan tüm arkadaşlarım hepinizi sonuna kadar destekliyorum.. lütfen sizlerde bize destek olun

Son düzenleme:
bu kpss ye zaten diyecek bişey bulamıyorum. çok zor durum.. onca emek veriliyor, ama karşılığı bu mu diyesi geliyor insanın. allah yardımcınız olsun

bu sistemi getirenin ......................
yıllarca okut büyüt para harcaa sonuç sıfır bir sınav yüzünden oysdaki kaç sınav geçiyoruz
ozmn sbs nee ozmn öss ne ozmn ünv vizeler finaller neyy
yetmedi birde KPSS çıkardılar
ne diyiim ki allahlarından bulsunlar
sende sıkma canını seneye inşallah daha sıkı çalış

düşünsenize zaten ünv sınavını kazanıp 300 bine girmişsiniz..onca sene emek maddi manevi yıpranmışlık...

verdikleri egitime güvenmiyorlar galiba ki birde kpss çıkardılar...

benm branş ing..ben tek bir kelime ing den bile sorumlu deilim sınavda(

lise 2 den terk bütün bilgilerimi soruyor....

neyseki biz daha düşük bi puanla atanıyoruz fakat bişey deişmiyo...çarpım tablosunu bile unuttum yıllardır..):

ben üniversite okumadım ama inanın çok üzülüyorum sizler adına.ALLAH yardımcınız olsun

Ben de o kadar okuduğuma mı yanayım.

Dünya kadar para verdiğime mi,öğretmenim diye düşünürken 150tl'ye çalışmanın

eziciliğine mi hiç bilemiyorum.

26 yaşındayım ve aldığım maaş bu 150 tl ne kadar trajikomik değil mi

Bir milletvekili,bir başbakan 3-8 milyar alırken ve bu onlara yetmezken bu nasıl bir tezattır

Öğrencilerin gözünde ise dershane öğretmenisinizdir ve parayı kırmışsınızdır :)

Oysaki benim bu aylığım anca yol paramı çıkarıyor.

Şimdi düşünüyorum da keşke okumasaymışım bir şey kazanmadım ki

Sınava hazırlanayım derken yıllar geçti durdu ben bir arpa boyu yol alamadım.

Yazıklar olsun karnı da gözü de doymayan ceylan derisinde oturup yaydıranlara.

Eğitime %1 destek ayıran bir devlet maaş vermemek ve eğitmemek (uyandırmamak)adına eğitileninde önünü kapıyor ki istedikleri atı koştursunlar.Artık hiçbirşey söyleyemiyorum.Kpss ye girmek ve kazanmakta sorun değil kazandın yerleştirilebilecekmisin vs vs vs Umut denizinde boğulsakta umutsuz bir geleceğe yürüyoruz.

bende iki çocuk okuttum,tüm zorluklarını ,maddi manevi,çok iyi bilirim.onlarla yaşadım herşeyi.
hiç anlam veremiyorum ,hiç hemde.kazan oku dört yıl,ve mesleğine adım attın diye sana bir güzel diplomada veriyorlar.ama illada kpss,anahtarınıda acman gerekiyor diyorlar.
ne diye diplomayı veriyorlar o,zaman peki.
bune çelişki bu ne zorlanış.
ellerinden geleni yapıyorlar kimse iş bulamasın,yerleşemesin diye.
tamamen sacmalık
kızım helede onca didin çalış okulunu bitirdisonra yine çok afedersiniz.eşşekler gibi sabahlara kadar yine kitaplara gömüldü,yemekten yemeğe yüzünü gördük.şükür sonunda kazandı ama yüksek puan olmasına rağmen,taa, karsın,en üçra köyüne cıktı.,
ben protesto ediyorum bu kpss sınavını.yazık gençlerimize,

Son düzenleme:
Paraaaa, paraaa, paraaasengözlerimebaksanab

Maksat çocuğunu okutmak için onca para döken ailelerin, onca emek harcayan öğrencilerin ümüğünü sıkmak, sıkmaklada kalmayıp sıktıktan sonra suyunu içmek.

Afiyet olsun, ne diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…